Медия без
политическа реклама

БФС спря правата на вратаря на "ЦСКА-София"

Густаво Бусато ще пропусне последния шампионатен мач на отбора, а вероятно и плейофа за Европа

24 Май 2024
Бруталното влизане на бразилския вратар на "ЦСКА-София" Густаво Бусато (№1) срещу сънародника му Уеслен Жуниор от "Черно море" по време на снощния мач.
СПОРТАЛ
Бруталното влизане на бразилския вратар на "ЦСКА-София" Густаво Бусато (№1) срещу сънародника му Уеслен Жуниор от "Черно море" по време на снощния мач.

Вратарят на "ЦСКА-София" Густаво Бусато е със спрени права по решение на Дисциплинарната комисия (ДК) към БФС. Причината е бруталното нарушение срещу нападателя на "Черно море" Уеслен Жуниор по време на вчерашния мач, загубен от "ЦСКА-София" с 0:1. Заради това Бусато получи червен картон, а Уеслен бе откаран в болница със счупена челюст.

Днес от ДК са преценили, че трябва да спрат правата на бразилеца, за да разгледат инцидента и да определят наказанието му. Това означава, че то няма да стане ясно поне до следващото заседание, което ще е във вторник. Респективно, Бусато няма да играе в неделното гостуване срещу "Локомотив" (Пд) от последния кръг в първата шестица на Първа лига. Много е вероятно обаче той да бъде санкциониран за повече от един мач, което ще означава, че ще е аут и за баража за място в турнира Лига на конференцията срещу седмия в класирането (или първи във втората група на Първа лига). Въпросният плейоф е на 31 май.

Заедно с това "ЦСКА-София" научи и друга неприятна новина - трябва да плати глоба в размер общо на 8300 лв. От тях 3000 лв. са за хвърлен предмет опасен за здравето, също 3000 лв. са за обидни скандирания, 2000 лв. са за възпламеняване на бомбички на пистата и 300 лв. - за нерегламентирано използване на факли и димки.

От своя страна "Черно море" е наказан с 3000 лв. - за нецензурни скандирания.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата