Медия без
политическа реклама

20 г. по-късно Марк Уилямс отново е финалист на "Мастърс"

Аз съм аутсайдер в мача за титлата, обяви бившият №1 в снукъра Джъд Тръмп

15 Яну. 2023
WORLD SNOOKER
Марк Уилямс е посрещан с огромно възхищение от феновете в "Александра Палас" на всеки свой мач от тазгодишния "Мастърс".

Двукратният шампион Марк Уилямс (1998, 2003) се класира за финала на "Мастърс" точно 20 години след като за последен път игра в него и спечели титлата от най-престижния турнир извън ранкинг системата на снукъра. Сега 47-годишният уелсец е само на един мач разстояние от това да се превърне в най-възрастния победител в надпревара от Тройната корона.

На 1/2-финалите в зала "Александра Палас" в Лондон Машината за вкарване разгроми дебютанта на тази фаза Джак Лисовски с 6:0 фрейма. 31-годишният англичанин не издържа на напрежението и не успя да демонстрира потенциала си, а фрагментарната игра доведе до едва три серии над 50 точки в целия двубой - все в полза на победителя (52, 74, 68).

"Би било страхотно да спечеля 20 години след последния ми финал тук - сподели Марк Джей. - Ще дам най-доброто от себе си и ще се опитам да си спомня какво беше... Макар че аз не помня къде съм си оставил ключовете от колата вчера, камо ли финала преди 20 години. Решен съм да се наслаждавам, независимо от резултата. Публиката прави този турнир, няма друга такава атмосфера."

Съперник на Уилямс в мача за кристалния трофей ще бъде Джъд Тръмп. В не по-малко неравностоен и накъсан двубой Асото в колодата разби Стюърт Бингам с 6:1. И тук липсваха сенчъри брейкове, като най-високата серия всъщност направи загубилият - 93 т. в третата партия, оказала се почетна за по-възрастния от двамата англичани.

"Чувствах се като аутсайдер срещу Бари Хоукинс, също и тази вечер, същото ще е и във финала - сподели Джъд, който в първите два кръга елиминира съперниците си след решаващи фреймове с по 6:5. - Трябва да подобря играта си, по този начин няма да успея срещу Марк. Просто съм щастлив, че съм във финала, защото другите играчи бяха по-добри от мен през седмицата, но аз някак се промъкнах. Но знам, че мога да се справям на големите сцени, знам, че е някъде вътре в мен."

Финалът на "Мастърс" 2023 ще се проведе днес в традиционния формат "10 от 19" в две сесии - от 15:00 и 21:00 ч. българско време. Мачът ще бъде излъчван пряко в каналите на "Евроспорт".

 

"МАСТЪРС" 2023

1/2-финали (6 от 11)

№14 Стюърт Бингам (Анг) - №4 Джъд Тръмп (Анг) 1:6
№10 Джак Лисовски (Анг) - №7 Марк Уилямс (Уелс) 0:6


Финал (10 от 19, две сесии)

Джъд Тръмп - Марк Уилямс 15.I, 15:00 / 21:00, Е2 / Е1

 

SUBSCRIBE for the biggest and best videos from the only official World Snooker channel on YouTubeWebsite: www.wst.tvTwitter: @WeAreWSTFacebook: /WorldSnooker...
SUBSCRIBE for the biggest and best videos from the only official World Snooker channel on YouTubeWebsite: www.wst.tvTwitter: @WeAreWSTFacebook: /WorldSnooker...