Quantcast
Заведения си работят след 23:30 ч. и не пускат полиция за проверка | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / COVID-19

Заведения си работят след 23:30 ч. и не пускат полиция за проверка

Съдържателите на столични барове държали с часове клиентите заключени вътре, за да не могат да влязат проверяващите
4 382
 Илияна Кирилова

Заведения в София работят с пълна пара след разрешения в заповедта на здравния министър час - 23:30, като при това техни служители не благоволяват да допуснат проверяващите екипи на полицията и РЗИ.

Това става ясно от съобщение на МВР за резултата от проверки за спазването на противоепидемичните разпоредби. Според полицията са "установени редица нарушения и неспазване на работното време".

Има и конкретни примери: "При проверка на заведение край езерото Ариана, персоналът първоначално не допуснал проверяващите и клиентите, над 200 души са останали вътре при затворени врати. След като на клиентка ѝ прилошало, екипът е успял да извърши проверка в обекта. Снети са обяснения от клиенти, жената е откарана в болница. Управителят на обекта не е представил изисканите документи. Служителите на РЗИ са съставили акт, отправено е предупреждение по Закона за МВР."

Съобщението на полицията посочва и друг нарушител: "В работен режим е бил и обект на ул. „Христо Белчев“ с над 100 клиенти. И там персоналът часове наред е отказвал да допусне проверяващите и гостите на заведението са държани без да могат да напуснат. Съставен е акт от РЗИ. Управителят е призован  да даде обяснения., снети са обяснения от клиенти, съставени са протоколи за предупреждение на персонала."

При проверка на друго заведение на ул. "Христо Белчев" пък било установено, че там има хора от персонала след края на работното време, за което е съставен констативен протокол и предупреждения на присъстващите.

"На ул.“Врабча“, в частен клуб, след 23:30 ч. са установени множество посетители. При проверката в заведението са намерени различни наркотични вещества - съобщава още МВР. - Четирима са били задържани и са образувани са досъдебни производства. В друго заведение на същата улица, при извършената проверка е установено, че обектът работи след 23.30 часа и отново има струпани множество посетители."

МВР заявява, че ще продължат засилените проверки за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

21

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

65 с COVID-19 починаха, 815 оздравяха

30.11.2020

Обновена

3917 33
Държавата може да се проваля, но помощ от IT фирми не ще

30.11.2020

ТАНЯ ПЕТРОВА

407 1
И ваксината на Moderna очаква одобрение в САЩ и Европа

30.11.2020

Обновена

471 11

Коментари

Johnny2965

Някой да си е представял нещо друго. Дарвинизъм в действие!

AliBabah

Полицаите чакали и молили да ги пуснат в заведенита.

Виж, ако беше жилище на обикновено семейство с деца, просто къртят вратата и влизат.

аман бе

Ами може би, защото заведенията не са собственост на "обикновени" хора? 

бастун

Е и? Те дискотеките си работеха в София в нормален режим и лятото, и допреди 1 месец (имам преки впечатления), на морето също.

Сгугню
снимка на Сгугню

Каква е тая полиция дето някой си кръчмар може да не я допуска при извършване на законосъобразна проверка?

Б.си полицията.

И какви са тия наказания - "отправено предупреждение"?

За нарушение на норма, издадена при условия на извънредно положение!

Все едно през бомбардировките над Лондон през ВСВ някой самоволно да си запали нощно време светлините и проверяващите само да го предупредят.

Всеки проверен обект, който е нарушение на мерките за извънредно положение, които му предписват той да е затворен в определен час на денонощието, а той е отворен, следва да се запечата до края на извънредното положение.

Luft hans

Горното има две основни обяснения> полицията спазва указанията на фейс контрола на входа, който не я пуска или полицията смята че няма да се спарави с охраната на заведението ако искат да влязат.

😋

Kerr Avon
снимка на Kerr Avon

Много лесно ще се справи полицията. Звъни на жандармерията и со кротце, со благо, со малко кютек всички се разотиват. То като не става с добро...
Лятото на слънчака влизаха маскирани с автомати да проверяват касовите апарати, сега не ги пускали...

Дежурния

Няма ли някой да разкаже за други държави как се справят с епидемията, да направи някакво сравнение със заразени и умрели...? 👀

пенико

Може на дамата да й е прилошало от пиене .....то като те заключат вътре в бара какво друго да правиш?

риболовец 5

   Може би са знаели на кого е кръчмата.

Скрудж

Не разбрах, проверките съвместно  с полицията ли са били или със служители на горското?

Basilisk

За нарушение на норма, издадена при условия на извънредно положение!

Отдавна не сме в извънредно положение ;]

 

Иначе съм съгласен, кво им пречи да нахлуят с шутове?

аман бе

"Иначе съм съгласен, кво им пречи да нахлуят с шутове?"

Вероятно са изразходвали лимита от шутове при "охраната" на протестите...

ПГеоргиев

Тези, които първо респектират, а после питат или които първо влизат, а после чукат, са от БОП-а, издирвачите, групите за бързо реагиране в Национална полиция или в жандармерията.

С РЗИ инспекторите вероятно са пратили някой служител от охранителна полиция, който и на мравката път сторва. И какво да направи един служител срещу няколко горили от охраната? Единствено да се обади за подкрепление на "качулките" и тогава повярвайте, всеки собственик на заведение ще предпочете да пусне проверката, щото глобата ще е много по-малка от щетите след посещението на горепосочените.

Пък и неудобството да се ходи с тъмни очила и през нощта е много голямо. 

Друг е въпроса, че всички посетители знаят, че нарушават заповед. Ако има законно основание, да ги ощрафоват яко заедно с чорбаджията, да му сложат катинар на заведението за два-три месеца и готово. Догодина ще внимава повече.

В Европа правят същите номера. Скоро гледах за Париж - по 100-200 души, заключени в дискотеката. Не дай си Боже да стане пожар. Изгарят като свещи. 

boot

Какъвто народа такова му е и битието(законът това съм едиствено, АЗ)!

Solace

Ричи с мазните косици к'во вика по въпроса?

dobadoba

'някой служител от охранителна полиция, който и на мравката път сторва'

През почивните дни са голяма рядкост.

А дори и да ги има, едва ли ще си създават проблеми с местните... боляри.

⚓️

Преди час се прибираме от разходка, гледам в местното заведение се натъркаляли по сепаретата към 80+ момци и моми, предполагам за рожден ден(или за въведение Богородично, знам ли). Няма дистанция, няма маски, само облаци от дим. Та така...

dobadoba

СССР,

То по принцип на никой не му пука, всеки е  много смел.

НО като го натоварят на линейката(или негов близък) набързо изкарва, че целият Свят му е крив.

Капиш?..

⚓️

Kerr Avon
снимка на Kerr Avon

Бай Ганьо е неизтребим...

   

 

 

бастун

В днешно време всякакви слухове се разпространяват буквално със скоростта на светлината (интернет и мобилни комуникации), та логиката е, че явно огромното болшинство хора просто не наблюдават и не научават нищо обезпокоително около себе си което да е свързано с това заболяване .... поради това продължават с обикновените си навици и не виждат смисъл от спазване на някакви мерки .... тоест имаме по-скоро медийна истерия и неадекватни управленски реакции отколкото "пандемия с невиждана ярост" или какво беше там ...

Kerr Avon
снимка на Kerr Avon

И така, докато се разболеят сами или някой техен близък. Тогава почват да псуват държавата, че не вземала мерки...

Влез или се регистрирай за да коментираш