facebook
twitter

Автомобили

Виетнам започна да строи пистата за Формула 1 в Ханой

111
VNA
Официалните лица (Жан Тод е петият отдясно) натискат едновременно бутоните на пултовете си, за да стартират изстрелването на фоейрверките, отбелязващи началото на строежа.

В Ханой официално започна строителството на трасето за Формула 1, където ще се провеждат състезанията за Голямата награда на Виетнам. Пистата ще е поредната градска във F1, като ще е разположена в луксозния квартал Нам Ту Лием, ще бъде дълга 5565 км и ще има общо 22 завоя. Тя ще преминава и през част от спортния комплекс "Ми Дин", а една от секциите ѝ изцяло ще върви по вече съществуващ булевард. 

Трасето е проектирано от известния германски дизайнер на писти Херман Тилке и трябва да бъде завършено през март 2020 г., защото първото състезание на него е планирано за началото на лятото същата година. Според договора, подписан през 2018 г. между собственика на Формула 1 - "Либърти Медиа", и виетнамското правителство, в Ханой трябва да се състоят общо 10 етапа от първенството. Така Виетнам ще стане третата страна от Югоизточна Азия след Малайзия и Сингапур, която ще приеме състезание от F1.

На тържеството по случай започването на работите присъства президентът на международната федерация за автомобилни спортове (FIA) Жан Тод.

Все още няма коментари

Още

Хамилтън стана пилотът с най-много победи на "Силвърстоун"

15.07.2019

92
Спонсор заряза отбор от F1 заради слаби резултати

12.07.2019

64
Алонсо е готов за завръщане във Формула 1

11.07.2019

281

Влез или се регистрирай за да коментираш

×