facebook
twitter

Спорт

Адвокатът на Родченков призова спорта на бунт срещу МОК, WADA и Русия

504
Туитър
Джим Уолдън по време на една от сесиите за показания на маскирания от съображения за сигурност Григорий Родченков.

Адвокатът на избягалия в САЩ бивш шеф на Московската антидопингова лаборатория, а впоследствие станал информатор на WADA, Григорий Родченков - Джим Уолдън, смята, че МОК и WADA по никакъв начин няма да накажат Русия заради проблемите в страната с употребата на забранени вещества в спорта. Американецът съзря двоен аршин и призова за непримиримост от страна на "чистите спортисти".

"Фактът, че Русия продължава да прикрива проблема, още повече доказва нейната вина. Точно това, за което по-рано говореше д-р Родченков. Няма съмнение, че МОК и WADA разглеждат ситуацията другояче. Те са напълно компрометирани, затова и не предприемат нищо срещу Русия. Надявам се, че чистите спортисти от цял свят, както и спонсорите ще се вдигнат на бунт. Те са длъжни да го направят! Съществуват два стандарта на правосъдие: един за Русия и друг за останалия свят", избухна Уолдън след изказването на руския вицепремиер по спорта Олга Голодец, че между Русия и WADA "има постоянни контакти".

Вчера представители на световната антидопингова агенция най-сетне бяха допуснати до лабораторията в Москва. Делегацията е предвождана от испанеца Хосе Антонио Паскуал, а крайната цел на експертите е да се сдобият с базата данни (LIMS) от проверките на всички руски спортисти в периода 2011-2015 г. Русия имаше срок до 31 декември да предаде необходимите документи на WADA, но това все още не се е случило. Според прессекретаря на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, вече е постигнато ново споразумение.

"Данните бяха готови за предаване на WADA и предишния път - уточни Песков. - Тогава обаче възникнаха някои работни разногласия, свързани с това на какви носители да бъдат записани документите и т. н. Бих казал, че тези въпроси не касаеха субстанциите, а логистиката. И в момента се осъществяват интензивни контакти с WADA и вече имаме споразумение как да продължим съвместната работа."

Ключови думи:

допинг, Русия, WADA, МОК
3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Край. Няма доказателства за връзки на Тръмп с Русия

24.03.2019

3119 37
Руските комунисти демонстрираха срещу Путин

23.03.2019

4094 88
Спортни вести

21.03.2019

19

Коментари

Solace

Чисти спортисти, които да носят приходи (а това вече е най-важно в спорта), отдавна няма. Всеки зоби нещо, някои с позволение именно от ВАДА. И това не е от вчера, няма да е до утре. 

За мен не е нормално контузил се спортист да получава разрешение да взема стероиди за по-бързо възстановяване. Нито се щади организма, нито има равнопоставеност спрямо другите спортисти...

ОБАЧЕ
снимка на ОБАЧЕ

Питай    бахура🌾 кое нормално, морално с допингите  той е краля на растителния  тиквен бахур.

Тъмно пиво

Бахура може и да не отрази обаче. Нормално е държавата ДА НЕ ЗОБИ състезателите си. Нормално е държавата да не крие назобените си атлети по военни бази. Морално е държавата да преследва вземалите допинг нейни спортисти. Виж какво направиха САЩ по случая Армстронг.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×