Медия без
политическа реклама

Биатлонистът Красимир Анев се простреля с пистолет

Европейският шампион от 2019 г. е откаран в болница, с опасност за живота

02 Ноем. 2023
Красимир Анев
БГНЕС архив
Красимир Анев

Един от най-силните български биатлонисти в историята - Красимир Анев, се е самопрострелял край язовир "Дренов дол" близо до Кюстендил. Това съобщи БНР, като допълва, че 36-годишният самоковец е бил до спешния медицински институт "Пирогов" в София с опасност за живота. По-късно е бил преместен във ВМА.

Според информацията до момента инцидентът станал вчера около 19 ч., като Анев се е прострелял съзнателно в корема със законно притежаван пистолет, като незабавно е бил откаран с линейка. 

Анев е национал от 2004 г. , като стана европейски шампион на 20 км приз 2019 г. в Беларус. Участва на зимните олимпийски игри във Ванкувър 2010 и Сочи 2014. Най-добрите му класирания в състезанията за Световната купа са 8-о място на 20 км в Йостерсунд (Шв) през сезон 2012/13 и 12-о място на 10 км спринт в Хохфилцен (Ав) през 2010/11 и в Оберхоф (Гер) през 2011/12. Най-доброто му постижение на олимпийски игри е 25-то място във Ванкувър 2010.

Освен европейската титла има също така сребърен медал в преследването и бронз в индивидуалното състедание на Евро 2011 в Риднау-Ван Ридана (Ит).

Анев прекрати състезателната си кариера след разправии с тогавашния президент на БФБиатлон Екатерина Дафовска. Пред БНР през 2021 г. сподели, че помага в българската армия за подобряване на физическата подготовка във Военно-въздушните сили, а също така участваше в състезания под егидата на Световния съвет за спорт при военните. Поради работата си за армията Анев е притежавал и пистолет.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

биатлон, Красимир Анев

Още по темата