Quantcast

Медия без
политическа реклама

Жители на "Младост" на нов протест срещу Столична община

19 Юни 2019

Жители на столичния комплекс „Младост” организират втори протест срещу опасността от застрояване на зелените площи пред блок 73 в квартала. Те ще се съберат в застрашената градинка и ще проведат шествие под надслов „Строеж няма да има“, като ще поискат Столичният общински съвет да възстанови статута за озеленяване на поляната. Гражданите призовават в протеста да се включат и хора от други райони.

В „Младост” смятат, че от обещанията на кмета на София Йорданка Фандъкова след първия им протест през март не са последвали никакви конкретни действия. Затова искат да покажат решителност да не позволят застрояването на една от малкото свободни територии в квартала.”Няма развитие от първия ни протест на 21 март тази година. Нямаме отговор на нашите писма и жалби, а само обещания от столичния кмет пред медиите. Искаме отмяна на решението на СОС, с която да бъде възстановен статута на земята отново „за озеленяване“. Само така ще сме сигурни, че тук няма да има хотел, жилищна сграда и нова улица. Искаме дела, а не думи. Не искаме фалшиви новини от Столична община, трябват реални действия.
Припомняме, че aко проектът стане факт, новата улица ще поеме огромния трафик от ул. "Йерусалим" и бул. "Сахаров" и ще мине директно под балконите ни. Ще се заличат близо 60 паркоместа, а новите сгради ще генерират нови десетки автомобили. Паркирането (и сега изключително затруднено) ще стане невъзможно. Планът предвижда и преместване на централния топлопровод под ул. "Йерусалим", което ще доведе до ограничения в топлоподаването, аварии, силно затруднен трафик в квартала за неизвестен срок ( заради изкопните работи), траен шум и мръсотия.
Новите сгради ще се издигат точно пред прозорците ни, а планът ще унищожи и около двадесет иглолистни дървета. Няма да имаме въздух! Само около нас са планирани близо 10 нови сгради", пишат във "Фейсбук" организаторите на протеста .   

 

Още по темата