facebook
twitter

Спорт

БФС обеща становище за приемствеността на ЦСКА

92
БФС
Факсимиле от писмото на БФС до УЕФА по казуса "ЦСКА-София", изпратенo по-рано през годината с цел да бъде намалена 3-годишната забрана за евротурнирите като към нов клуб. То бе спекулативно разпространено като "позиция" на футболния съюз, с която уж "ЦСКА-София" е обявен за приемник на ЦСКА.

БФС не отказва да прати статистическа информация за участията на ЦСКА в европейските клубни турнири, която да бъде поместена на уебсайта на УЕФА. От футболния съюз обаче искат да прецизират становището си до европейската футболна асоциация, тъй като казусът с претенциите на "ЦСКА-София" за приемник на фалиралия ЦСКА е доста сложен.

"Работим, трябва да се уточнят някои детайли с клуба. Когато сме готови - ще публикуваме становище на сайта на БФС.... Много хора се вълнуват. В БФС не сме имали друг такъв случай... Вършим си работата. Така както правим за всеки един клуб. Нямаме специално отношение към нито един клуб", заяви изпълнителният директор на футболния ни съюз Борислав Попов пред "Топспорт".

По-късно пред сайта на БФС той заяви: "В организацията не е постъпвало запитване от страна на УЕФА за предоставяне на факти или обстоятелства, свързани с ПФК "ЦСКА-София", съответно твърденията за поставени крайни срокове от страна на европейската футболна асоциация са некоректни. Бихме желали да припомним, че именно благодарение на силната подкрепа и активните действия на БФС ПФК "ЦСКА-София" получи специална лицензия за участието си в турнирите под егидата на УЕФА и изрично настояваме да бъдат прекратени манипулативните опити за вменяване на някаква вина на БФС."

Ключови думи:

футбол, БФС, ЦСКА-София, ЦСКА
Все още няма коментари

Още

"ЦСКА-София" загуби четирима играчи за неделното дерби

21.02.2019

732
"Верея" оправда подозрителните мачове със слабия си отбор

20.02.2019

82
БФС санкционира с 9000 лв. "пом.-треньора" Л. Пенев

20.02.2019

48

Влез или се регистрирай за да коментираш

×