Quantcast
САЩ отварят отново границите си, но само за ваксинирани | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

САЩ отварят отново границите си, но само за ваксинирани

Обновена
1 284
 Pixabay

САЩ обявиха, че на 8 ноември отварят отново своите граници за свободно влизане в страната, но само на хора с напълно завършен ваксинационен цикъл. 

Този ход отбелязва края на тежките рестрикции, въведени за пътуващите към Щатите през март 2020 г.

Съгласно новата разпоредба, обявена от Белия дом, на ваксинирани хора, които са дали отрицателен тест 72 часа преди пътуването, ще бъде разрешено да влязат на територията на САЩ. 

"Тази политика е ръководена от грижата за общественото здраве и е строга и последователна“, каза говорител на Белия дом.

В критериите за влизане в САЩ попадат хората, които са ваксинирани с някоя от ваксините, одобрени от американската агенция за храните и лекарствата (FDA) или пък от Световната здравна организация. Това означава, че ваксинираните с "АстраЗенека" или с китайските Sinovac и Sinopharm също ще могат безпрепятствено да пътуват до Щатите.

Настоящите правила забраняват влизането в САЩ на повечето неамерикански граждани, които в последните 14 дни преди пристигането си са били във Великобритания и голяма част от европейските страни, а също така от Китай, Индия Южна Африка, Иран и Бразилия.

Още

Новият посланик на САЩ в Русия официално встъпи в длъжност

30.01.2023

669
Доскорошен българин по заслуги влезе в санкциите на САЩ срещу Русия

27.01.2023

Обновена

3970
САЩ наложиха санкции върху ЧВК "Вагнер"

26.01.2023

407