facebook
twitter

Спорт

AIBA спря разследването срещу двама, но не и срещу Груева

413
БФБокс
Емилия Груева

Международната асоциация по аматьорски бокс (AIBA) спря разследването срещу двама от членовете на изпълкома си, но не и срещу българката Емилия Груева. Дисциплинарната комисия оправда Умар Кремльов (Рус) и Владимир Продивус (Укр), които бяха обвинени за нарушения на "етичния кодекс" заедно с Груева, която освен член на изпълкома е и шеф на комисията по женски бокс.

Причината за разследването е, че и тримата критикуваха управлението на AIBA в лицето на бившия президент Гафур Рахимов, както и на заменилия го на поста Мохамед Мустасан, който наскоро също подаде оставка. Кремльов, който е генерален секретар на руската федерация, обвини Рахимов за това, че МОК отне олимпийския лиценз на AIBA. 

AIBA разследваше Кремльов и Продивус за "предполагаеми криминални обвинения", както и за това, че са дали фалшива информация за миналото си. В отделни съобщения обаче дисциплинарната комисия съобщи, че няма доказателства за обвиненията срещу двамата.

По случая с Груева все още няма съобщение от AIBA. Българката публично критикува управлението на Мустасан, който впоследствие я обвини в нарушение на етичния кодекс. Мароканецът подаде оставка като временен президент на 6 август, а на 31-ви изпълкомът трябва да избере негов заместник, преди изборите за постоянен президент през ноември.

Ключови думи:

Емилия Груева, AIBA, бокс
Все още няма коментари

Още

Рулетката за мач на Пулев отново се завъртя

14.10.2019

417
Пулев ще работи със скандален треньор

11.10.2019

875 1
Пулев: Боят с Букър е предпоследно стъпало към световната титла

10.10.2019

51

Влез или се регистрирай за да коментираш

×