Quantcast
Биатлонистите ни тренират стрелба в стресови ситуации | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Биатлонистите ни тренират стрелба в стресови ситуации

120
 БФБиатлон

Биатлонистите от националния ни отбор провеждат специални занимания по стрелба в стресови ситуации, за да подобрят представянето си в този елемент. Според треньорския щаб, начело с руския специалист Александър Касперович, там нашите имат големи резерви.

„Анализите показват, че в стресови ситуации точността на българите процентно пада съществено и за това тези дни са въведени допълнителни упражнения със стресов характер. Целта е тренировките да се осъществяват в максимално близки до състезателните условия и летните показатели в стрелбата на водещите ни биатлонисти да се пренесат сега в състезателна обстановка“, твърдят от треньорския екип.

Въпросните упражнения, както и останалата част от подготовката на тима ни, продължават в словенския зимен център Поклюка, където през февруари ще е световното първенство. Биатлонистите и техническият екип не се върнаха в България за празниците, за да не рискуват с пътуване и трансфери из половин Европа. Те посрещнаха в Поклюка Бъдни вечер и Коледа, а след два дни ще посрещнат и 2021 г.

Освен нашите, подготовка в Поклюка водят още тимовете на Словения и Казахстан.

„Условията са отлични. Още при пристигането на 21 декември тук имаше над метър и половина сняг, тези дни валя още. Трасетата и стрелбището са в перфектно състояние, а тренировките на тях са безценни с оглед на това, че ще имаме пълна информация и по-богат опит по време световното. Същевременно Поклюка е разположен доста високо в планината и това помага допълнително за височинната адаптация на състезателите,“ съобщават от тима.

В малкия хотел на спортния комплекс са всички от тима ни: Владимир Илиев, Антон Синапов, Димитър Герджиков, Владимир Оряшков, Благой Тодев, Милена Тодорова, Даниела Кадева и Мария Здравкова. Те ще останат в Поклюка до 5 януари, когато ще се преместят в Оберхоф (Гер), където ще са следващите два кръга за Световната купа - до 17 януари.

Още

Владимир Илиев е 12-и в света на класическите 20 км биатлон

17.02.2021

163
Българските биатлонисти започнаха с 15-о място на световното

10.02.2021

138
Руските биатлонисти - без флаг и герб на световното първенство

09.02.2021

1631