facebook
twitter

Горещи новини

Управляващите си дадоха срок до края на юли за субсидиите

Данъчните закони няма да се променят, както е записано в коалиционното споразумение, обяви Бойко Борисов
1251
Илияна Кирилова

Нови политически консултации започват в парламента по промените в модела на партийното финансиране. До края на юли трябва да има окончателно решение по въпроса, което да бъде гласувано от депутатите. Дебатът за промени в данъчните закони, включително ДДС, се прекратява. Това са решенията, които прие съветът на управляващата коалиция, който заседава тази сутрин.

В сбирката на управляващите участваха премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателите на „Обединени патриоти” Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, както и депутатът от „Атака” Десислав Чуколов. Волен Сидеров не присъства с извинението, че е в чужбина.

Първи говори Валери Симеонов. „Обсъдихме актуалната тема, свързана с промяна на размера на субсидиите, и се обединихме около една обща позиция, че по този въпрос не трябва да се действа припряно и че е редно той да бъде подложен на по-мащабно обсъждане между всички политически сили в парламента, а и не само в парламента, и да бъде обвързан с промени в Закона за политическите партии (ЗПП), тъй като всички сме на една обща позиция, че субсидиите трябва да бъдат намалени”, каза водачът на НФСБ. Той съобщи, че патриотите ще инициират още тази седмица политически консултации, на които „да намерим разумния баланс”.

„ГЕРБ продължава да стои зад позицията си, както и преди две години в парламента гласувахме, за субсидия от 1 лв. В същото време, като парламентарна република, като бъдем поканени на разговори от „Обединени патриоти”, сме готови да говорим за промени в ЗПП. Там трябва да се направят необходимите промени, защото сега МФ и правителството се занимават с изплащане на партийните субсидии. Всичко това трябва да отиде в ЗПП”, обяви Бойко Борисов.

Премиерът съобщи, че коалиционният съвет е решил данъчните закони да не се променят в рамките на мандата, както е записано в коалиционното споразумение. „Всички намалявания на ДДС влизат в противоречие с този член на споразумението и затова по тази тема няма да дебатираме повече”, отсече Борисов.

Десислав Чуколов каза, че до края на юли ще се проведе отново такъв коалиционен съвет, на който да се направи преглед на свършеното досега. „Ще се съберем и ще обсъдим кое докъде е стигнало, кое трябва да се засили, какво трябва да отчетем – и успехите, и нещата, които може би трябва да наваксаме”, посочи атакистът.

25

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Бизнесът се опълчи срещу "ревизорите" на данъчния модел

28.05.2020

2018 6
Гърция намалява ДДС за заведенията, туристическите пакети и транспорта

28.05.2020

550 1
Разбиването на ГЕРБ във Видин тепърва предстои

27.05.2020

ТАНЯ ПЕТКОВА

2799 3

Коментари

paragraph39

RE:

Бойко Борисов: "На който не му стигат парите, има право по най-прозрачен начин да посочи дарителите"

Хубуу, ама ако няма желаещи да са дарители за него, какви дарители да посочи?! А?!

Отделно, че Дарители могат да са само Богатите/вкл. дарители на партии/! Бедните и Небогатите НЯМАТ "излишни пари" за даряване! Нали?!

Което значи, че в НЕнародната/след 1989 г./ "демократична" Република България НЯМА да има успешно функциониращи партии на Бедните и Небогатите- за радост на Богатите! Нали?!

Тъй, де, ама пък Демокрация Е, БЕ в НЕнародната/след 1989 г./ "демократична" Република България! Нали?!

На спечелилите/"служебно"/ партии на Богатите- от десетократното намаляне на държавната субсидия за партии, или отпадането ѝ!- ЧЕСТИТО!

Останалите най-демократично "да духат супата..."!

КАЗАХ!

paragraph39

RE:

А моята категорична позиция по въпроса и проблема /при това, РАЗЛИЧНА от тази на "Атака" и Сидеров!/ е:

1.Партиите да се издържат финансово САМО с ПАРИ ОТ ДЪРЖАВНИ СУБСИДИИ+ПАРИ ОТ ЧЛЕНСКИ ВНОС/еднакъв по размер за всичкти партии- определен със закон/.

2. Пълна ЗАБРАНА на всякакви други парични и др. материални дарения за партии извън такива от държавата- т.е. никакви дарения от частни или държавни дарители/наши и чужди/,, "спомоществуватели", фондации, НПО-та и прочие!

3. Забрана за всякаква стопанска и търговска дейност на партиите/вкл. отдаване под наем/, с изсключение на такава, за задоволяване на конкретни вътрешни нужди на партиите, свързани с определени в закона функции на партиите!

ТЧК

bay Dragan

Борисов събира коалиционния съвет за обсъждане на Първия Му акъл.

bay Dragan

И за кой ли път първосигналната Му реакция даде фира поради нисък интелект.

Осил

?

hamer

отмяна на всички ограничения пред даренията от юридически лица,

Че те и сега си получават от юридическите лица, при това под формата на дарения са съвсем малко, а останалото е чрез корупционни търгове, подкуписчетоводни врътки и още десетки както формално легални, така и скрити начини. Така, че тезета, че олигарсите ще си купуват партии е тъпа - те и сега са купени. А неимоверното его на Светиня му го набута в капана на Сл.Трифонов -. засегнта се на чест и мъжкарство и сега е пред избор - мъжката чест ли да си пази или да рискува и без това съдраната си коалиция, която едва се крепи. С мотаене, процедурни хватки и пр. врътки ще се опитат да добутат до следващите избори, дори и да намалят субсидиите. Засега имат достатъчно пари. Пък следващият парламент ще ги възстанови, защото и без това всички по-големи партии са против отвпадането на субсидията.

vasilevil

На герб не им пука защото техните фирми печелят поръчките и разбира се че ще даряват.

За турската партия също е ясно има цели региони кодато вилнеят те и не кихнеш ли бизнес няма да видиш!

За марешки който наскоро каза по тв-то че неговата партия е само от успели хора тоест ще си плащат масрафа.

Проблема по всичко личи че ще е само за бсп-то и патриотите.Докото бившите комунисти са стара партия и възможно да се оправят но тия патриотари се чудя кой ще дарли пари за тях.

paragraph39

Ако ще е Демокрация и "честни Избори"/каквото и да означава това?!/, за всички партии трябва да има РАВЕН паричен СТАРТ!

И Изборите да ги да печели най-МНОГОБРОЙНАТА откъм членове и Избиратели партия, а НЕ партията с най-богати членове, Избиратели и ...дарители!!!
Иначе, ясно е и на малките деца, дори, че при Демокрацията Избори се печелят с пари/с много пари/- каквито, по дефиниция, Бедните и Небогатите и партиите им НЯМАТ! А това неглижира, опорочава и изкривява Демокрацията тъкмо в най-"съкровената" ѝ и олицетворяваща я част- Изборите!

Ерго, удар срещу партиите на Бедните и на Небогатите, и, въобще, удар срещу Демокрацията ще е, ако се затвори вратичката за държавно субсидиране на партиите и се отвори широко портала за частно финансиране/дарителство, спонсорство, "спомоществувателство".../ на партиите!!!

КАЗАХ!

paragraph39

VASILEVIL,

/:/Проблема по всичко личи че ще е само за бсп-то и патриотите

...............................................................................................................

Точно!

Тъкмо поради това, като един от учредителите на партия "Атака" /без да съм ѝ член!/ и неизменен Гласоподавател на "Атака", НЕ разбирам- и НЕ приемам!- позицията на Волен Сидеров и "Атака", които пледират/още отпреди 5-6 години!/ да ОТПАДНЕ държавното субсидиране на партиите и да се облекчи и разшири ЧАСТНОТО/ в т.ч. и прикритото като частно чуждодържавно!/ финансиране на партиите!

Най-странното в случая е, че патриотът-милионер Валери Симеонов е против намалянето или отпадането на държавната субсидия за партиите?!?

JollyRoger's

Пак ще мътят... Кофти само, че са сбъркали полога с турско клекало...?

Друм, бе!???

volog2

Язък, поне ДДСто за книгите можеше да се намали малко.

ktt2000

  

  ОТ СЕГА Е ЯСНО,ЧЕ Т.Н."УПРАВЛЯВАЩИ"НЯМАТ НИКАКВО НАМЕРЕНИЕ ДА СЕ СЪОБРАЗЯТ С РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ РЕФЕРЕНДУМА НА СЛАВИ, В КОЙТО МИЛИОНИТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ЯСНО СЕ ПРОИЗНЕСОХА ЗА РАЗМЕРА НА СУБСИДИИТЕ ЗА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ(ВСЪЩНОСТ АКЦИОНЕРНИ ДРУЖЕСТВА) И СЕГА РАЗИГРАВАТ ПОРЕДНОТО ТЕАТРО! 

Звън®
снимка на Звън®

Светът толкова се промени, че е крайно време да се смачка архаичния модел на партийното управление. Време е всички партиите се разтурят поради доказаната си ненужност. Управлението на държавата следва да се роботизира максимално. То става отговорност на около 500 човека - администратори.  Те ще изпълняват досегащните функции на Народното събрание, министерския съвет, областните администраци и т.н. Избират се еднократно със заплати около 20 хил. лева. На всеки един администратор се имплантира в тялото около 50 гр. взривно вещество с детонатор, управляван дистанционно от главния компютър на републиката. Връзката с него е регулярна - на всеки 20 минути се излъчва контролен сигнал. Всеки избирател, един път седмично, получава право да изрази недоволство си петима администратори. Този акт се провежда в реално време под формата на телевизионно шоу по БНТ - например, в петък от 20 часа. В определен час на шоуто се отваря времеви прозорец за гласуване - 15 мин. са достатъчни. Всеки, комуто даден администратор е дотегнал с лъжите и далаверите си, опротивял до погнуса с кражбите си и т.н. гласува за премахването му. След приключване на гласуването се обявяват имената на всички управници, събрали минимум 30 % недоволство. Държавният компютър на часа излъчва сигнал за детониране на взривното вещество, имплантирано в тялото на избраните. Укрие ли се някои от тях в радиосянка, то загубата на връзката с него за повече от два часа също ще доведе до взрив. 

дъртреалист

Да-а, явно във вагона книги, който Звън е прочел е имало и от добрата фантастика... Робер Шекли, ако не се лъжа, разработва темата.

А иначе идеята е интересна, заради подтекста си.

Партийният модел не работи.

Но, за да се автоматизира една дейност тя трябва да се вкара в ясен алгоритъм.

Значи управлението, в случая, трябва да получи ясни задачи за изпълнение, които да се опишат в този алгоритъм. То не е творческа дейност, а изпълнителска. 

И - ако няма задачи - няма успешно управление.

Така, а от къде ще ги вземем тези задачи,

от сегашното управление?

Ядец. 

ТО задачи няма. 

 

 

 

Звън®
снимка на Звън®

Алгоритъмът за управление е евристичен с цел да намаляване на недоволните. Допустими са всякакви средства - от бой с пръчки до свободна продажба на трева.

Сгугню
снимка на Сгугню

Тъкмо поради това, като един от учредителите на партия "Атака" /без да съм ѝ член!/ и неизменен Гласоподавател на "Атака", НЕ разбирам- и НЕ приемам!- позицията на Волен Сидеров и "Атака", които пледират/още отпреди 5-6 години!/ да ОТПАДНЕ държавното субсидиране на партиите и да се облекчи и разшири ЧАСТНОТО/ в т.ч. и прикритото като частно чуждодържавно!/ финансиране на партиите!

Дали пък неразбирането ти няма да отпадне ако се сетиш, че от доста време върви информацията, че тов. Сидеров и Атака са финансирани от, както удачно си се изразил сам, чуждодържавна посока!?

Като се говори за посока откъмто североизточния бряг на Черно море, има там една държава.

М?

дъртреалист

Алгоритъмът за управление е евристичен с цел да намаляване на недоволните. 

Точно.

Доволните не са интересни, те са пасивни,

затова се реагира на недоволните, щото те са активни... 

И няма управленско мислене за увеличаване на ДОВОЛНИТЕ.

Това е управленска технология за прогонване на жителите. Щото за да живееш някъде трябва да си щастлив там.

...

Фактически, управление, което се води от протестите (намаляне на недоволните),

вече е изключило партиите от политическия процес, в ролята им на транслатор към властта на политическите искания на гражданите.

В този план, дебатът за финансирането на партиите не е за контрола на харченето на парите (А. Тодоров днес по Хоризонт) 

а - за РОЛЯТА  им в политическия процес. 

Защо получават пари, какъв продукт очаква обществото срещу тези пари?

paragraph39

KTT 2000,

/:/ОТ СЕГА Е ЯСНО,ЧЕ Т.Н."УПРАВЛЯВАЩИ"НЯМАТ НИКАКВО НАМЕРЕНИЕ ДА СЕ СЪОБРАЗЯТ С РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ РЕФЕРЕНДУМА НА СЛАВИ, В КОЙТО МИЛИОНИТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ЯСНО СЕ ПРОИЗНЕСОХА ЗА РАЗМЕРА НА СУБСИДИИТЕ

........................................................................................................................

НЯМАТ и нито закононо, нито конституционно задължение да се съобразят!

Иди, виж и прочети:

ЗАКОН ЗА ПРЯКО УЧАСТИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ И МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ- член 23 ал. 1 и 3

И НЕ се поддавай на умишленото, или от недообразованост, или от глупост, твърдение на Слави, Тошко и сие "кукувци"-референдумджии! 

После се върни и продължи- ама, ако го можеш, БЕЗ тинтири-минтири и ала-бала, нали!

УСПЕХ!

.

paragraph39

СГУГНЮ,

/:/

Дали пък неразбирането ти няма да отпадне ако се сетиш, че от доста време върви информацията, че тов. Сидеров и Атака са финансирани от, както удачно си се изразил сам, чуждодържавна посока!?

Като се говори за посока откъмто североизточния бряг на Черно море, има там една държава.

..........................................................................................................................

Щом ти разполагаш с тази/такава/ достоверна/?!/ информация, тичай веднага в Прокуратурата и НЕанонимно/ с "висяща" отговорност за Набедяване или Лъжесвидетелство!/ там доложи!

ДЛЪЖЕН си! Аз лично ще те поздравя и благословя СЛЕД това!

Иди, намери го и прочети в Наказателно процесуалния кодекс/НПК/ чл. 205!

УСПЕХ! 

дъртреалист

В оня референдум гражданите регистрираха отсъствието на партиите от политическия процес и казаха, че е глупаво да се харчат пари за нещо, което не работи. Въобще беше глупаво да се задава такъв въпрос.

Диагностик

Това отлагане е спасително за БСП. В началото на юли ще си вземат поредния транш от над 3 млн. лв и ще живнат.

Ще има пари за Бузлуджа, за пазаруване при общинските избори ,както и за троловете.

paragraph39

ДИАГНОСТИК,

/:/ Това отлагане е спасително за БСП. В началото на юли ще си вземат поредния транш от над 3 млн. лв и ще живнат.

...........................................................................................................................

Защо само за БСП ще е "спасително" и животворно, но НЕ и за всички други партии, които разчитат САМО, или НАЙ-ВЕЧЕ, на държавната субсидия?!

А?!

ИвКо

 МИЛИОНИТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ЯСНО СЕ ПРОИЗНЕСОХА ЗА РАЗМЕРА НА СУБСИДИИТЕ МИЛИОНИТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ЯСНО СЕ ПРОИЗНЕСОХА ЗА РАЗМЕРА НА СУБСИДИИТЕ

При което поне 1/3 нямаха представа за какво гласуват, а би трябвало инициаторите на референдум след като са събрали нужните за целта подписи да внесат искането в парламента за дебат като след него депутатите ако желаят може да си кажат мнението чрез гласуване което не касае валидността на референдума.  

Сократ-май

При което поне 1/3 нямаха представа за какво гласуват

И как стигна до този извод?

ИвКо

От интервюта с гласоподаващи пред и след изборите по телевизора*, както и от лично наблюдение на гласоподаващи. Като ги питам защо са гласували за еди кой си не могат да ми дадат каквото и да е обяснение. 

Нямам претенции за меродавност на извода.

*Питаха едни цигани могат ли да посочат какви са точките от референдума при които са гласували "за", никой не можа да каже, а една циганка даже се изръси че с това гласувала за президента Радев. 

Гласуването на референдуми без предварително обширно обсъждане по медиите е опасно за гражданското общество.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×