Quantcast
МВР стартира спецакции в квартали на Бургас и Русе | СЕГА
facebook
twitter

България

МВР стартира спецакции в квартали на Бургас и Русе

Операциите са срещу битовата престъпност и купуването на гласове
Обновена
1 350
 Илияна Кирилова

Специализирани полицейски акции се провеждат в два областни града тази сутрин. Екипи на полицията работят в района на квартал "Дружба 2" в Русе, предаде БНТ По първоначална информация специализираната акция е планирана и е насочена срещу общата и битовата престъпност, контрола за движение по пътищата и друг вид нарушения. Униформените спират автомобилите и се прави обстойна проверка.

Акция тече и в бургаския квартал "Победа", съобщи Нова тв. По неофициална информация се проверяват хора, свързани с лихварство. Намерени са списъци с имена и лични данни, голямо количество злато и множество дебитни карти. Предполага се, че действията на полицията са с цел превенция срещу купуване на гласове. 

Преди дни полицията блокира пазарджишкия ромски квартал "Изток", като се проверяваха търговски обекти, заложни къщи и евентуални престъпления, свързани с купуване на гласове. Акция имаше и в столичния квартал "Христо Ботев". Преди това двама души бяха задържани при операция срещу купения вот в Дупница.

Междувременно Районната прокуратура в Ловеч съобщи, че при акция срещу купуването на гласове е задържан един човек. Арестът е станала вчера, а акцията е по подаден сигнал. В дома на арестувания са намерени списъци с данни на избиратели. В него, освен имена, имало и адресите на лицата. Обитателят на обискирания имот е задържан за 24 часа, а в полицията в града вече е образувано досъдебно производство, пише БТА.

 

Ключови думи:

акция, полиция, Бургас, Русе, МВР

Още

ПП и ДБ вземат със закон службите от президента

01.12.2022

Обновена

2734
Откриха лодката на изчезналите край Бургас рибари

29.11.2022

Обновена

3773
240 полицаи са разследвани от прокуратурата за една година

28.11.2022

1602