facebook
twitter

Спорт

Ансамбълът иска три титли на световното първенство

47
 Илияна Кирилова
Весела Димитрова и възпитаничките ѝ от националния ансамбъл - Ерика Зафирова, Мадлен Радуканова, Симона Дянкова, Стефани Кирякова и Лаура Траатс (от ляво на дясно), позират с наградите си "Треньор на месеца" и "Отбор на месеца".

Треньорът на националния ансамбъл Весела Димитрова обяви, че амбицията на отбора е да спечели всички възможни титли на световното първенство по художествена гимнастика в Баку (Азер, 16-22 септември). На шампионата в София `18 българските грации взеха бронз в многобоя и злато с пет обръча. В началото на това лято пък тимът ни спечели три медала от Европейските игри в Минск `19 - сребърен в многобоя и бронзови на отделните уреди.

"Мисля, че представянето ни на Европейските игри беше доста добро. Надявам се да сме още по-силни за световното първенство в Баку през септември. Работим доста усърдно, направихме един ползотворен лагер в Япония. Надявам се да вземем три златни медала, а не златен и два сребърни", каза Димитрова, която вчера получи наградата "Треньор на месеца" за юни. Ансамбълът пък бе отличен като "Отбор на месеца" в традиционната анкета на пресклуб "България".

"Много сме щастливи - сподели капитанът на тима Симона Дянкова. - Доволни сме от представянето си в Минск, но можем още повече и се надявам да го покажем. Състезанието беше доста различно, доближаваше се до олимпийски игри и затова беше много интересно. Остана незабравим спомен за нас."

Все още няма коментари

Още

Три грации ще спорят до последно за двете квоти за Токио 2020

04.11.2019

141
Илиана Раева: Това са диамантените момичета

24.09.2019

331
Ансамбълът отново взе бронз на световното първенство

21.09.2019

889 11

Влез или се регистрирай за да коментираш