Медия без
политическа реклама

Върховният съд на САЩ спря задължителната ваксинация в предприятия

Унгарското правителство ще предложи поставянето на 4-та бустерна доза

14 Яну. 2022
Илияна Кирилова

Върховният съд на Съединените щати блокира решение на президента Джо Байдън за въвеждане на задължителна ваксинация за компании с над 100 души персонал, предаде БНР. То щеше да засегне 84 милиона души, които за да ходят на работа трябваше или да бъдат имунизирани или да бъдат с маска на работното си място и да се тестват ежеседмично.

Съдиите обаче решиха задължителната ваксинация да остане в сила за работещите във федералните здравни учреждения. Американският президент изрази разочарование от решението и призова работодателите да „постъпят правилно, за да защитят здравето на хората и икономиката на страната“.

В същото време унгарското правителство ще предложи поставянето на 4-та бустерна доза за да се справи с разпространението на коронавируса. Това съобщи член на правителството, предаде БГНЕС

"Всеки един, който желае ще може да получи четвърта доза от ваксините, но това ще става след лекарска препоръка. В неделя ще оповестим официално и решението си за това", каза източникът. В Унгария около 60 на сто от населението е ваксинирано. Страната наброява 9.8 млн. жители. Половината от тях са с две ваксини. Броят на новозаразените през изминалия ден достигна 9200 души. От началото на пандемията в Унгария са починали над 40 000 души от Ковид-19.

Сърбия отчете рекордна заболеваемост.  Само за последните 24 часа в съседната държава са регистрирани нови 13 753 души, които са заразени с коронавирус. За последното денонощие са починали 19 души. До днес в Сърбия броят на заразените с коронавирус е 1 399 867 души. Починалите са 13 003 граждани на страната. В момента в болниците за лечение са настанени 2340 пациенти. 96 от тях са в интензивните отделения, съобщиха здравните власти в Белград. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата