facebook
twitter

Горещи новини

Турският военен министър: Ще активираме С-400

„Тези системи ще влязат на бойно дежурство. Всичко върви по план, нека никой не се съмнява в това", твърди Хулиси Акар
1565
БГНЕС

Нурция ще активира по план руските зенитно-ракетни системи С-400, веднага щом персоналът завърши обучението си. Това заяви министърът на отбраната на страната Хулуси Акар, цитиран от електронното издание на турския вестник Yeni Safak и от Агенция Фокус.
Обучението за използване на ракетните системи е в ход, заяви министърът пред парламентарната комисия по планиране и бюджет.
„След като този процес бъде завършен, ние ще изпълним планираните действия (с С-400)“, увери той.

Турция работи по въпроса за съвместимостта между руските зенитно-ракетни системи С-400 и изтребителите от пето поколение F-35. Това съобщава ТАСС като се позовава също на министъра на националната отбрана на Турция Хулуси Акар. „Процесът на разполагане на С-400 на турска територия продължава, както и обучението на турски военни специалисти в Русия. Работи се по въпроса за съвместимостта на С-400 и F-35. Надявам се, че тези усилия ще доведат до положителен резултат", подчерта министърът.
Акар подчерта, че Анкара няма намерение да „изостави едно [от видовете оръжия] в полза на друго“. „Дори ако руските системи не могат да работят паралелно с F-35, тогава ще намерим най-удобната формула за действие", добави ръководителят на военното ведомство в Анкара.
Турският министър също увери, че републиката „не възнамерява да преразгледа договора за С-400 с Руската федерация". „Тези системи ще влязат на бойно дежурство. Всичко върви по план, нека никой не се съмнява в това", увери Акар.
В рамките на деня в Анкара трябва да се проведат преговори между турски и американски служители, по време на които страните ще разгледат възможността за разрешаване на разногласията по отношение на доставката на руските системи за ПВО в страната.

20

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Руски войници са ранени в Идлиб и Москва обвинява Турция

20.02.2020

Обновена

12013 69
Гърция напусна асамблеята на НАТО в знак на протест

19.02.2020

6220 7
Турската лира се оказа виновна за опашките на границата

19.02.2020

МИЛА КИСЬОВА

4491 12

Коментари

Boris65

Дразнят ни ! Всички знаем че руските ракети както и танковете им са от мукава , картон и бумага залепена с лепило от брашно. 

Jim Beam White

с лепило от брашно

Вече използват туткал, брашно немат защото Путэн продаде и изнесе пшеницата вече...

Michael_P

Нурция!!!

"Нурция ще активира по план....."

А Слободония какво ще прави?

Виж филмите с братя Маркс - Гручо, Харпо...(Един ден на конни състезания, Патешка супа, Една нощ в операта).

редник

Нурция ще активира по план руските зенитно-ракетни системи С-400...

 

Mда-а...

Вече и държави от други земни кълбета и измерения ги искат тези С-400, но ние - твърдо нье!...     ;)

Agent_Provocateur

Това е доста сбъркано изречение: „Дори ако руските системи не могат да работят паралелно с F-35, тогава ще намерим най-удобната формула за действие"

 

На С400 не им пука дали фъркат самолети или не, проблема е колко F-35 е видим за С400. Съответно, изречението би трябвало да се промени така „Дори ако F-35 не могат да работят паралелно с руските системи, тогава ще намерим най-удобната формула за действие"

paragraph39

САЩ предложиха на Турция да „унищожи, върне или изхвърли“ С-400

22 Ноември 2019

Това заяви високопоставен представител на Държавния департамент, като текстът на заявлението бе разпространен от външнополитическото ведомство, предава РИА Новости.

„Турция има свободата да маневрира, за да се върне към масата за преговори. Те знаят, че за да работи всичко, трябва да унищожат, да върнат или по някакъв начин да се отърват от С-400. В същото време ние не блокирахме възможността им да придобият батарея „Пейтриът“, която отговаря на техните нужди за противовъздушната отбрана“, добави служителят...

 

ppipi7766

Работи се по въпроса за съвместимостта на С-400 и F-35.

 

Как се "работи" не е ясно.

С-400 са вече на терен, а Ф-35 са на половин земно кълбо разстояние от тях.

 

Ад мин

Ми просто - desk study ?

Доц.Трътлев

Щом са ги купили, ще ги инсталират. Турция по ред причини иска да има собствена и независима ПВО. Досега по натовски регламенти им инсталират/деинсталират системи Патриот от редица западноевропейски страни - Нидерландия, Испания, Италия. Естествено, че Турция това не я устройва.

paragraph39

ДОЦ. ТРЪТЛЕВ,

/:/ Щом са ги купили, ще ги инсталират. Турция по ред причини иска да има собствена и независима ПВО. Досега по натовски регламенти им инсталират/деинсталират системи Патриот от редица западноевропейски страни - Нидерландия, Испания, Италия. Естествено, че Турция това не я устройва.

.........................................................................................................................

При това, тези ПВО/ПРО системи в Турция НЕ само, че са чужди/като собственост/, но и НЕ са под командването и управлението на армията на Турция, май?!?

ЗИП
снимка на ЗИП

Браво на Турция !

 

С-400 трябва да се използват срещу "православната" марионетка на САЩ Гърция в бъдещата война за газовите залежи около Кипър.....

 

:))

duzov2

ЗИП-е, ами ако гърците си купят сушки или МИГ-ове?

Как мислиш, ще има ли феерия?

paragraph39

ЗИП,

/:/ С-400 трябва да се използват срещу "православната" марионетка на САЩ Гърция в бъдещата война за газовите залежи около Кипър...

..........................................................................................................................

А срещу "юдийската" марионетка/ ама властелин, май?!/ на САЩ-USраел може ли?!

Преди дни четохме тук, че тъкмо в Израел са са провели учения за "неутрализиране" и противопоставяне на руските/по модел и изработка!/ ЗРК С-300 и С-400!

А?!

Johnny B. Goode

Спря ли да се надяваш на Йелоустоун?

ЗИП
снимка на ЗИП

Гърчетата са бедни и нямат пари като имперска Турция.....

 

:)

 

duzov2

От над 1000 острова, все ще се намери такъв, който да става за ВМ база. ?

geo_19

Е, те гърчетата отдавна си имат С-300

KTP

Дори ако руските системи не могат да работят паралелно с F-35...

 

Аре бе, "не могат да работят"! Много хубаво си работят те, само натискаш копчето и небето се очиства от секви навлеци... 

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Нурция нихилира натогвите, нупайките, нанджолите, налушките и нендасите.

Муркви няма никъде - недостъпна науката нещастни недъзи носи нам, невежите.

 

О, бедни Трурл, в каква каша ни забърка само :-))))))))

mi6osp.

 Не е само С-400.

Ердоган,наскоро, за Турция с ядрено оръжие:

 Някои държави имат ракети с ядрени бойни глави, и не една и две.

Но казват, че Турция не трябва да има ракети с ядрени бойни глави.

Аз не приемам това.

Влез или се регистрирай за да коментираш