Медия без
политическа реклама

Част от пострадалите в Карловско са получили само 375 лв. помощ

12 Дек. 2022
Възстановяването на инфраструктурата в района върви мудно.
Диян Божидаров
Възстановяването на инфраструктурата в района върви мудно.

Част от пострадалите хора при септемврийското наводнение в Карловско са получили до момента едва 375 лв. помощ, стана ясно днес. Малко след 7 часа жители на селата Каравелово, Богдан и Слатина затвориха за кратко Подбалканския път в района на село Московец. Протестът бе по повод неспазените обещания на властта и окаяната ситуация в населените им места след бедствието.

375-те лева са стандартната символична сума, която държавата предоставя на пострадалите при бедствия. А причината част от стопаните да не получат досега нито лев от събраните към 1.6 млн. лв. от дарения, е че принадлежат към т.нар. пета категория пострадали. Към нея спадат хората с най-леки поражения - общинският съвет на Карлово бе решил най-напред да обезщети другите четири категории:

Днес бе ден на страсти в Карловско. Два месеца и половина след наводнението събраните към 1. млн. лв. от общината все още не са при пострадалите, като постоянно възникват разнородни скандали около подпомагането на хората.

Явно процесът върви доста мудно, след като в навечерието на Коледа има хора, които не са получили средствата.

Всичко това са поредните проблеми, които се стоварват върху хората във времето след бедствието:

Вълна след вълна проблеми се стоварват върху пострадалите от наводнението хора в Карловско. След "безплатните" дърва се оказа, че трябва да плащат и за още нещо, обещано като безвъзмездно - геодезическата дейност.

Протестиращите се оплакват още от невъзстановената инфраструктура, която откъсва селата и домовете им, от продължаващата сеч в Средна гора и неукрепените речни корита. Живеят в страх, че при нов дъжд ужасът на бедствието може да се повтори. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата