Медия без
политическа реклама

Тръмп започна да продава Библията

Бившият президент на САЩ е изправен пред сериозна финансова криза на фона на увеличаващи се съдебни разходи

27 Март 2024
ЕПА/БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се захвана с ново начинание - да продава библии, докато се опитва да се върне в Белия дом, предава АП.

Във вторник Тръмп пусна видео в своята платформа Truth Social, призовавайки поддръжниците си да купят ''Бог да благослови Библията на САЩ'', която е вдъхновена от патриотичната балада на кънтри певеца Лий Грийнууд. Тръмп излиза на тази песен на всеки свой митинг и се е появявал с Грийнууд на събития. ''Нека накараме Америка да се моли отново. Докато Разпети петък и Великден наближават, насърчавам ви да вземете копие от Библията ''Бог да благослови САЩ'', написа Тръмп, насочвайки поддръжниците си към уебсайт, продаващ книгата за 59,99 долара. Библията включва ръчно написан припев на песента ''Бог да благослови САЩ'' от Лий Грийнууд, Конституцията на САЩ, закона за правата, декларацията за независимост и клетвата за вярност.

Бизнес усилията идват в момент, когато Тръмп е изправен пред сериозна финансова криза на фона на увеличаващите се съдебни разходи, докато се бори с четири наказателни обвинения заедно с поредица граждански обвинения. В понеделник апелативният съд в Ню Йорк се съгласи да отложи събирането на повече от 454 милиона долара, които Тръмп дължи след присъда за гражданска измама, ако внесе 175 милиона долара в рамките на 10 дни. Тръмп вече е платил гаранция от 92 милиона долара във връзка с дела за клевета, заведени от писателката Е. Джийн Карол, която обвини Тръмп в сексуално насилие.

Библията е най-новото търговско начинание на Тръмп. Миналия месец той дебютира със златни маратонки с марка Trump. Предприятието, което произвежда маратонките, 45Footwear, продава и други видове обувки, одеколон и парфюми с марката Trump. Тръмп също така издава книги, включващи снимки от времето му в Белия дом и писма, писани до него през годините. 

Вчера медийната и технологична група Trump Media & Technology Group на магната в областта на недвижимите имоти, която включва Truth Social, покачи стойността на акциите си при дебюта си на Nasdaq.

Ключови думи:

Доналд Тръмп

Още по темата