Медия без
политическа реклама

Тръмп се скара на Китай заради Хонконг

08 Окт. 2019
ЕПА/БГНЕС

Доналд Тръмп отправи към Пекин призив да реши кризата с Хонконг по хуманен начин, предадоха световните агенции. Друг сценарий може да се отрази зле на американско-китайските търговски преговори, предупреди той: "Искаме да наблюдаваме много хуманно отношение. Надявам се, че така ще бъде. Водим търговски преговори, ако се случи нещо лошо, мисля, това ще бъде лошо за преговорите."

За поредния кръг на преговорите с Китай, който предстои на 10 октомври в Съединените щати, Тръмп посочи, че според него страните "имат шанс да направят нещо значително".

Междувременно Министерството на търговията на САЩ включи 28 китайски организации в санкционния си списък заради ситуацията с уйгурите. Те са определени от американското правителство като занимаващи се с дейност, противоречаща на външнополитическите интереси на Вашингтон. Тези организации са въвлечени в нарушенията на човешките права, които Китай извършва срещу уйгури, и други представители на мюсюлманското малцинство, се посочва в документ на ведомството.

Ключови думи:

Доналд Тръмп, Китай

Още по темата