facebook
twitter

Горещи новини

Транспортният министър: Извинявам се за закъсняващите влакове

Промяната трябва да се усети през следващата година, обеща Росен Желязков
418
Илияна Кирилова

"Влаковете закъсняват, а хората се изнервят. Извинявам се на потърпевшите от закъсняващите влакове. Тези закъснения ще продължат до средата на следващата година".

Това каза пред bTV министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.

"Лошата организация ме притеснява. Недостигът на влакове трябваше да се замести с наеми на локомотиви, за да има достатъчно бройки. Това го казах още в началото на година, но никой не направи нищо. Това е съпротива срещу промяната на процесите. Слеващата година обаче трябва да се усети промяната. За 2020 г. година са предвидени 140 млн.лв. за нов подвижен състав. Първо ще се случи реформата, а после и финансирането", допълни по темата Желязков.

Транспортният министър говори и за проекта за удълбочаване на Варненския и Белославския залив, който е на обща стойност 350 млн. лв.

"Това е инфраструктура за държавата, за да могат да влизат стоки и товари. Ние не правим пристанище, а отваряме вратата към морето. Ще направим така, че врата на България по море – Варна, да бъде отворена за най-тежките кораби, които в момента не могат да влизат. Целта на проекта е да има удълбочаване до 13 метра, а по този начин транспортът ще поевтинее и ще направи нашето пристанище по-атрактивно. В момента търговската конкуренция на Черно море е там, където отиват товарите", мотивира решението Желязков.

"Изборите приключиха, а Фандъкова продължава да е успешният кмет на София", завърши Росен Желязков по темата за изборните резултати. 

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

В последните часове на 2019 г. БДЖ обяви най-крупната си поръчка

03.01.2020

Обновена

МИЛА КИСЬОВА

3081 4
Росен Желязков: Битката за пакета "Мобилност" не е изгубена

20.12.2019

10945 7
Влакове се сблъскаха в Румъния

18.12.2019

646 1

Коментари

tatyana1

Ъхъ! При Борисов-1 планираха до 2014г пътническите влакове да достигнат скоростта от 70-те години на миналия век. Е, не се получи.

А за удълбочаване на канала море- езеро: до вчера говореха за 220млн, днес- за 350? И да не ни съборите моста, ей! Че скоро никой няма да строи втори, а през Девня е доста обиколно

dobadoba

Нещо не разбирам защо големите кораби да не се обработват на пристанище Варна изток, а трябва да се дадат едни 350 милки за удоволствието да акостират на пристанище Варна Запад?...

⚓️

майор

Боко мачка, добадобчо.

Не ти ли е достатъчно?  

momon

Парите са за пристанището на Доган.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×