facebook
twitter

Горещи новини

Украйна няма да участва на "Евровизия"

3698

 

Украйна се отказа от участие в международния песенен конкурс "Евровизия 2019", който ще се проведе през май в израелската столица Тел Авив, предаде ТАСС. Агенцията цитира съобщение на Националната обществена телевизионна компания на Украйна.
 
Членът на ръководството на медията Александра Колцова поясни, че решението е било взето след прекалената политизация на националния конкурс.

По-рано трима от класиралите се финалисти на националния украински конкурс - Марув, групите "Фрийдъм джаз" и "Казка", се отказаха от участие.

Селекцията за представянето на Украйна в телевизионната песенна надпревара бе белязана със скандали още от самото й начало. Най-напред групата "Анна Мария", достигнала до финала на подбора, публично се отказа да нарече действията на Москва в Крим от 2014 година "агресия на Русия". Украинските политици се възмутиха и от факта, че до финала на националния конкурс достигна гражданката на Русия Юлия Юрина, представителка на групата "Юко".
 
Когато победител стана изпълнителката Марув, тръгнаха призиви тя да не представлява Украйна на "Евровизия 2019", заради гастролите й в Русия. Украинската обществена телевизия и Марув не постигнаха споразумение и не подписаха договор за нейното участие в израелската столица Тел Авив.

 След това ръководството на медията влезе в преговори с членовете на "Фрийдъм джаз", но и те не приеха предложението на телевизионната компания. На свой ред участниците в група "Казка" написаха в Инстаграм, че виждат своята мисия в това да обединяват хората, а не да ги разделят.

По-рано днес вицепремиерът на Украйна Вячеслав Кириленко излезе с инициативата за промяна в правилата на националния конкурс за участие в "Евровизия", в които да се добави точка за недопускане на онези изпълнители, които изнасят концерти в Русия. След като узна за отказа от участие, обявен от украинската обществена телевизия, Кириленко заяви: "Считам за нелогично да не се представим на "Евровизия 2019". Но решението на обществената телевизия да прекрати преговорите с участниците е нейно право и е в границите на нейните пълномощия".

Ключови думи:

Украйна, Русия, Евровизия
30

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Трибуналът в Хамбург е поискал Москва да освободи украинските моряци

25.05.2019

461 7
НАТО приема нова стратегия срещу „руската ядрена заплаха”

25.05.2019

2389 30
Русия е отказала виза на Виктория Нюланд

24.05.2019

11312 79

Коментари

gowedokiller
снимка на gowedokiller

Кукумицини!

Soro

Пари нема....

Evasion

Чудя се защо направо не са я обесили, кво се моткат... леко се е отървала, начи... но все още има надежда де:

вицепремиерът Вячеслав Кириленко написа в туитър: "Историята с участника от Украйна далеч не е приключила."

Да държим въжето намазано! 

Pstr

Ако в Русия имат акъл, ще ѝ предложат да смени Захарова. Момичето има качества, които при Захарова очевидно липсват 😁

dream team
снимка на dream team

И на тебе ти липсват определени качества, но това не те смущава ни най-малко.

ПГеоргиев

Украинците стават все по-маргинални в поведението си.

А действията на политиците им и налаганите изисквания в политическия, културния живот, стават все по абсурдни и смешни.

Относно конкурса за Евровизия, идиотията на организаторите нямаше край.

Преди Maruv, пяха две сестри-близначки -дуетът Ана-Мария. Оказва се, че децата са родени в Крим, родителите им живеят в Крим и работят в Крим. А идиотът-водещ, както и един от журито, певицата Джамала, им поставиха директно условие, което не се свързва със здравия разум: или се отказвате от родителите си, или се отказвате от конкурса! И момичетат директно си казаха, че обичат Украйна, но няма да правят такъв абсурден избор. А те са пяли на "Майдана".

Сега и Maruv. Миналата година не допуснаха руската участничка, защото била пяла в Крим.

Политиката си е политика. Но да месиш политиката със спорт, култура, изкуство си е форма на олигофрения.

Жална им майка на украинците. Каквито кандидати им се готвят за президентските избори...

vvatkov
vvatkov

  Съскащите форми на живот по- добре да не се правят на дъбокомислени. Отровата на изказа им стига, за идентификация на котилото.

Хулиган

Няма какво да се чудите, преди години великият Боби Фишер беше преследван като престъпник, защото си позволил да играе шах в Белград.

Свиквайте, идиотите нямат свършване...

...........................................

http://www.drago.info/

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Всъщност самата Анна Корсун се е отказала, защото не е приела условията, които са й били поставени. 

https://www.ntv.ru/novosti/2159565/

 

А отказите на поп-групите да участват при налаганите им условия продължават:

- класираната на 2-ро място Freedom Jazz също се е отказала;

- класираната на 3-то място група Kazka също се е отказала. 

 

https://lenta.ru/news/2019/02/27/kazka/

 

Май ще променят правилата на подписваните в Украйна договори... 👺

Евала на украинските музиканти! 

jorro2

И четвъртия по ред е заявил, че ще се откаже ако им предложат:

 

https://ria.ru/20190227/1551422810.html

Тони Йорданов

  Даже не се и надявай.

Гларyс

В Канада бяха отменили концерт на Валентина Лисица, която беше казала, че не е съгласна с действията на украинското правителство. Идиотията наистина е безобразна...

водопроводчик1
снимка на водопроводчик1

Най-подходящо ще е дует Бандера-Шухевич.

Доц.Трътлев

Е, все пак се оказва, че има и нормални украинци.

Диагностик

Нашите защо са се отказали? Да не би всичките ни певци са имали турнета в Русия? 😉

diana

Когато свидомите от 404 се гавриха с Анна и Мария се чудех дали някой в Блгария ще коментира.Хеле след няколко последващи шизофрении "сега" написа с половин уста и то бая изопачено.  Ще ми се да видя /чуя/ мненията на  ал.йорданв, плевньо,иво инджев,сгуньо, муньо и други форумци.А защо не и вигенин/той май ходи с култура да се занимава в 404/,станишев и останалите баялдисали.Найс,а?!

Амира

👍 diana

Тони Йорданов

А защо не и Тиквата? Два пъти ходи при своя прател кървавия Петя.

труфалдин

"фашио" в действие

bilbotorbins

Браво на момето. Явно е от мислещите хора.

buratinob

Е, не мога да си кривя душата!

Кандидат партнерите от 404 ни бият у земята по национален нихилизъм.

Който си го може, си го може.

Баце като ходи там да беше попил опит, не да ходи да гледа мачове.😂

 

PlaNed
снимка на PlaNed

Ето и мнение на украински източник: 

Как Maruv отказали в поездке на Евровидение

Общественный вещатель (ОАО "Национальная общественная телерадиокомпания Украины") и певица MARUV не пришли к согласию относительно участия в песенном конкурсе Евровидение-2019 из-за ряда причин, - говорится в сообщении.

"Несмотря на то, что ее композицию высоко оценили зрители и судьи, у исполнителя, который представит Украину на международном песенном конкурсе, также есть обязательства. После подписания договора с ОАО "НСТУ" на время конкурса исполнитель становится культурным послом Украины и доносит не только собственную музыку, но также становится выразителем мнения украинского общества в мире. После проведенных переговоров ОАО "НСТУ" и певица MARUV не нашли общего решения относительно миссии представителя Украины на международном песенном конкурсе.

Также согласно правилам Евровидения вещатель-участник должен обеспечить неполитический характер конкурса. Ситуация, которая сложилась вокруг национального отбора этого года, имеет признаки политизации. Общественный резонанс, попытки давления со стороны политических сил, вмешательство в дискуссию культурных деятелей и информационных структур страны-агрессора фактически привели политизации результатов национального отбора.

Общественный вещатель также видит в этой ситуации опасность эскалации раскола украинского общества, противоречит задачам Общественного вещателя (согласно Закону Украины о Общественное вещание одной из основных задач ОАО "НСТУ" является содействие консолидации украинского общества", - говорится в заявлении.

Примерно то же самое написал у себя в Facebook Зураб Аласания, бывший глава НОТУ:

"Продолжительные и изнурительные переговоры (пять с половиной часов) между НОТУ и командой исполнительницы MARUV принесли следующий результат: стороны к согласию не пришли, соглашение подписано не будет", - заявил оню 

По его словам, отбор "разоблачил еще одну большую общественную проблему, лежащую в политической плоскости, а не в музыкальной: концертную деятельность многих артистов в стране-агрессоре".

"Не готова выступать с лозунгами". Версия событий от Maruv

Позже певица дала свой взгляд на эту ситуацию. Она заявила, что отказалась подписать кабальный договор, который ей предлагался в НОТУ.

"Сегодня наша встреча с НТКУ длилась около семи часов, в результате которой, мы так и не пришли к соглашению двух сторон.

За несколько часов до жеребьевки меня попросили участвовать в Национальном отборе на "Евровидение – 2019". Я согласилась и выиграла, и с большой гордостью готова была представлять свою родную страну - Украину на международной песенной арене.

Как ранее я говорила, отказ от концертов в России не был для нас принципиальным. Основные разногласия вызвали другие пункты договора, которые, если я подпишу, становятся для меня кабальными. Я - гражданка Украины, плачу налоги и искренне люблю Украину. Но не готова выступать с лозунгами, превращая свое пребывание на конкурсе в промо-акции наших политиков. Я - музыкант, а не бита на политической арене.

Я искренне благодарю и ценю каждого, кто в меня верил и голосовал. И прошу вас принять этот факт и не идти на конфронтацию. Это данность сегодняшнего дня. Я хочу дарить свое творчество без цензуры.

Завтра я проснусь с новыми силами - побеждать и популяризировать свою музыку в мире", - заявила артистка.

 

https://strana.ua/news/188036-maruv-ne-poedet-na-e...

За съжаление, за пореден път СЕГА не информира, а само копира  "каквото трябва"!

jorro2

И накрая Украйна се самоотстрани:

 

https://lenta.ru/news/2019/02/27/eurovision_ukr/

Mancho
снимка на Mancho

Който чете, вече знае. Ние прочетохме, благодарение на jorro2

27/02/2019 - 19:22   

jorro2

И накрая Украйна се самоотстрани:

 Жорко, искай си възнаграждението

Аладар

Управляващите в Украйна не отиват в Израел защото доста евреи има избити от бандеровци в Киев през отечествената  войната 

Soro

Тотална деградация.

Лoвkия

Снимки като горната трябва да има в образователните средношколски брошури.

Да знаят момчурляците какво ще изпуснат, ако обърнат резбата.

Leooo
снимка на Leooo

Ето докъде се стигна след като преди 2 години Украйна спечели Евровизия с откровено пропагандна песен - те съвсем нагазиха в мътните води на политизацията на изкуството.  Браво на музикантите!  

Leooo
снимка на Leooo

Ето докъде се стигна след като преди 2 години Украйна спечели Евровизия с откровено пропагандна песен - те съвсем нагазиха в мътните води на политизацията на изкуството.  Браво на музикантите!  

Влез или се регистрирай за да коментираш

×