facebook
twitter

Спорт

БФС защити ДЮШ на "Локомотив" (Пд) от феновете

48
БГНЕС
Лъчезар Димитров

БФС излезе с позиция в защита на треньорите в детско-юношеската школа (ДЮШ) на "Локомотив" (Пд) и лично на нейния директор Димитър Палазов от нападките на фенове. Преди няколко дни фенклубът на пловдивчани разкритикува работата в школата и последните резултати на различните формации. "Самият факт, че цели набори напуснаха школата на "Локомотив", говори за качеството на работата й", пишеше в писмото.

Веднага почетният президент на "Локомотив" Христо Бонев реагира, като похвали работата в ДЮШ и поиска от запалянковците повече доверие към треньорите и юношите. От клуба пък на свой ред разкритикуваха феновете и ги обвиниха в манипулация, опит за дестабилизиране на клуба и разпространяване на невярна информация, която обижда децата и юношите.

Мнението на БФС пък бе изказано вчера от техническия директор на футболния съюз - професор Лъчезар Димитров. Той подкрепи състезателите и треньорите в ДЮШ, а и посочи, че лично е препоръчал Палазов за директорския пост. Професорът допълва, че всичките специалисти в ДЮШ притежават необходимите лицензи, а самата школа разполага с модерната методика за развитие на млади футболисти Coerver. Димитров посочи, че е недопустимо на школите да се оказва външен натиск от фенове и родители. "Единствените компетентни органи, които имат право да оценяват компетенциите на треньорите и качеството на тяхната професионална работа, са Техническият комитет и Треньорската школа на БФС", посочва още той.

Ключови думи:

футбол, Локомотив Пд, БФС
Все още няма коментари

Още

Всички отрекоха дружно слуха за Хубчев в "Левски"

26.03.2019

205 1
Звездата на Косово няма да играе срещу България

21.03.2019

117
Рефер бе изхвърлен от съдийството заради мач от Втора лига

21.03.2019

69

Влез или се регистрирай за да коментираш

×