facebook
twitter

Горещи новини

За Корнелия Нинова не се е променил моралът, а ситуацията

Всичко ще преглътна, но няма да позволим да съсипят БСП, обяви тя
1268
БГНЕС архив

Нищо не се е променило в разбиранията ми за морал и достойнство в политиката - промени се ситуацията. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в „Тази сутрин“ пред bTV, във връзка с петото заседание на 49-тия конгрес, на което тя не внесе своята оставка. Тя посочи, че сега се е наложило първият да поеме отговорност за партията.

„Всичко ще преглътна, но няма да позволим да съсипят БСП. Достатъчно три седмици понесох бой, ще понеса още малко“, допълни тя. „По две причини я оттеглих (оставката), но когато я подавах смятах, че така е морално и достойно председателят - лидерът да поеме отговорност за резултатите от изборите. Дадох изход тези спорове да се решат по най-достойния начин“, допълни още Нинова. „Какво ме накара да постъпя така вчера? Две причини основно - събитията след оставката. Моята грешка е, че не прецених правилно последствията, че подходих принципно – дайте отиваме на състезание и по-добрият да спечели. Първата причина е, че започна търговията за БСП. Започнаха лобита, групи, бизнесмени да се събират, да правят планове да си излъчват кандидат, който е удобен. Тръгнаха по структурите. Това ме притесни“, каза Нинова.

Тя посочи, че е видяла процеси на разделение, на агресия вътре в партията. На въпрос дали е подозирала това преди да подаде оставка, тя отговори: „Не“. 

„Втората причина е реакцията на членовете на партията и симпатизантите. Моето впечатление е, че партията беше една седмица в ступор. Председателят подава оставка, опозицията излиза по всички медии и ме громи. Беше мълчание и ступор. В момента, в който тръгнаха интересите по структурите да ги делят, този ступор прерасна в гняв. Започнаха декларации, решения на партийните организации, на областните съвети. Най-притеснителното, което не съм споделяла. Започнаха членове и цели ОПО-та да връщат партийни книжки. Това ме стресира. Няколко структури от страна, членове в софийската организация“, допълни Нинова. 

„Дадох си сметка, че всичко, което градихме три години с екипа с хиляди социалисти е пред загуба и пред разпад. Дадох си сметка, че моята оставка може да доведе до сериозен спад в подкрепата за БСП поне временно. Предстоят ни местни избори, ще отидем на тях разбити и това ме накара да мисля как да реагирам“, уточни още Нинова.

Искам да кажа на българите, че има една истинска партия, която не се продава, обяви още Нинова. Тя бе категорична, че ще направи всичко възможно да спре хаоса в партията. Лидерът на БСП отчете, че така наречената вътрешнопартийна опозиция не е пожелала честно състезание. „Новината от вчера е друга. За мен изводът е друг. На социалистите и членовете на БСП искам да им кажа, че им благодаря, че са изключително достойни хора. Не се продадоха. Тези хора не си продадоха достойнството. На българите искам да кажа, че има една истинска партия, която не се продава“, допълни Нинова. Тя коментира, че е обещала на делегатите, които са дошли при нея и са разказали случаи да ги пази. „Изнасяйки имена и случаи, ще поставя тези хора на риск“, допълни тя. Нинова разказа за един случай, в който делегат, имащ има кредит в банка е викан и му е обяснявано как да гласува, за да няма проблеми.

 

57

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Каракачанов нахока Нинова: Армията не е бира-скара

05.04.2020

845 20
Караянчева: Вдигаме си заплатите, за да даряваме!

03.04.2020

Обновена

144736 140
Парламентът спира с редовните заседания

26.03.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

3459 42

Коментари

Страници

Minderbinder

Тя стомната се строши - каквито и да ги приказва Нинова, на изборите наесен БСП ще се яви разкъсвана от вътрешни дрязги.

Сократ-май

Започнаха членове и цели ОПО-та да връщат партийни книжки.

Да се запомни.

Нинова го е казала.

Neopol

Нинова отново лъже. Никога не е смятала да си подава оставката - келепира не се изпуска. Просто смяташе, че тя ще я подаде, но отсреща ще има "Не, не, на кого ни оставяш другарко Нинова" и тя ще я оттегли. Само, дето такъв плач нямаше и като разбра, че няма да има Нинова я оттегли. По скоро не я подаде. Оказа се, че както тя твърдеше, че си е подала оставката, дори не я е подала. Падението Нинова.

Яна

Колега бихте ли пояснили за незнаещите, в какво точно се изразява келепира да си председател на партия в опозиция? Освен ако не считате, че на местните избори се очертава победа за БСП? ?

Miranda
снимка на Miranda

Неопол, но в залата хората бяха повечето за нея. Това се видя, така че, и да беше подала оставка, тя нямаше да бъде приета.  Но щеше да има изказвания, да се кажат истини или неистини, и това щеше да нажежи атмосферата до червено... Затова, в тази ситуация, по-добрият вариант беше, изобщо да не я подава. Което тя и направи.

цензура

Абе смятала, не сматала - целта и е постигната! 

 

Акулите са в мрежата, сами се озоваха там... 

 

Много ми е забавно, сами си я избраха, а сега искат лесно да я сиктирдосат, ма жената има качества, които на тях им липсват бе... вижте вие, каква сила е народната подкрепа и си направете сметката колко сте заспали. ?

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Само, дето такъв плач нямаше и като разбра, че няма да има Нинова я оттегли.

 

Ти да не си бил на Халкидики, че пишеш фантасмагории?

Плач нямаше, имаше настояване да не подава оставка. Хората настояваха аргументирано и си признавам, че бях изненадана каква промяна е постигнала Нинова в партията си за три години. И делегатите гласуваха да отпадне точката от дневния ред на конгреса за избор на временен лидер.

цензура

Това мъжете са супер елементарни... затова жените ги правят бръм! ?

 

Което не могат да постигнат със сила и настояване, го постигат с хитрост... неслучайно БОКО се плаши толкова много от кака, нищо че я нарича "жалка женица", има няма и вземе, че му бръкне у болното здравенце! 

 

Кака Корни има голям потенциал и аз го видох у неги още отдавна, затова съм сигурна, че лесно няма да я сгънат ?

SSlavov

така е морално и достойно председателят - лидерът да поеме отговорност за резултатите от изборите

 

   И......че сега се е наложило първият да поеме отговорност за партията.​​​​​​​    - нещо като философия на критическия опит

 

 

От думите на др.Нинова излиза , че е поела отговорността за изборите като е поела отговорността за Партията - това и тов.Ленин би се затруднил да формулира в Материализъм и емпириокритицизъм

 

Др. Нинова даде нов прочит на тълкуванието Партийна еквилибристика на два коня

 

или ...... / не се е променил моралът, а ситуацията /

 

за всяка ситуация революционен морал и еволюционно достойнство

 

 

.......аз знам, аз вярвам, че си права,

когато съгрешиш дори!.............

 

Кара Колю

"Нищо не се е променило в разбиранията ми за морал и достойнство в политиката - промени се ситуацията. "

Няма нужда от обяснения повече. Другарката Нинова сама - в пряка реч - ви го каза. Нейните разбирания за морал и достойнство зависят от конкретната ситуация. Утре - когато ситуацията се промени - критериите и за "морал и достойнство" ще се променят, щом "ситуацията" го изисква ?

П.П. С две думи - както обясняваха Ленин и Сталин - болшевишкия морал (моралът на другарката Нинова) е "морал" по целесъобразност.

Miranda
снимка на Miranda

Просто жесток анализ на Георги Коритаров в рубриката му "9 без 5". Обясни ясно кой кого бламирал / за тези, които не следят процесите в БСП / .

Много силни думи за самоунищожението на БСП , която вече можела да се нарича Българска смешна партия. Малко прекалено. Но разумен въпрос зададе: След като този Национален съвет бламира лидерката, конгресът пък бламира Националния съвет, а пък той си остава същия, как ще управлява Корнелия Нинова, еднолично ли ?

принцеса Даяна

Пръв Станишев разкри още преди седмица, че оставката е сцена от "цирк Нинова".

А много отдавна Доган разкри морала на Нинова с думите "Интереса клати феса".

Лoвkия

Гледах и слушах интервюто на другарката.

Хараламбенето за морала и ситуацията, или как моралът зависи от ситуацията, не се нуждае от коментар.

Друго ме изненада - живописното описание на случилото се след "хвърлянето" на оставката ми напомни филм на Анимъл планет - гладни хиени, озъбени и хихикащи, глозгат некъф труп.

Това не ме учуди, в природата е така, учуди ме какви хора членуват в тази партия - отмъстителни интересчии и търгаши, за които социалистическата (наречете я пенсионерска ако щете) кауза се изчерпва до боричкането за власт и кокал.

Begemot
снимка на Begemot

Жалка работа. Нинова няма алтернатива в БСП точно така и точно толкова, колкото Бай Буй няма алтернатива в ГЕРБ или в  България.  Не ни се дават и не си изграждаме сами алтернативи. И Нинова трябва да  има алтернатива, но това не е Станишеф или Гергов или Румен Овч., и БСП трябва да има алтернатива - защото всъщност НЕ Е лява партия,  а такава трябва, и Баят трябва да има алтернатива, но на нас ни се предлага да избираме - в БСП между Нинова и про-Станишеф или някакъв про-Гергов кандидат,  на национално ниво - между Борисов и Нинова. Мерси ще кажа аз на тези опции.

Лoвkия

Ах, избирателите на депесе "може би" са сред онези два милиона, които живеят на прага на бедността.

Другарката май е взела да проглежда, ти да видиш, след толкова години!

Кара Колю

"Другарката май е взела да проглежда, ти да видиш, след толкова години!"

Никакво проглеждане не е това, а свенливо предложение за за среща на Женския пазар ?

First Strike

как ще управлява Корнелия Нинова, еднолично ли ?

Щом Баце управлява цяла държава двулично, не е ли логично Корнелия да управлява Партията еднолично? 

фен

Циркът е пълен, а Курнелия Техноимпекса подпечата поредната победа на Крадливото Баце наесен. 

Сега вече дори няма да нужда да блесва с простотията си, за да осигури пълната доминация на ОПГ-то . 

Затова и хората на СерГея си мълчаха на конгреса, нямаше никакъв смисъл да се бутат, а на пролет след поредните загубени избори ще е далеч по-лесно да катурнат г-жа Лъжа. 

 

SSlavov

Нинова няма алтернатива в БСП точно така и точно толкова, колкото Бай Буй няма алтернатива в ГЕРБ или в  България.

 

ББ си направи партия и може да прави каквото реши -  партията не е на Нинова ,а на икономическите  интереси на др.др. Кирил , Георги ,Румен ...............  Гумен и т.д.

Manrico
снимка на Manrico

Нищо не се е променило в разбиранията ми за морал и достойнство в политиката - промени се ситуацията. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова

Излиза, че за г-жа Лъжа морално и достойно е да подаде оставка само в ситуация, в която ще я изберат отново за лидер.

Iezuit
снимка на Iezuit

"Здравейте, циркаджии!"

Яна

Я виж ти. След толкова много критики от "морална" гледна точка на "уж десните" в сий форум май ще започна да харесвам Нинова. Може път и да излезе нещо от това начинание. Ще поживеем, ще видим.

Дежурния

Някак настрани остана една дребна и маловажна подробност. Др. Кирчо и др. Корнелия са организирали само 399 човека да присъстват на конгреса и гласуванията, от общо 780. Това са сигурно само представителите на многобройните членове и цели партийни колективи, които с писма и телеграми са заклеймили отстъпниците и са подкрепили др. Нинова. Сега ще настъпи масово кеширане и мародерство до местните избори, а после - Орешарски и Станишев ще са причината. ?

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Излиза, че за г-жа Лъжа морално и достойно е да подаде оставка само в ситуация, в която ще я изберат отново за лидер.

 

Тва е присъщо на Баце, да прощаваш.

А в БСП оставки трябва да подадат онези, които пренаредиха листата, щото с листата на Нинова резултатът щеше да е равен. Но пък как лъсна обичта между гербавите и герговците! ??

 

 

 

 

 

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

щото с листата на Нинова резултатът щеше да е равен.

Звездите ги го казаха, нали?

Iezuit
снимка на Iezuit

Значи партийните организации масово подкрепят Станишев:

 

https://www.dnes.bg/stranata/2019/03/14/stanishev-...

 

той събира най-висок процент преференции след Йончева, достатъчно, за да си осигури по-предно място в листата:

 

https://www.24chasa.bg/novini/article/7474068

 

обаче ако не бил той, резултатите щели да са равни?

С тези на ВМРО ли??

 

Прочее, Станишев ми е също толкова антипатичен колкото и Нинова. Като страничен наблюдател оценявам мазните борби между двамата - от това БСП губи гласове.

Ненормалниците от поглед.ру също са подпукали Нинова - за тях е враг с партиен билет.

Купон отсекъде.

 

 

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Значи партийните организации масово подкрепят Станишев:

 

В неговия случай "масовата" подкрепа се вижда при преференциалния вот - 6,38%.

https://results.cik.bg/ep2019/rezultati/index.html

 

Вчера също се видя колко е. Толкоз.

Участието на Станишев в листата разпъди периферията, сиреч хората с леви възгледи. Виж колко е сборът от преференциите само за следващите го в листата Деница Златева, Румен Гечев и Велизар Енчев. Очевидно гласувалите са искали да го разкарат назад, но вотът им се е разпилял. Което пък показва, че не е имало сговор. Сговор като на станишевци, герговци, миковци, пирински и подобни.

 

Та да, резултатът щеше да е равен. Всички агенции показваха същото, докато изброените не подмениха листата.

 

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

поглед.ру

 

Не знам кво е тва. Но твоят интерес е показателен. ?

Iezuit
снимка на Iezuit

Виж колко е сборът от преференциите само за следващите го в листата

 

Сборът на поставените на 6-8 място трима човека (Кръстев, Златева, Гечев) е с няколкостотин повече отколкото на сам-самия Станишев. Велизар Енчев си е Велизар Енчев - гласовете са за него, а не против Станишев.

 

Всъщност самият начин, по който беше поднесен избора, и самият избор - Станишев или Гумен Речев - обяснява защо БСП пак бе бита кат шкембе у дувар.

 

За поглед.ру - те тук (не че не го знаеш де):

 

https://pogled.info/

 

Преглеждам го редовно, за да се подсещам защо не трябва да се гласува за БСП. Щото наистина се изкушавам понякога, като гледам какви ги вършат ГЕРБ. Обаче прочитам за 5 минутки погледжиите и ми минава.?

принцеса Даяна

"с листата на Нинова резултатът щеше да е равен."

*

Поредна самозаблуда и манипулация. Червената листа има значение за червени членове и фенове. Мен ме изкараха да гласувам черния пиар и компроматство на Нинова и Йончева и гласувах наказателно срещу тях за Герб. Или двете невъздържани женици добавиха няколко процента към резултата на Герб. Очевидно Корнелия е машина за гласове в полза на Герб.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×