Медия без
политическа реклама

Всички деца се връщат в училище в София и още три области

12 Февр. 2022
Илияна Кирилова

От понеделник (14 февруари) се възобновяват присъствените занятия за всички ученици в София град и областите Стара Загора и Хасково, съобщи МОН. През седмицата след междусрочната ваканция някои випуски в тези области учат онлайн.

Присъствено в клас си остават учениците от всички класове в областите Разград и Силистра, които бяха на този режим през седмицата. Същото се отнася и до децата от I до IV клас в цялата страна.

Заради влошена епидемична обстановка обаче частично обучение онлайн се въвежда в областите Търговище и Шумен, които през тази седмица обучаваха всички в училище.

А режимът в област Бургас се облекчава. През тази седмица там всички ученици от V до XII клас бяха онлайн, а от понеделник в къщи ще останат само теци от VII до XII клас.

В останалите области през следващата седмица се прави ротация - подробното разпределение може да се види в таблицата, намираща се най-долу в този линк.

При връщането на учениците в клас те ще продължат да бъдат тествани за ковид в първия присъствен ден от седмицата. Без тестване могат да са на училище притежателите на „зелен сертификат“ – документ за ваксиниране, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване.

Дали частичното обучение от разстояние в повечето области в страната ще продължи и след 20 февруари, ще се решава от РЗИ на локално равнище според епидемичната ситуация и заетостта на интензивните болнични легла.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата