facebook
twitter

Първа страница

Новото ръководство на Търговския регистър е двойно по-щедро

Бонусите в Агенцията по вписванията са нараснали чувствително след срива през август
3166
БГНЕС
На 40-ия си ден като шеф на Агенцията по вписванията Габриела Козарева е стимулирала щедро подчинените си, а министър Цачева е оценила изключително високо работата й.

Бонусите, които се раздават за всяко тримесечие в Агенцията по вписванията, са скочили двойно за по-малко от година. Премиите "за постигнати резултати", раздадени за юли, август и септември, са толкова, колкото са разпределени общо за първите 6 месеца на годината, показват данните на агенцията, получени от "Сега" по Закона за достъп до обществена информация. През август регистърът беше извън строя цели 18 дни и причини тежки щети на бизнеса.

Значителното увеличение идва, след като през август Габриела Козарева оглави агенцията заради скандала със срива на Търговския регистър. Тя лиши от премии само трима души, които според нея били пряко отговорни за рухването на системата. Преди това допълнително заплащане не е имало за над 30 души от агенцията.

Числата са красноречиви: За периода януари-март на 511 служители, в това число и на тогавашния шеф на агенцията Зорница Даскалова, са платени общо 348 581 лв. плюс 57 659 лв. осигуровки. 30 души са останали без бонус. Най-голямата сума е 2067 лв., а най-малката - 33 лв. 

От април до юни за добре свършена работа са раздадени 419 828 лв. плюс 66 376 лв. осигуровки. Премии са получили 519 служители, включително директорът. 27 души са оставени без допълнително заплащане. Най-големият бонус е 2390 лв., а най-скромният - 39 лв.

За сравнение в разгара на кризата от юли до септември бяха раздадени 599 000 лв. плюс 90 590 лв. осигуровки. 4805 лв. е най-високият бонус, а най-ниският е над 200 лв. Парите били икономии от незаети щатове и използвани болнични. Въпреки че премиерът Бойко Борисов и финансовият министър се усъмниха, че това не е редно, инспекторатът на Министерството на правосъдието не откри проблем.

Българската стопанска камара (БСК) нарече срива на Търговския регистър "административния гаф на година". Заради изявлението на правосъдния министър Цецка Цачева, че 600 хил. лв. са раздадени без нарушения и че служителите, които са отговорни за срива, не са получили нищо, БСК я попита означава ли това, че тя вече е наясно кои са виновните и кога техните имена ще бъдат обявени публично. От БСК искат да знаят и на какво основание е направено заключението, че раздаването на допълнителни възнаграждения не нарушава нормативните изисквания, след като приходите на агенцията надхвърлят три пъти разходите й. По закон административните разходи не трябва да надвишават 20% от таксата. Цачева още не е отговорила.

 

НА КАЛПАК

Над 118 млн. лв. са си раздали като допълнително материално стимулиране ”за постигнати резултати” тази година министерствата и подчинените им агенции и комисии, съобщи депутатът от левицата Драгомир Стойнев миналата седмица. Данните са получени официално от самите администрации, само Министерството за европредседателството така увъртяло отговора, че не става ясно какви премии е раздало. Най-много пари са получили в Министерството на финансите – близо 43.5 млн. лв. 

7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Не всички учители ще получат бонус за 24 май
Избрана е компания за поддръжка на Агенцията по вписванията

25.04.2019

418 3
Към Агенцията по вписванията ще има консултативен съвет

12.04.2019

1387 11

Коментари

Антей

Ти защо, 

 

толкова се натискаш и настояваш -

 

ние да започнем да печелим?!

 

Какво те е грижа за нас?!

 

Себе си гледай и другите не занимавай!

 

 

 

Хулиган

А представяте ли си, ако не беше проявеният героизъм на калинките, какво щяхме да правим и досега без търговска регистрация?

 

http://www.drago.info/index.php/2018/08/16/kak-opr...

Jules

На нещастните български дипломати, които изнесоха голямата част от председателството на гърба си, им дадоха обичайния за МВнР бонус - един по-дебел и четвъртит. Това като компенсация за най-ниските заплати в държавната администрация.

Госпожа министърката, обаче не се впечатлява, на нея пари не й трябват, тя е била, и е с огромна заплата и мъжът й е милионер.

Архангел

Стига глупости!
ИТ специалистите вземат големи заплати, а при такъв размер на заплатите практиката е само част да се завежда като заплата, а другото да е оформено като бонус. По ред причини е така.

kempes

Основната цел на администрацията не е да върши работа, а да получава заплата и бонуси.

Ако някой още живее с илюзии, че партийците са слуги на народа, да се изправи навреме.

Sapienti_sat

Значителното увеличение идва, след като през август Габриела Козарева оглави агенцията заради скандала със срива на Търговския регистър.

 

Както се казва "Всяка коза за свой крак!"

Devil in Exile

Класическо купуване на гласове за ГЕРБ - чиновнически, стотици хиляди, с нашите пари ... Мамка им.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×