Медия без
политическа реклама

БФС вече търси друг селекционер

Клубовете в Ефбет лига ще получат по 36 000 евро от УЕФА

07 Дек. 2020
Михаил Касабов
БГНЕС
Михаил Касабов

От днес БФС официално търси друг селекционер на националния отбор, на мястото на Георги Дерменджиев. На състоялия се днес Изпълком на футболния съюз е бил разгледан докладът на треньора за представянето на националите през изминалата година. Шефовете очевидно не са останали доволни от работата на Дерменджиев, тъй като и.д. президент на БФС Михаил Касабов е бил натоварен с търсенето на нов селекционер.

Това важи и за поста селекционер на младежите, тъй като контрактът на Александър Димитров също не е подновен. Разликата е, че Димитров има шансове да заеме позицията на Дерменджиев. Това бе признато вчера и от вицепрезидента на БФС Емил Костадинов, който е отговорник за националните отбори.

"Въз основа на тези доклади (б.ред. - на Дерменджиев и Димитров) и на становището на първия вицепрезидент и ръководител направление "Национални отбори" Емил Костадинов, членовете на Изпълнителния комитет възложиха на и.д. президент на БФС Михаил Касабов да проведе преговори за заемане на позициите селекционер на мъжкия и на младежкия национален отбор, които към момента са свободни предвид изтичането на договорите на двата щаба. На следващото си заседание ИК ще се запознае с доклада на г-н Касабов и ще подложи на гласуване предложените кандидатури", се казва в съобщение от БФС. Досега позицията на съюза бе, че Дерменджиев още има шанс да остане, въпреки изтичането на договора му.

Решено бе също финалът за Купата на България да бъде на 15 май 2021 г., а плейофите за влизане в Ефбет лига - между 25 май и 2 юни.

От футболния съюз също така съобщиха, че са получили от УЕФА 780 717 евро по програма "Солидарност", заради участието на "Лудогорец" в групите на Лига Европа през сезон 2019/20 и достигането до 1/16-финалите. От тази сума 60% (468 430 евро) ще бъдат разпределени между клубовете, които са участвали в Ефбет лига през миналия сезон. На всеки от тях се пада по 36 000 евро, което е с 10 000 повече от предишната година. Отборите от Втора лига ще получат по 16 240 евро, а тези, които са били в Трета лига през миналия сезон ще приберат по 1000 евро.

БФС няма да поднови изтичащия днес договор на селекционера на националния отбор Георги Дерменджиев.  Решението е очаквано, предвид тоталният срив в резултатите през изминалата година. Дерменджиев пое поста на 23 октомври м. г.
Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата