Quantcast

Медия без
политическа реклама

"Арда" направи бърз треньорски трансфер

Александър Тунчев зае освободения от Стамен Белчев пост в клуба от Кърджали и стана шестият треньор на тима през сезона

19 Май 2022
Арда
Александър Тунчев (вдясно) бе представен от спортния директор на "Арда" Ивайло Петков, след като бе постигнато споразумение между двете страни.

"Арда" бързо намери нов треньор, след като в понеделник се раздели с досегашния - Стамен Белчев. Изборът падна върху специалист, който изкара почти целия настоящ сезон в друг клуб от Първа лига - Александър Тунчев.

40-годишният специалист напусна "Локомотив" (Пд) в началото на април след загубата с 0:4 от "ЦСКА 1948". Свършената от него работа в пловдивския клуб е накарала ръководството на "Арда" да се обърнат именно към бившия защитник, а той е приел офертата.

Договорът на Тунчев с клуба от Кърджали ще бъде за два сезона - до лятото на 2024 г. Скоро той ще обяви и екипа, с който ще работи.

Това е шестият треньор, който води "Арда" през сезон 2021/22 след Николай Киров, Димитър Димитров (за един ден), Георги Чиликов, Славко Матич и Стамен Белчев. "Арда" успя да се спаси от изпадане и дори се класира за група А във втората осмица (7-10 място), но след две равенства и три загуби ще завърши първенството на 10-а позиция.

Още по темата