facebook
twitter

Спорт

БФС защити ДЮШ на "Локомотив" (Пд) от феновете

42
БГНЕС
Лъчезар Димитров

БФС излезе с позиция в защита на треньорите в детско-юношеската школа (ДЮШ) на "Локомотив" (Пд) и лично на нейния директор Димитър Палазов от нападките на фенове. Преди няколко дни фенклубът на пловдивчани разкритикува работата в школата и последните резултати на различните формации. "Самият факт, че цели набори напуснаха школата на "Локомотив", говори за качеството на работата й", пишеше в писмото.

Веднага почетният президент на "Локомотив" Христо Бонев реагира, като похвали работата в ДЮШ и поиска от запалянковците повече доверие към треньорите и юношите. От клуба пък на свой ред разкритикуваха феновете и ги обвиниха в манипулация, опит за дестабилизиране на клуба и разпространяване на невярна информация, която обижда децата и юношите.

Мнението на БФС пък бе изказано вчера от техническия директор на футболния съюз - професор Лъчезар Димитров. Той подкрепи състезателите и треньорите в ДЮШ, а и посочи, че лично е препоръчал Палазов за директорския пост. Професорът допълва, че всичките специалисти в ДЮШ притежават необходимите лицензи, а самата школа разполага с модерната методика за развитие на млади футболисти Coerver. Димитров посочи, че е недопустимо на школите да се оказва външен натиск от фенове и родители. "Единствените компетентни органи, които имат право да оценяват компетенциите на треньорите и качеството на тяхната професионална работа, са Техническият комитет и Треньорската школа на БФС", посочва още той.

Ключови думи:

футбол, Локомотив Пд, БФС
Все още няма коментари

Още

"Ла Масия" - люпилнята на "Барселона"

19.01.2019

35
Отиде си легендата на българския футбол Иван Вуцов

18.01.2019

2146 24
Жалбата на Л. Пенев срещу конгреса на БФС бе отхвърлена

18.01.2019

85

Влез или се регистрирай за да коментираш