Медия без
политическа реклама

Нети става дубльорка на Мария Калас в "Армията"

"Глас" от Елена Алексиева е първият женски моноспектакъл в афиша на военния театър

11 Март 2024
Героинята на Нети чака своя звезден миг в периферията на светлината на прожекторите.
Борис Урумов
Героинята на Нети чака своя звезден миг в периферията на светлината на прожекторите.

Първи женски моноспектакъл ще се появи на сцената на театър „Българска армия“: Антоанета Добрева-Нети се превъплъщава в дубльорка на оперната дива Мария Калас под режисурата на проф. Ивайло Христов в пиесата „Глас“ от Елена Алексиева. Премиерните представления са в две последователни вечери – 12 и 13 март, на сцена-клуб „Максим“.

Сценографията и костюмите са на Марина Янева, а музиката – на Добрин Векилов-Дони.

Нети влиза в ролята на Виктория Глас, въображаема дубльорка на великото сопрано Мария Калас. Чрез образа, който актрисата създава, се потапяме в психиката на жена, разпъната между възхищението пред един гениален образец и съперничеството с това съвършенство. Гласът на Глас отразява бурните емоции в нейния живот, изживян в периферията на славата. Героинята – личност с изключително силен характер, демонстрира какво е да бъдеш себе си въпреки трудностите, очакванията на света около нас и провалите. Именно заради тях сме това, което сме, и никога не трябва да спираме да следваме собствения си път, доказва тя.

Спектакълът навлиза в същността на това какво означава да желаеш живота на някого, когото обожествяваш, да стоиш толкова близо, но в същото време и толкова далеч от светлината на прожекторите и в крайна сметка да намериш смелост да се изправиш пред страховете си и да прегърнеш собствената си идентичност. Това е история за битките, в които се предаваме, преди да се бием, за цената на преследването на сянката на гения и за дълбокото освобождение, когато се научим да обичаме себе си и собственото си несъвършенство.

„Глас“ не е просто пиеса, казват от екипа, а преживяване – огледало, в което се отразяват битките и триумфите на всеки артист, който се осмелява да мечтае. „Глас“ обещава да ни подари незабравима вечер в театъра, където изкуството и животът се сливат в една обща история. „Глас“ е превръщането на тишината в песен, на сянката в светлина. „Глас“ е представление, което вдъхновява и зрителя да намери смелост да излезе от сянката и да влезе в светлината на собствените си прожектори.

Следващите представления на моноспектакъла на Нети са на 16 и 27 март, 6, 17 и 27 април.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата