facebook
twitter

Чужбина

Швеция се страхува, че Русия се готви за война

936
ЕПА/БГНЕС
Руската армия проведе ученията "Изток-2018" миналия септември.

Шведски военни експерти предупреждават, че Русия се готви за голяма война, пише в. "Комерсант". Шведската агенция за изследвания в отбраната (FOI), която е към Министерството на отбраната в Стокхолм, е направила анализ на ученията, проведени от руските въоръжени сили през последните 10 г., и заключава, че Русия се подготвя за водене на мащабна война. Преди това, според анализаторите, Русия е била фокусирана върху неголеми конфликти. Според експертите в агенцията Москва тренира за конфликти, които могат да възникнат срещу големи противници като Китай или НАТО. Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу заяви през 2018 г., по време на най-големите учения от 80-те години "Изток-2018", че на всеки пет години ще се провеждат мащабни руски военни учения.

Шведските анализатори си имат свои причини за гръмки предупреждения за голяма война, коментира пред изданието руският военен експерт и политолог Иван Коновалов. 

Ключови думи:

Русия, война, Швеция
7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Двама наши национали още са с шансове за Европа

22.04.2019

8
Северна Корея изпробва ново оръжие пред Ким

19.04.2019

266
Ново напрежение във Вашингтон заради доклада на Мълър

19.04.2019

1187 4

Коментари

МногоУмен
снимка на МногоУмен
Напълно основателни са страховете шведски. Русия се готви за големи войни , защото всяка уважаваща себе си страна , всяка голяма сила , се готви и трябва да се готви за война. Ако искаш мир - готви се за война ! Si vis pacem, para bellum ! Не са го измислили руснаците.
kempes

Вчера надълго и напоително изкоментирахме тази тема.

водопроводчик1
снимка на водопроводчик1

А НАТО заедно с неутралния си съюзник Швеция за мир ли се готвят?

водопроводчик1
снимка на водопроводчик1

Според експертите в агенцията Москва тренира за конфликти, които могат да възникнат срещу големи противници като Китай или НАТО.

Надайте се да е Китай. Разбира се, че е НАТО + няколко пудела. Пуделите са Швеция и донякъде Финландия.

Ай Сик TIR

Ами след като около границите на Рашата са наклякали безброй чакали и хиени, гладни за богатствата й, няма как Рашата да не готви дебелата гьостерица. Пак ще хвърчи пух и перушина, де петльова, де орлова. С Баба Меца тъпи шегички не бива. Ама ще го научат по трудния начин.

VBA

Нали си имат бързи изтребители за продан. Защо се срахуват?

Mrx

 Шубето е признак на голям страх. Много добре се знае, че стратегията на Русия е отбранителна. Тя не разработва големи самолето носачи, които да застрашават цели континнти. Но на удара ще удари с удар. 

Това, впрочем, е същата стратегия на запада, каквато беше по време на Студената война, като се надяват да дойде един нов Горбачов и да имм клекне. Ама историческите събиятасе повтарят като комедия (май Маркс го беше казал това) или като трагедия. 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×