Медия без
политическа реклама

Депутати измислиха да повикат Борисов, Станишев, Гергов и още десетина

24 Яну. 2023
Георги Гергов
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Георги Гергов

Ако въобще свърши нещо, това ще е кратко зрелище. Този извод се налага за сформираната миналата седмица парламентарна комисия около Пловдивския панаир. Днес депутатите се събраха на първо заседание. И в рамките на половин час не решиха нищо друго, освен да поканят в петък на изслушване фамозен по количество и качество списък от хора -. Бойко Борисов, Сергей Станишев, Корнелия Нинова, Румен Овчаров, сегашните кметове на Варна и Пловдив, бившият на Пловдив, председателите на общинските съвети, лидерите на групите в местните парламенти, плюс Георги Гергов. Почетният консул на Русия трябва да се яви като собственик на панаирното дружество. Останалите - в качество на политици, вземали решения в годините назад относно компанията; или просто разполагащи със становище.

Да се прецени полезността на комисията след всичко това, не е трудно. Още повече, че предвид краткия хоризонт на парламента, едва ли ще й остане време за повече от три заседания.

 

НЯКОИ ИЗКАЗВАНИЯ

"Вярно е, че парламентът има кратък живот. Но поне повечето от нас ще се върнат тук след два месеца. Работата ще продължи". Това заяви Румен Гечев (БСП), интересувайки се от правителственото решение от 2016 г. на ГЕРБ, с което на Варна бяха отпуснати 43 млн. лв., за да купи от Гергов терена в града, известен като Дупката. Рамадан Аталай (ДПС) опонира: "С тази комисия правим още един панаир, защото не можем да излезем с решение. Парламентът няма никакво отношение към проблеми за частна и общинска собственост. Ако има нещо нередно - има си съд". Никола Минчев от ПП пък каза, че е добре депутатите да бъдат по-фокусирани, защото иначе наистина няма да свършат никаква работа. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата