facebook
twitter

Горещи новини

Задават се нови тапи и по магистрала "Хемус"

Ремонтите по "Тракия" вече създават затруднения за шофьорите
572
Снимка: Архив

От утре продължава ремонтът на два виадукта на АМ „Хемус“. Движението от 33-ти до 40-ти км. на магистралата ще бъде двупосочно в платното за София. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). 

Ремонтите ще се правят при 36-ти км. на виадукт „Коренишки дол“ и при 37-ми км. в платното за Варна. Ще се ремонтира пътното платно и колоните на мостовете. Миналата година бе обновено платното в посока София на двете съоръжения и сега трафикът ще преминава по тях. Мостовете не са ремонтирани от построяването им преди повече от 30 години, подчертават от агенцията.

В момента на магистрала „Хемус“ се ремонтира и тръбата за София на тунел „Витиня“. Движението е двупосочно в другата вече обновена тръба за Варна.  

Затруднения за шофьорите ще има и по магистрала "Тракия". Утре от 10 ч. до 15.30 ч. движението в тунел „Траянови врата“ в посока Бургас ще се бъде в изпреварващата лента заради ремонт на лампи и видеонаблюдение.

Миналата седмица започна и ремонт на моста над река Тополница на „Тракия“. До края на април движението от 77-и до 78-и км. в посока Пловдив се ограничава в активната и аварийната лента и се осъществява в изпреварващата лента.

Все още няма коментари

Още

Трима бивши шефове на АПИ отиват на съд за безхаберие
Падащите парчета от мостове не са опасни, според АПИ

19.06.2019

Алиса Иванова

1263 5
Прокуратурата даде на съд бивши шефове на АПИ

19.06.2019

912 7

Влез или се регистрирай за да коментираш

×