facebook
twitter

Спорт

Безвластието в БФС породи театро след мача с Чехия

Отговорникът за националните отбори Йордан Лечков се прави на ударен, че научава след победата за оттеглянето на капитана
621
 СПОРТАЛ
На пустите трибуни на ст. "Васил Левски" имаше само чешки фенове и стотина малки футболисти с придружители. Присъствие на деца до 14 г. на мачове при закрити врати е допустимо от УЕФА, а при по-добра организация БФС можеше да осигури и по-голяма посещаемост. Така например преди месец около 30 000 деца подкрепяха Румъния в мача им при закрити врати срещу Норвегия.

Неяснотата около управлението на БФС доведе до абсурдни ситуации и прехвърляне на топката след победата на националния отбор с 1:0 над Чехия в последния мач на България в квалификационна група А за Евро 2020. Това бе не само първата ни победа в групата, но и първа изобщо от 400 дни насам след 5 равенства и 7 загуби.

Приличната игра обаче остана някак на заден план, избутана отново от интригите около ръководния пост в БФС. Първият вицепрезидент Йордан Лечков, който е пуснал жалба в съда с иск да бъде признат за и.д. президент, дори реши да се прави на интересен на гърба на присъстващите репортери. "Какво значение има кой е президент?!", отвърна той на въпрос кой в момента управлява футболния съюз. След което добави: "Да ви кажа, все още е Боби Михайлов. Настоящото ръководство е легитимно. Има ли подадена оставка?! От кого е подадена? Оставката може да се приеме само на конгрес."

Лечков, който е отговорник в БФС за националния отбор, пожела на футболистите да се класират на Евро 2020, но пък направи неприятно впечатление коментарът му за оттеглилия се капитан Ивелин Попов. "От вас разбирам, че Ивелин Попов се отказва. Отказването на Ивелин от националния отбор не е мой проблем", лаконичен бе Лечков.

Михаил Касабов, който не може да встъпи в длъжността и.д. президент, докато не бъде разгледана жалбата на Лечков, пък всячески бягаше от темата. "Отношенията между мен и Йордан Лечков са чудесни, питайте го него. С него отдавна седим на една маса, от много години. Питайте го него относно президента. Г-н Лечков не е президент, той отговаря за националния отбор", каза Касабов. Единственото конкретно нещо, което каза той, беше, че следващият Изпълком на БФС ще е на 28 ноември и тогава ще бъде обявена дата за следващия конгрес на БФС.

В същото време спортният министър Красен Кралев се стараеше максимално да лавира между двете явно оформени крила във футболния съюз. "Трябва да се даде право на г-н Лечков да обжалва. Има неща, които ще се случат съвсем скоро, дайте им време да се подредят - да се проведат нормални избори за ново ръководство, което да проведе реформи в българския футбол. Ние сме демокрация, всеки може да казва каквото си иска. Надявам се да има конгрес, такива са настроенията, това нещо го искат повечето хора. Нашата работа е да внимаваме от федерациите да няма натиск върху клубовете, за да може изборът да е демократичен", заяви Кралев.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

УЕФА отложи отново плейофа България - Унгария

01.04.2020

77
"Лудогорец" се раздели с доскорошен титуляр

01.04.2020

200
В Нидерландия няма да има футбол преди 1 юни

01.04.2020

64

Коментари

bay Dragan

Усещам как ще се намеси ТОЙ.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×