facebook
twitter

Спорт

AIBA спря разследването срещу двама, но не и срещу Груева

427
 БФБокс
Емилия Груева

Международната асоциация по аматьорски бокс (AIBA) спря разследването срещу двама от членовете на изпълкома си, но не и срещу българката Емилия Груева. Дисциплинарната комисия оправда Умар Кремльов (Рус) и Владимир Продивус (Укр), които бяха обвинени за нарушения на "етичния кодекс" заедно с Груева, която освен член на изпълкома е и шеф на комисията по женски бокс.

Причината за разследването е, че и тримата критикуваха управлението на AIBA в лицето на бившия президент Гафур Рахимов, както и на заменилия го на поста Мохамед Мустасан, който наскоро също подаде оставка. Кремльов, който е генерален секретар на руската федерация, обвини Рахимов за това, че МОК отне олимпийския лиценз на AIBA. 

AIBA разследваше Кремльов и Продивус за "предполагаеми криминални обвинения", както и за това, че са дали фалшива информация за миналото си. В отделни съобщения обаче дисциплинарната комисия съобщи, че няма доказателства за обвиненията срещу двамата.

По случая с Груева все още няма съобщение от AIBA. Българката публично критикува управлението на Мустасан, който впоследствие я обвини в нарушение на етичния кодекс. Мароканецът подаде оставка като временен президент на 6 август, а на 31-ви изпълкомът трябва да избере негов заместник, преди изборите за постоянен президент през ноември.

Ключови думи:

Емилия Груева, AIBA, бокс
Все още няма коментари

Още

МВР обеща да праща журналисти на обучение в Турция
Най-новата дата за Джошуа - Пулев: 12 декември

01.09.2020

92
С ъперкът-мълния Поветкин прати Уайт при лекарите

23.08.2020

6475 10

Влез или се регистрирай за да коментираш