Медия без
политическа реклама

Двама мъже са задържани за купуване на гласове в Дупница

Полиция и жандармерия блокираха Симеоновград

15 Септ. 2022Обновена
Илияна Кирилова

Двама мъже на 28 и на 48 години, са задържани в Дупница при акция на полицията срещу купуването на гласове, съобщи на брифинг директорът на ОДМВР в Кюстендил ст. комисар Светослав Григоров, предаде БНР.

Направени са обиски, при които са открити списъци с лични данни на жители на община Дупница и номер на конкретна избирателна секция, уточни комисар Григоров. Извършени са и претърсвания на още два частни адреса в Дупница, от които са иззети  материали за анализ и мобилни телефони. Задържаните нямат криминални регистрации, а списъците не касаят ромски гласове.

Комисар Григоров съобщи още, че е подаден и сигнал от медия, отнасящ се за нерегламентирана агитационна дейност, а по случая е назначил проверка.

Това е първата спецакция срещу купен вот от началото на предизборната кампания. Преди седмица Министерството на вътрешните работи пусна денонощна телефонна линия, по която гражданите да подават сигнали за купуване и продаване на гласове. След встъпването си в длъжност служебният вътрешен министър Иван Демерджиев се закани, че "МВР ще използва целия наличен ресурс срещу купения вот на изборите, включително специални разузнавателни средства".

АКЦИЯ

Полиция и Жандармерия блокираха Симеоновград днес сутринта, съобщи БНР. Там в момента тече акция, която се ръководи от директора на хасковската полиция Атанас Ненков. 

Всички входове и изходи на града са били завардени от униформени. Проверяват се заложни къщи, обменни бюра, търсят се обявени за издирване лица, търговски обекти. На този етап от пресцентъра на ОД на МВР - Хасково не коментират дали действията на полицията са свързани с изборното законодателство. Припомняме, че в предишната предизборна кампания в Симеоновград беше проведена мащабна акция на полицията и беше оповестено, че там са се купували гласове, а случаят вече е в съда.  

Служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев отказа на главния прокурор Иван Гешев МВР да влезе заедно с прокуратурата и ДАНС в специално звено във връзка с предсрочните парламентарни избори.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата