Медия без
политическа реклама

"Балкански котки" отново е шампион на България по ръгби

Клубът от Берковица победи зрелищно във финала "Валяците" и завърши сезона без загуба

"Балкански котки" (Берковица) защити шампионската си титла от миналия сезон.
bkrugby.com
"Балкански котки" (Берковица) защити шампионската си титла от миналия сезон.

"Балкански котки" (Берковица) стана за пети път в историята си шампион на България по ръгби-15 за мъже. В зрелищен финал тимът спечели категорично на своя стадион "Мрамор" с 36:7 срещу завърналия се след наложено наказание отбор на "Валяците" (Перник). Така, навръх 50-ата годишнина от основаването на клуба, "Балкански котки" защити титлата си от 2023 г. Отборът бе шампион преди това през 2019, 2020 и 2022 г.

За успеха днес есета отбелязаха Кристиян Павлов в 12-ата и 45-ата мин., Александър Одаджийски в 30-ата, Цветостин Цветков в 65-ата и Алекс Минчев в 75-ата. Капитанът на "Балкански котки" и на националния ни отбор Петър Николов записа 11 точки след 4 допълнителни удара и един наказателен.

Единственото есе за "Валяците" бе на Светослав Борисов в 55-ата мин., а Веселин Пейчев добави две точки от допълнителен удар.

Показателен факт за доминацията на "Балкански котки" е, че през този сезон отборът не е допуснал нито една загуба. Постигнати бяха победи над габровския "Янтра" (с 43:7 като домакин и 36:10 като гост), над столичните "Локомотив" (с 27:10 в София и 73:5 в Берковица) и НСА (73:14 в домакинството и 55:8 в София), а традиционно трудното гостуване срещу "Валяците" в Перник бе взето с 21:7.

Още по темата