facebook
twitter

Горещи новини

Зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев подава оставка

Прокуратурата го вика на разпит като обвиняем заради ремонта на "Граф Игнатиев". Фандъкова приема оставката
4512
Снимка: Архив

Заместник-кметът по транспорта на София Евгени Крусев подава оставка, предава БНР. Това съобщи той на извънреден брифинг в Столичната община. 

Като причина за това решение той обяви, че иска да улесни работата на прокуратурата – късно снощи Крусев е получил призовка и е привикан за разпит във връзка с ремонта на „Графа”, съобщава и Би Ти Ви.

„Ще ви информираме, когато имаме по-голяма яснота около проверката на прокуратурата на ремонта. Към момента можем да кажем, че ул. „Граф Игнатиев” от един ориенталски битак стана една от красивите улици на София. Вярвам, че в скоро време ще бъдат завършени всички детайли около този ремонт. Надявам се скоро да се възстановят трамвайните маршрути”, обяви Крусев пред журналисти.

Той бил призован за разпит във вторник следваща седмица в Националната следствена служба на бул. „Г. М. Димитров”.

“Призован съм в качеството си на обвиняем. В тази връзка считам, че най-отговорната, а пък и мъжка позиция в случая може би е аз да си подам оставката, което и правя, за да може разследването да си свърши изцяло работата”, казва Крусев, цитиран от БГНЕС. Той категорично заявява, че ще си защити името, както и че решението за оставката е лично негово.

Кметът Йорданка Фандъкова заяви, че ще приеме подадената оставка. „Столична община оказва пълно съдействие на проверяващите органи, като всички документи и установени от вътрешната проверка факти са присъединени към проверката на Прокуратурата. Като възложител на проекта Евгени Крусев носи своята отговорност. Реконструкцията на ул. „Граф Игнатиев“ е голям проект, при реализацията на който се изисква експертизата и компетентните решения на широк кръг експерти, в това число и проектантите. В този процес всеки един носи своята лична и професионална отговорност“, заяви Фандъкова, цитирана от "Фокус".

 

 

74

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Румънският президент прикани правителството да си ходи

27.05.2019

1418 6
Тереза Мей подава оставка на 7 юни

24.05.2019

2497 84
Украинци правят петиция за оставка на Зеленски

24.05.2019

1342 3

Коментари

Страници

Penchobre

Добро начало! Фандъкова, ти си знаеш! Акулите ще дойдат на вечеря. 🐟

TheBahurKing

👏Ликувай, форуме!

вила

Бахур на ликующите безмъзмездно като на влатко...,опс от земетръс се таковал завалията,преместил се в 2011,защото в 2012 ще има земетръс,дето ще изплаши децата му?!Онзи  като го изрита от немайкъде да уволни целия институт по землетресенията на банаджиите и да курдиса влато-познава от раз.

Solace

Марш! И не се връщай.

 

Днес видях лепенки по перките - "Тук почиват Вальо Златев, Фандъчкова, българо-съветската дружба, както и още 26 000 000 лв."

йкдсбфхйфбхд

И СДС, и неолиберастията.

marksman
снимка на marksman

Чудесно! Има още - Христова, Барбалов, и накрая Тя!

ablepsia

Отдавна беше време туй недоразумение да го оставят. "Графа" просто преля сички чаши.

burglarian

Акулските перки преляха чашата, май.

ddantgwyn
снимка на ddantgwyn

Ами, просто това може да е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София на изборите догодина. Така, че няма нищо чудно в оставката му.

Solace

Чисти си реномето, нали? :D

pasi

Един по един да един! Друм!

galfonizator

И от мен: ДРУМ!

ablepsia

С оставката на туй се опитват да спасят фъндъка. Жалки  циркаджилъци!

Forza NATO

Очаквам с нетърпение отчета за конкретните резултати, вкл. успехи и ползи за гражданите, от този кратък, но вероятно твърде ползотворен управленски гастрол на младата олимпийска надежда.

marksman
снимка на marksman

"отчета за конкретните резултати"

 

Шъ ги видиш в отчета (оня, скришния) на Центъра за градска дебилност. Там е заровено кучето

Bacho Кольо

Друг е въпросът!

Каква работа беше свършило това момче, какви качества бе проявило, та да се спрат на него при избора на зам.  кмет по транспорта?!?

Горката Фандъкова! 

Ще отговаря за чужди грехове.

Forza NATO

Хич не е друг въпросът, съвсем същият си е даже.

Solace

Този Евгени наследи като зам.-кмет един Велизар. Същият Велизар, обвинен в корупция, сега май работи за Черепа. Чакам да видя този Евгени къде ще заработи...

marksman
снимка на marksman

"Евгени къде ще заработи..."

 

В Центъра за градска дебилност - зелена зона до околовръстното!

Solace

Внасям си самокорекция - този Евгени наследи пряко един Любомир, който пак бе замесен в далавери за едни 60 спирки. Оня Велизар беше преди тея.

Дежурния

Подаване на оставка и приемане на оставка са различни неща. Не трябва да се бъркат двата щата...

PS свен ако не се е занищила една подложка за елиминиране на кандидати. Тогава нещата могат и да загрубеят...

Сталкер

Що, как трябва да изглежда един зам.кмет, наистина ми е любопитно?

 

фopyмниk

Човек, изглеждащ по този начин, може да бъде заместник максимум на управител на пункт за вторични суровини. 

 

#КОЙ го назначи за заместник-кмет?

 

 

Michael
снимка на Michael

Да ама разбира що е Европейско и що е Ориенталско по-добре от нас. Ние сме изостанали и европейското развитие ни се вижда лошо свършена работа - кенеф ни се види. Дайба и фугите и разклатените "павенца", мерките дето ги вземат, за да не се разлетят от вибрациите са като на някой дето е гледал някъде и е решил, че ако изглежда подобно, значи ще е здраво. Ориенталците едно време ни дадоха барута, печтната преса, самата хартия, дори ракетите (в битка кораб-кораб са ползвани за първи път преди хиляда години от тия недоразвити ориенталци), платната и техниката, с която белите осраха Америка, ама трамвайни линии - тц! Туй не го могат.

Bacho Кольо
===
Звън®
снимка на Звън®

Призоваването на Крусев за разпит във вторник следваща седмица не е изненада. Достатъчно е само да погледнем менюто на ресторанта на Националната следствена служба на бул. „Г. М. Димитров”. Във вторник на обед ще бъдат предложени свински бонфиленца в марината от ром, мента и лайм с печени картофи и розмарин. Всички знаят, че това е любимото ястие на Крусев - ерго във вторник НСС очаква скъп гости и се готви за това.

Mitnicharъ

„Ще ви информираме, когато имаме по-голяма яснота около проверката на прокуратурата на ремонта. Към момента можем да кажем, че ул. „Граф Игнатиев” от един ориенталски битак стана една от красивите улици на София. Вярвам, че в скоро време ще бъдат завършени всички детайли около този ремонт. Надявам се скоро да се възстановят трамвайните маршрути

  Крусев, Крусев... ще изядеш накрая големия бахур...

 

Rasmussen

Герберският гущер се опитва да прегризе опашката си.

Peaceful Citizen
снимка на Peaceful Citizen

Тоя пикльо дет на две магарета слама не мое раздели и четири павета да нареди сега ще похарчи подкупите по авокади. 

Пиркс
снимка на Пиркс

Бушонче по бушонче и после цялата инсталация...

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×