Медия без
политическа реклама

Заведения си работят след 23:30 ч. и не пускат полиция за проверка

Съдържателите на столични барове държали с часове клиентите заключени вътре, за да не могат да влязат проверяващите

21 Ноем. 2020
Илияна Кирилова

Заведения в София работят с пълна пара след разрешения в заповедта на здравния министър час - 23:30, като при това техни служители не благоволяват да допуснат проверяващите екипи на полицията и РЗИ.

Това става ясно от съобщение на МВР за резултата от проверки за спазването на противоепидемичните разпоредби. Според полицията са "установени редица нарушения и неспазване на работното време".

Има и конкретни примери: "При проверка на заведение край езерото Ариана, персоналът първоначално не допуснал проверяващите и клиентите, над 200 души са останали вътре при затворени врати. След като на клиентка ѝ прилошало, екипът е успял да извърши проверка в обекта. Снети са обяснения от клиенти, жената е откарана в болница. Управителят на обекта не е представил изисканите документи. Служителите на РЗИ са съставили акт, отправено е предупреждение по Закона за МВР."

Съобщението на полицията посочва и друг нарушител: "В работен режим е бил и обект на ул. „Христо Белчев“ с над 100 клиенти. И там персоналът часове наред е отказвал да допусне проверяващите и гостите на заведението са държани без да могат да напуснат. Съставен е акт от РЗИ. Управителят е призован  да даде обяснения., снети са обяснения от клиенти, съставени са протоколи за предупреждение на персонала."

При проверка на друго заведение на ул. "Христо Белчев" пък било установено, че там има хора от персонала след края на работното време, за което е съставен констативен протокол и предупреждения на присъстващите.

"На ул.“Врабча“, в частен клуб, след 23:30 ч. са установени множество посетители. При проверката в заведението са намерени различни наркотични вещества - съобщава още МВР. - Четирима са били задържани и са образувани са досъдебни производства. В друго заведение на същата улица, при извършената проверка е установено, че обектът работи след 23.30 часа и отново има струпани множество посетители."

МВР заявява, че ще продължат засилените проверки за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?