Quantcast

Медия без
политическа реклама

Йордан Лечков е внесъл три съдебни иска срещу БФС

30 Ноем. 2019
СПОРТАЛ

Отстраненият само преди три дни първи вицепрезидент на БФС Йордан Лечков е спазил заканата си и е завел дело срещу легитимността на временно изпълняващия длъжността президент на футболния съюз Михил Касабов, съобщи "Спортал".

Делото е образувано на 26 ноември след подаден иск на Лечков за установяване нищожност или недопустимост на вписването на Касабов, или несъществуване на вписаното обстоятелство.

Първото заседание на съда се е състояло на 28 ноември (деня, в който Лечков бе отстранен от поста си на заседание на Изпълкома) и от него става ясно, че бившият национал е подал общо три иска срещу решенията на Изпълкома от заседанието, на което Борислав Михайлов официално се оттегли от президентския пост в съюза. 

За да се разгледа всеки от тези искове, Софийски градски съд (СГС) е задължил Лечков да внесе остатъка от дължимити текси (още 65 лв.).

Както е известно Лечков твърди, че не е подавал оставка и затова, по устав на БФС, той трябва да поеме временно президентските функции до провеждането на извънредния конгрес (насрочен за 7 юни 2020 г.). На заседанието на Изпълкома през октомври, след като Борислав Михйалов подаде официално поисканата от премиера Бойко Борисов оставка, всички членове на Изпълкома също подадоха оставки, като посочиха вицепрезидента Касабов за и.д. президент.

Ето решението на съда:

"Закрито/разпоредително заседание от 28.11.2019
Резултат: Без движение - с разпореждане

УКАЗВА на ищеца Й.Л.Я. в едноседмичен срок от съобщението да уточни дали иска установяване на нищожност, недопустимост и вписване на несъществуващо обстоятелство при вписване вх. № 2019112104535 по партидата на „Български футболен съюз“, с ЕИК 000692965, на основание чл. по чл. 29, ал. 1 от ЗТРРЮЛНЦ, при условията на кумулативност или при условията на евентуалност на исковете; какво обстоятелство се твърди, че е вписано, тъй като съгласно вписването по поле 10а от партидата на съюза в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел при Агенция по вписванията, се касае единствено за вписан представляващ - Михаил Тодоров Касабов, без други обстоятелства; както и да се представи документ за допълнително внесена държавна такса по сметка на Софийски градски съд от още 65 лева, ако се иска произнасяне на съда по всички предявени искове, до пълния дължим размер от 90 лева (по 30 лева за всеки от исковете), съгласно чл. 3 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по Гражданския процесуален кодекс, вр. чл. 72 от ТПК, съответно да се довнесат 55 лева, до пълния дължим размер от 80 лева, ако исковете се предявяват при условията на евентуалност. Ако исковете се предявяват в условията на евентуалност да се посочи и редът на исканото произнасяне по всеки от исковете.

При неизпълнение указанията на съда по редовността на исковата молба исковата молба с приложенията ще бъде върната.

Разпореждането е окончателно."
 

Ключови думи:

Йордан Лечков, БФС, футбол

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?