Quantcast
Предприемач предлага Франция да продаде "Мона Лиза" | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Предприемач предлага Франция да продаде "Мона Лиза"

410
 Снимка: Архив

Предприемачът Стефан Дитенген предложи Франция да продаде „Мона Лиза”, за да покрие финансовите загуби, предизвикани от пандемията от коронавирус, съобщи „Индипендънт”.

„Франция трябва да продаде тази „семейна реликва” най-малко за 50 милиарда евро. Ден след ден понасяме загуба от милиарди, както децата, които броят, колко време ще пада камъкът в кладенеца, за да измерят дълбочината му”, заяви основателят на успешната дигитална компания Fabernovel. Той допълни, че кризата не е приключила.

Това не са измислени милиарди и те трябва да бъдат платени. Затова има смисъл да се продаде нещо скъпо за максималната възможна цена. То трябва да бъде такова нещо, че загубата му да се отрази в минимална степен на бъдещето, коментира Дигентен.

Картината лесно може да бъде откарана и предадена, но е важно да се постигне споразумение за цената ѝ. „Тя трябва да е безумно висока, за да има транзакцията смисъл”, смята предприемачът.

Той предлага също шедьовърът на Леонардо да Винчи да се използва като криптовалута, което ще улесни предаването му на други държави. От законодателна и техническа гледна точка такова решение има много предимства, смята собственикът на Fabernovel – Франция и Лувърът ще могат, както и досега, да контролират всичко, което се случва с платното. 

Още

Световен шампион ще пропусне остатъка от Евро 2020

21.06.2021

2459
Бундестимът е в играта на Евро 2020 след разгром над шампиона

19.06.2021

1643
Автогол реши футболната класика Франция - Германия

16.06.2021

Обновена

2376