Медия без
политическа реклама

"Берое": Ще се борим за оцеляване идния сезон

Към момента старозагорският клуб е осигурил тройно по-малък бюджет от досегашния

BEROE.BG
Момент от срещата във вторник вечер между ръководството на "Берое" и фенове на отбора.

Положението в "Берое" продължава да е много критично, въпреки че клубът успя да избегне тоталния срив, след като държавата спря финансирането за отбора от страна на "Марица-Изток 2". Това стана ясно по време на проведена среща между ръководството на старозагорския клуб и фенове, състояла се на градския стадион.

На разговора стана ясно, че към момента има осигурен бюджет за сезон 2022/23, според който ще се разполага с по 180 000 лв. месечно. Това прави 2,1 млн. лв. годишно или три пъти по-малко от средствата, с които разполагаше до момента (около 6 млн. лв. на сезон).

Затова бе отправен и апел към феновете да се търсят варианти за спонсори. От клуба обявиха, че в момента има интерес от инвеститори, които да вложат средства в "Берое", но в момента се изяснява доколко са сериозни намеренията им и нещата били още на етап "взаимно проучване".

През зимната пауза имаше запитване от италиански бизнесмени, но преговорите с "Берое" не стигнаха до успех и затова те постигнаха споразумение с ръководството на "Царско село".

Предвид моментната ситуация треньорът Петър Хубчев призна, че през следващия сезон борбата на отбора ще е за оцеляване. "Ако трябва да бъдем честни, към този момент имаме бюджет, с който ще се борим да запазим елитния си статут през следващия сезон. Всеки един трябва да е наясно с това. Трябва да сме сплотени и работим заедно", заяви Хубчев пред феновете. Договорът му е до края на сезона, но той е изразил желанието си да остане в отбора.

Проблемът е, че на почти всички футболисти от първия отбор също изтичат контрактите, с изключение на Абубакар Тунгара и резервния вратар Иван Гошев. Затова или в отбора ще подпишат договори за още по-ниски заплати, или ще бъде подменен изцяло съставът и ще се разчита на млади играчи.

"Бихме искали да получим подкрепата на цялата беройска общност и се надяваме, че точно нашите фенове също ще помогнат за по-доброто бъдеще. За нас подкрепата им е изключително важна. Стартирахме някои инициативи и планираме още, с които да запалим интереса най-вече на децата. Искаме да ги върнем както на стадиона, така и в школата, чиито врати са отворени за всички желаещи. Искаме да има масовост, който ще доведе до по-голям и качествен подбор", заяви изпълнителният директор Стелиян Попчев. Той допълни, че ръководството прави всичко възможно за нормалното съществуване на клуба. Основните усилия са насочени към това все повече хора да бъдат и се завърнат на стадиона, което също би повишило постъпленията.

Ключови думи:

"Берое", Петър Хубчев

Още по темата