Медия без
политическа реклама

Йоана Буковска става модерна принцеса в Театър 199

Съни Сънински режисира пиесата на младия Борис Кръстев, спечелила конкурса „Славка Славова“

20 Март 2023
Екипът на спектакъла и техните домакини от Театър 199 - в центъра е Съни Сънински, а вляво зад него е авторът Борис Кръстев.
Фейсбук профил на режисьора
Екипът на спектакъла и техните домакини от Театър 199 - в центъра е Съни Сънински, а вляво зад него е авторът Борис Кръстев.

Режисьорът Съни Сънински започна репетиции на пиесата „Кулата“, която спечели последното, седмо издание на конкурса за нова българска драматургия на Театър 199 на името на голямата актриса Славка Славова. Автор на пиесата е младият Борис Кръстев, а за ролите в нея Сънински се е спрял на актьорите Йоана Буковска-Давидова, Свежен Младенов и Йордан Ръсин. Сценографията за спектакъла ще бъде на Юлиан Тодоров, а музиката – на Емилиян Гацов-Елби. Премиерата е планирана за 20 май.

„Кулата“ е съвременна история, която предполага динамичен, игрови театър с много възможности за импровизации, повдигна завесата за „Сега“ директорът на Театър 199, драматургът Ани Монова. В пиесата е заложен копнежът по приказност и тъгата от нейната липса в съвременния живот. Имената на героите – Принцесата (Йоана), Принцът (Ръсин) и Рицарят/Мъжът (Свежен Младенов), подсказват, че можем да очакваме определено пародиране на класическите приказки и персонажи. Нещо, което Съни Сънински многократно е демонстрирал, че може да прави отлично – доказателство е и постановката му „Уилям Шекспир – пълни съчинения“, която вече 16 сезона се играе с голям успех на същата сцена.

Борис Кръстев е студент от класа на проф. Здравко Митков в НАТФИЗ. Той е единият от двамата носители за 2021 г. на стипендията на името на проф. Стефан Данаилов, създадена в памет на обичания актьор и преподавател. Борис има изяви като режисьор и като актьор в Театрална работилница "Сфумато" и в Учебния театър на НАТФИЗ. Син е на големите актьори Малин Кръстев и Станка Калчева. Понастоящем е в трупата на Драматичен театър – Пловдив, след спечелен кастинг.

Неговата пиеса „Кулата“ се състезаваше анонимно с още 45 театрални текста, участващи в последното издание на драматургичния конкурс „Славка Славова“.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата