Quantcast

Медия без
политическа реклама

Александър Зверев отново бе обвинен в домашно насилие и побой

Този път потърпевша е майката на детето на тенисиста, а прокурорът иска глоба от 500 000 евро

19 Юли 2023
ЕПА/БГНЕС/Инстаграм
Алесандър Зверев и Бренда Патеа

Топтенисистът Александър Зверев бе обвинен от втора жена в домашно насилие и малтретиране и глобата му ще възлезе на 500 000 евро, съобщава телевизия RTL.

Подател на жалбата е германската манекенка Бренда Патеа, която е майка на 2-годишната дъщеричка на Зверев. Тя го обвинява в домашно насилие, побои и малтретиране. Според RTL прокурорът по делото е подал молба до съда в Берлин за издаване на наказателна заповед срещу тенисиста. Размерът на исканата глоба възлиза на 500 000 евро (отделно ще е искът за обезщетение от страна на Патеа).

Заявлението за наказателно постановление означава, че прокурорът вижда достатъчно причини за завеждане на дело. Това не е присъда, а предложение от прокуратурата за извънсъдебно уреждане на спора, с което да се предотврати публичен процес, който би навредил повече на имиджа на тенисиста.

Засега и Патеа, и световният №19 в мъжкия тенис (бивш №2) отказват коментар на ситуацията.

Това е второ обвинение към Александър Зверев за домашно насилие. През октомври 2020 г. бившата му приятелка Олга Шарипова разказа пред американския журналист Бен Ротенбърг за сп. Racquet:

"Бях пребивана и повече няма да мълча. Искам да разкажа една много лична и много трудна за мен история, която вече съм изживяла и съм оставила в миналото. Пиша това, за да не се чувстват сами момичета, които се намират или са били в същата ситуация, за да намерят сили да живеят. Бях жертва на домашно насилие! Първия път това се случи в началото на връзката - имаше спор и той ми удари главата в стената с такава сила, че паднах на пода. Защо не си тръгнах веднага? Защо простих? На тези въпроси наистина не мога да дам отговор. Аз го обичах. Искрено обичах и исках да бъда с този човек. Струваше ми се, че това е просто грешка, която ще поправим заедно и ще я оставим в миналото. Но единственото нещо, което си струваше да оставим в миналото, беше тази връзка." 

Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР) тогава не реагира. Но почти година по-късно обяви, че започва разследване. В началото на 2023-а бе обявено, че разследването се прекратява със следните мотиви:

"Мащабно независимо разследване срещу Александър Зверев не откри достатъчно доказателства в подкрепа на публикуваните твърдения. Въз основа на доклада от разследването ATP стигна до заключението, че не са били нарушени правила на ATP. В резултат на това ATP няма да предприеме дисциплинарни действия.“ 

От своя страна Александър Зверев винаги е отричал обвиненията на Шарипова срещу него.

Още по темата