Медия без
политическа реклама

Близки на Джак Никълсън се боят да не умре в самота

Трикратният носител на „Оскар“ повтаря отшелническата съдба на своя добър приятел Марлон Брандо

14 Яну. 2023
Джак Никълсън и синът му Рей Никълсън, също актьор, гледт мач от НБА през 2019 г.
ЕРА/БГНЕС
Джак Никълсън и синът му Рей Никълсън, също актьор, гледт мач от НБА през 2019 г.

Приятелите на Джак Никълсън се тревожат заради отшелническия начин на живот, който е избрал 85-годишният актьор, съобщава RadarOnline. „Той ясно даде да се разбере, че неговият дом е неговата крепост. Но хората просто искат той да излезе от дома си и да разкаже как е. Или в краен случай да даде да се разбере, че с него всичко е наред“, заявяват от обкръжението на звездата.

Голяма част от времето си Никълсън прекарва в своето луксозно имение на „Мълхоланд Драйв“ и почти не се появява публично. Блестящият екранен психопат не е бил виждан повече от година – откакто посети баскетболен мач на „Лос Анджелис Лейкърс“ на 19 октомври 2021-ва заедно с 30-годишния си син. Той общува с определени свои роднини, най-вече със сина си Рей – най-малкия от шестте му признати от него деца, но рядко, ето защо близките му се притесняват, че може да си отиде от живота в самота, както се случи с неговия добър приятел Марлон Брандо.

„Брандо умря като виртуален отшелник, след като водеше толкова пъстър живот, а приятелите на Джак правят сравнения. Децата му ще го посещават, но те са единствената му връзка със света. Сякаш той вече не иска да се сблъсква с реалността и това е наистина тъжно“, коментира информаторът на изданието.

Миналата година се появиха слухове, че Джак Никълсън страда от деменция. Източникът на RadarOnline твърди, че именно поради тази причина той не се появява в обществото и не снима в киното: „Общността на „Мълхоланд Драйв“ е доста сплотена и всички се тревожат за него. Физически той е добре, но умът му се е изпарил. Тъжно е да видиш такъв супер талантлив актьор като Джак да си отива по този начин“.

Джак Никълсън е номиниран 12 пъти за „Оскар“ и получава наградата три пъти. В своята 60-годишна кариера се е снимал в култови филми като „Полет над кукувиче гнездо“, „Волният ездач“, „Китайският квартал“, „Пет леки пиеси“, „Професия репортер“, „Сиянието“, „Пощальонът звъни винаги два пъти“, „Честта на фамилията Прици“, „Вещиците от Истуик“, „Вълк“, „Колкото – толкова“, „Батман“ и десетки още. За последно Никълсън се появи в романтичната комедия от 2010 г. „Как да разбера“ с участието на Рийз Уидърспун и Оуен Уилсън. Вътрешен човек през 2018 г. разказа, че той се е оттеглил от киното поради проблеми с паметта, които не му позволявали да помни репликите си.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата