facebook
twitter

Чужбина

Франция строи 12 нови подводници за Австралия

260
ЕПА/БГНЕС
Министърът на отбраната на Австралия Кристофър Пайн, премиерът на страната Скот Морисън и военният министър на Франция Флоранс Парли (от ляво на дясно) подписаха договора в Канбера.

Австралия подписа договор с Франция за изграждането  на 12 нови подводници клас Attack за десетки милиарди долари, съобщиха информационните агенции. Те ще бъдат направени от френската компания Naval Group, като първата подводница Shortfin Barracuda трябва да бъде готова през 2030 г. Очаква се проектът да бъде приключен през 2050 г. Париж и Канбера се договориха подводниците да бъдат построени в нова корабостроителница в Южна Австралия. "Ще бъдат разкрити близо 2800 работни места за австралийците, ще допринесе за гарантирането на сигурността на страната и ще осигури безопасност на австралийците", написа в Туитър премиерът на страната Скот Морисън.

"Подписването на договора е ключов момент за страната ни. Подводниците ще спомогнат за гарантирането на сигурността и просперитета на Австралия в следващите десетилетия и ще задълбочат отношенията, свързани с отбраната, между Австралия и Франция", заяви австралийският министър на отбраната Кристофър Пайн. 12-те подводници са в центъра на план на Австралия значително да увеличи военната си сила, за да защитава стратегическите си и търговски интереси в Азиатско-Тихоокеанския регион.

 

910822 ЦЕНА

35.5 млрд. долара е стойността на сделката.  

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Френски журналисти подлагали на тормоз колежки

13.02.2019

373 3
Френски журналисти обвинени в кибертормоз на колеги жени и феминистки

12.02.2019

552 12
Франция реагира остро срещу намеса на Италия

08.02.2019

822 2

Коментари

Paco Pacov

Русия реши да се пъне на целия нормален свят. Само даде повод западът да печели още повече. 

https://iconomicabg.blogspot.com

Влез или се регистрирай за да коментираш

×