facebook
twitter

Горещи новини

Тръмп се връщал към идеята за изтеглянето на САЩ от НАТО

Това щяло да се случи при недоволство от съюзниците и ако те не вдигнат военните си разходи
6466
ЕПА/БГНЕС архив

Американският президент Доналд Тръмп може отново да разгледа въпроса за изтеглянето на САЩ от НАТО, ако не е доволен от темповете на нарастване на военните разходи от другите страни от Северноатлантическия съюз, съобщава агенция TACC, цитирана от Фокус. Рускята агенция се позовава на в. Ню Йорк Таймс. Според източниците му в администрацията, миналата година Тръмп няколко пъти поверително и декларирал желанието си да изтегли САЩ от НАТО. Президентът оправда позицията си, като не видя смисъла на съюза, който той сравнява с блатото за САЩ. Източници на вестника се опасяват, че държавният глава може по всяко време да се върне към такава идея, ако той не харесва темпа на увеличаване на средствата за военни цели в страните от Алианса.
Миналия юли вестник Politico съобщи, че Тръмп е заплашил партньори с оттеглянето на САЩ от Алианса. Според публикацията, Тръмп на среща с участието на лидерите на НАТО, както и президентите на Украйна и Грузия, предупредил за „тежки последици“, ако съюзниците от НАТО не увеличат военните разходи възможно най-скоро.
Дипломатически източник в Брюксел по-късно изясни, че американският президент е поискал да поднови дискусията за европейските разходи за отбрана на втория ден от срещата на НАТО, но не заплаши да напусне съюза.

Ключови думи:

Тръмп, изтегляне, САЩ, НАТО
74

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Тръмп не се отказа от извънредното положение заради стената с Мексико

16.02.2019

19
Тръмп обяви извънредно положение заради стената с Мексико

15.02.2019

606 1
Путин: Европейските страни не искат американски ракети, но мълчат

15.02.2019

2014 51

Коментари

Страници

Гaндaлф

Ах Тръмпича мисли да я кара без смокиново листо.

ablepsia

съобщава агенция TACC, цитирана от Фокус. Рускята агенция се позовава на в. Ню Йорк Таймс

 

След таквоз изключително грамотно въведение по-добре да потърсим първоизточниците! "Фокус"ниците да ги бяха научили поне къде се налага да пишат кави, ако не друго. Ако изобщо са способни да усвоят к`вото и да било де!

Zmeja

Доналд Тръмп може отново да разгледа въпроса за изтеглянето на САЩ от НАТО, ако не е доволен от темповете на нарастване на военните разходи от другите страни от Северноатлантическия съюз

България, както обикновено, първа откликва на призива, защото САЩ  са й "тъй жизнено необходими, както слънцето и въздуха за всяко живо същество".

ЗИП
снимка на ЗИП

Това е сюреализъм некъф.....

 

https://www.youtube.com/watch?v=WOS1YxYa3Mk

 

:((

Звън®
снимка на Звън®

Pricilla Runyan

 

Това е най-добрата работа, мечта за всеки НБУ бакалавър по бисексуална лингвистика. През първите пет месеца получавах по € 14000. Трудех се по три часа на ден, без да се налага да напускам дома си. В следващите два месеца намалих работното си време до 2 часа на ден с три почивни дни в седмицата. Започнаха да ми плащат по € 25000 на месец. После реших да рискувам и спрях да работя. Какво бе учудването ми, когато разбрах, че работодателят ми е утроил заплатата! Сега получавам по € 75000, за които не съм се трудила дори и микросекунда. Не мога да повярвам колко е лесно, след като го изпробвах. За съжаление потенциалът не е безкраен - вече не знам какво да сторя за да ми повишат заплатата. 

 

посетете >>> www.Trade46.com

Forza NATO

👍😂

 

Сигурен ли си, че сайтът не е Trade69.com?

ablepsia

 който той сравнява с блатото за САЩ. 

 

С кое блатоТО  бе, селкори със селкори?

 

Президент обосновывал свою позицию тем, что не видел смысла в альянсе, который он сравнивал с болотом для Соединенных Штатов. 

 

https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/5998842

ЗИП
снимка на ЗИП

Дори си нямате представа какви дълбоки процеси текат в глобален мащаб.

 

Англосаксите се готвят за грандиозна битка с Китай и НАТО може би ще им е пречка. Пречка за "петте очи". Защото може да има "теч"....

 

"Англосаксонския свят" :

 

Китай стартира стратегическата операция " Cloud hopper". Трябва на всяка цена да го спрем !

 

https://www.smh.com.au/business/companies/how-the-...

 

:((

 

p.s : Aко някой може да преведе точно "cloud hopper" нека бъде така добър да го направи. Руснаците го превеждат, като "облачна бълха", но не мисля че е точно....

vonSchirach
снимка на vonSchirach

чувал ли си за тракийските капнобати;)

бъзикам се ама не съвсем

 

пс я какво хубаво слънце грейна. излизам на расотка и водопой.

ппс и данмигасите тока у маалата че немам юпиес а ми писна да си абим ъкаунтите

ЗИЛ131

Иде реч за профи кибер атака. Недей гледа облаци, контейнери и хмелоберачи ;)

https://www.trendmicro.com/vinfo/us/security/news/...

УмноКрасивЧуств...

С други думи: Тръмп заплашва и изнудва васалите си да му плащат луди пари за американски скрап. Обаче истината е неудобна за всички мутри, така че дай цензурската баданарка да замажем реалността с малко евроатлантизъм.

Кире

Ще бъде чудесно. И без това Германия и Франция са тръгнали към военно сближаване. При такова стечение на обстоятелствата това сближаване ще стане неизбежно. То и самите приказки постигат подобен, ако не и същия, резултат. Разминаванията по отношение на Иран, Китай и дори Индия между Германия и Франция от една страна и САЩ от друга, няма начин да не доведат до сбилжение с Русия. Това обаче е предвидено:

 

През 1919 г. Халфорд Макиндер пише: „Който управлява Източна Европа, управлява Хартланда, който владее Хартланда владее Евразия или сърцевината на т.нар. световен остров, а който владее Световния остров (29% от площта на Земята е суша), управлява света". През 1943 г. Макиндер променя тезата си за световно управление, като очертава нови геополитически оси – едната съсредоточена около Северна Америка с център САЩ и друга, която е Хартланда. Под „Хартланд“ той има предвид централна част на сушата на земното кълбо или в случая, Европа и СССР. Впрочем поради това свое предсказание, той е считан за баща на „евроатлантизма“. Наистина, той доста точно предвижда бъдещото противопоставяне на евроцентричните цивилизации.

 

През 40-те години в Германия излиза една статия на Карл Хаусхофер, в която той енергично защитава идеята за евро-азиатски съюз по остта Германия-Русия-Япония. В тази докртина на Хаусхофер пактът Рибентроп-Молотов е важна стъпка. Самият Хаусхофер е яростен противник на започналата междусъюзническа война. Между другото заради това попада в германски концлагер. 

 

Днес САЩ се връща към доктрината Макиндер, но най-вече поради нуждата от ресурси за войната в Пасифика. Освен това в Европа се пробудиха европоцентричен патриотизъм, който поради културно-историческите натрупвания е свързан повече с Русия, отколкото със САЩ. Е, разбира се, някои континентални сили ще симпатизират на САЩ, но това ще отмине - къде с добро, къде с тояга. В крайна сметка ограничените интереси на Полша не могат и не бива да спъват исторически предопределената дружба между източните и западните европейци. 

 

Впрочем никой вече не говори за Бялата книга на Юнкер. Не се говори и за споразумението от април 2017 г. в Париж между Германия и Франция, според което ще има блокови договори за действие. Европа вече се е променила, а глупостите на Салвини, Качински и Орбан опитват да създадат буфер срещу колосалното обединение. 

dobadoba

Дончо е веу'ик!

И на кого ще накриви капата АКО излезе от НАТО(което не ми се вярва)?

Ще включва ли това и изтеглянето на войските хамерикански от Германия и Ново село?..

⚓️

ablepsia

В Новото село са американци, а не натовце :) Хич не се надай на изтегляне.

vonSchirach
снимка на vonSchirach

кире👍

pasi

Дони развява калъча "напускане на блато"!  Харчове на Европа за защита в полза на американски компании. Това иска!  Бибитко много добре разбира това и затова вади подобна калъчка:"Подавам оставка ако не се гласува за Ф-16".  Настрана остава т.н. "мотивационен пакет"  включващ:1/ безнаказаност; 2/ материални облаги;

Ruja

На кого ни оставяш, господарю?

vonSchirach
снимка на vonSchirach

ми ако бибитко верно е казал това, уфффф, пак ли

pasi

Компанията Грипен се готви да съди България, споделя виден адвокат  в епицентъра. Българския данъкоплатец е обречен да плаща на шведите заради грубо и безпардонно нарушаване на обявените от Парламента условия на конкурса от Българската държава, в лицето на Правителството. Доказателства колкото искаш и изхода на процеса е предопределен.

Wolf ACE

Ми няма да е чудно! Я и френците са вдигнали мерника на съседите за аналогични врътки..

Та нашите, както винаги, се оср..а в най-кофтия възможен момент.

Лошото е, че пак ние ще плащаме за почистването...

3biri

Източницте сигурно са хора, които живеят на изток!

Бон Скот

Ако САЩ излезе от НАТО, то практически се разпада. Смешен съюз съставен от военни джуджета. Не че има нещо странно де, "партньорите" ни трябваше да знаят, че България може да разпадне всеки съюз и да загуби абсолютно всяка кауза. Историята ги беше предупредила.😉

PerlenFischer

Още веднъж Фалшивата Перла!

Този път не от извора рувесна.су, а през руската агентура от Фокус.

 

Става като с Мечо Пух, който ядял един портокал за трети път.

Да ви е сладко.

inventus

Е поне ни остава да се надяваме че точно от нас няма причина да е недоволен президентът Тръмп. Вече е решено парите за самолетите ще ги дадем напред /това би трябвало да ни вдигне военните разходи с над 2% / а самолетите може и да ги видим някой ден. Не сме толко приритали за тях.

УмноКрасивЧуств...

Според източниците му в администрацията, миналата година Тръмп няколко пъти поверително и декларирал желанието си да изтегли САЩ от НАТО. 

Той ДОнчо сигурно и по пет порции сладолед е искал в леглото, ама дали са му дали, а? Мелания сигурно му е дала точилката.

авакум 78

 

 

 

                  Вече е решено парите за самолетите ще ги дадем напред /това би трябвало да ни вдигне военните разходи с над 2% / а самолетите може и да ги видим някой ден. Не сме толко приритали за тях.

 

                       Ти имаш нещо против ли да спонсорираме Великите и богати САЩ ? А Дончо , много преди да изтегли САЩ ще бъде изтеглен от президентството .

Диагностик

Смехория с Дончо:

 

https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/01/15/3375032_tr...

 

😄

Гaндaлф

Кицистите в амок, козяците в ступор.

Zmeja

Спокойно, партнери! Ако САЩ излезат от НАТО нищо няма да се случи. Няма даже да се почувства! Нали Северна Македония ще влезе в пакта.

dissidentbg

Какво общо има снимката със статията? Или е само за да подклажда страстите във форума.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш