Quantcast

Медия без
политическа реклама

"Бизони" отне домакинското предимство на "Блус" с късна драма в София

Венецуелец поведе "Академици" към бронза в бейзбола с 9 RBI срещу НСА

25 Септ. 2023ЯВОР ЕВТИМОВ
ФотоБългария
Играещият президент на "София Блус" Стефан Бешков проследява полета на топката след ударен фалбол във втория мач срещу "Бизони" от финалната серия.

Рекордьорът в българския бейзбол "Бизони" (Благоевград) нанесе тежък удар по настоящия носител на титлата "София Блус". 22-кратните шампиони извоюваха звучен успех с 14:8 като гости във втория мач от финала на държавното първенство в неделя и на практика отнеха домакинското предимство на столичани в серията "3 от 5".

След първите два мача в София резултатът е 1-1 победи, след като "блусарите" спечелиха откриващата среща с 12:3 в събота. Следващите два двубоя са в Благоевград през уикенда (30 септември-1 октомври), като "бизоните" ще имат шанс да затворят сблъсъка за трофея пред собствена публика и да прекъснат 5-годишната тотална доминация на "сините".

Неделният двубой на ст. "Октомври" в Студентски град предложи два обрата в резултата и приключи с късна драма в полза на гостите. Благоевградчани поведоха с 5:0 за два ининга след три точки в 1-вия и двоен хоумрън на Любомир Георгиев във 2-рия.

Постепенно софиянци се върнаха в срещата и дори излязоха напред с 8:6 след двоен хоумрън на Димитър Насъпов в 7-ия. Именно това беше резултатът и в отварянето на 9-ия ининг, когато "Блус" се нуждаеше от три аута, за да приключи мача.

Само че последва същинска канонада от батерите на "Бизони" - първо срещу стартера Стефан Бешков, а после и срещу сменилия го без аут на възвишението Димитър Насъпов. Впечатляващият 8-точков обрат в последното нападение беше ознаменуван с два мощни хоумръна - троен на Петьо Петков и голям шлем на Мартин Андонов.

Именно те двамата изнесоха мача и като питчери за гостите - първият за 7 ининга, а вторият за последните две защити.

Мач №3 е в събота от 15:00 ч. на ст. "Портър Фийлд" в благоевградския парк Бачиново. Там по същото време в неделя ще бъде и мач №4. Ако се стигне до решаващ мач №5, той ще се играе на 7 октомври обратно в София.

Същевременно "Академици" (София) направи първата крачка към бронзовите медали в Българската бейзболна лига, разгромявайки "НСА-Лъвове" (София) с 12:2 като домакин за 8 ининга в откриващия мач от серията за трето място във формат "2 от 3". Почти едноличен принос за нокаута има венецуелецът Сиро Морийо, който удари голям шлем и троен хоумрън и приключи с общо 9 RBI за успеха.


Венецуелският бейзболист на "Академици" Сиро Морийо завърши с 9 RBI за победата срещу "НСА-Лъвове". Снимка: ФотоБългария

Цял мач за "студентите" хвърля молдовецът Валерий Коваленко, а за "лъвовете" на хълма се качиха Данаил Тренев за 5 ининга и Панайот Жълтов до края.

Вторият мач е на 30 септември, а при евентуална победа в него за НСА решаващият трети ще бъде на 1 октомври.

През уикенда се изигра и втората среща от трибоя за разпределяне на местата от 5-о до 7-о в крайното класиране за 2023 г. В събота "Юнак" (София) надделя над "Койоти" (Дупница) с 11:10 и спечели първа победа в плейофите, след като преди това загуби от "Атлетик" (София) с 3:13. В последния мач ще играят "Атлетик" и "Койоти" - тази неделя на ст. "Диана" в столицата.

 

ПЛЕЙОФИ В ББЛ 2023

Финал (3 от 5)

23 септември (събота)

"Блус" - "Бизони" 12:3 (1-0 в серията)

24 септември (неделя)

"Блус" - "Бизони" 8:14 (1-1)

30 септември (събота)

15:00    "Бизони" - "Блус"                "Портър Фийлд"          Благоевград

1 октомври (неделя)

15:00    "Бизони" - "Блус"                "Портър Фийлд"          Благоевград

7 октомври (събота)

15:00*    "Блус" - "Бизони"                    "Октомври"                София

---
*Ако се наложи


Серия за 3-то място (2 от 3)

24 септември (неделя)

"Академици" - "Лъвове" 12:2 (8 ининга) (1-0 в серията)

30 септември (събота)

15:00    "Лъвове" - "Академици"          "Октомври"                София

1 октомври (неделя)

15:00*    "Академици" - "Лъвове"         "Октомври"                София

---
*Ако се наложи


5-7-о място

9 септември (събота)

"Юнак" - "Атлетик" 3:13

16 септември (събота)

"Атлетик" - "Койоти" отложен

23 септември (събота)

"Юнак" - "Койоти" 11:10

1 октомври (неделя)

10:00    "Атлетик" - "Койоти"                   "Диана"                    София

 

Още по темата