Quantcast
Транспортният министър: Извинявам се за закъсняващите влакове | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Транспортният министър: Извинявам се за закъсняващите влакове

Промяната трябва да се усети през следващата година, обеща Росен Желязков
422
Илияна Кирилова

"Влаковете закъсняват, а хората се изнервят. Извинявам се на потърпевшите от закъсняващите влакове. Тези закъснения ще продължат до средата на следващата година".

Това каза пред bTV министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.

"Лошата организация ме притеснява. Недостигът на влакове трябваше да се замести с наеми на локомотиви, за да има достатъчно бройки. Това го казах още в началото на година, но никой не направи нищо. Това е съпротива срещу промяната на процесите. Слеващата година обаче трябва да се усети промяната. За 2020 г. година са предвидени 140 млн.лв. за нов подвижен състав. Първо ще се случи реформата, а после и финансирането", допълни по темата Желязков.

Транспортният министър говори и за проекта за удълбочаване на Варненския и Белославския залив, който е на обща стойност 350 млн. лв.

"Това е инфраструктура за държавата, за да могат да влизат стоки и товари. Ние не правим пристанище, а отваряме вратата към морето. Ще направим така, че врата на България по море – Варна, да бъде отворена за най-тежките кораби, които в момента не могат да влизат. Целта на проекта е да има удълбочаване до 13 метра, а по този начин транспортът ще поевтинее и ще направи нашето пристанище по-атрактивно. В момента търговската конкуренция на Черно море е там, където отиват товарите", мотивира решението Желязков.

"Изборите приключиха, а Фандъкова продължава да е успешният кмет на София", завърши Росен Желязков по темата за изборните резултати. 

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Държавата ще покрие част от данъка на таксиметровите шофьори

22.10.2020

658
За първи път са обявени конкурси за шефове на държавни фирми

17.10.2020

2656 2
До месец-два автобусни превозвачи ще получат помощи за 30 млн. лв.

02.10.2020

Обновена

399 3

Коментари

tatyana1

Ъхъ! При Борисов-1 планираха до 2014г пътническите влакове да достигнат скоростта от 70-те години на миналия век. Е, не се получи.

А за удълбочаване на канала море- езеро: до вчера говореха за 220млн, днес- за 350? И да не ни съборите моста, ей! Че скоро никой няма да строи втори, а през Девня е доста обиколно

dobadoba

Нещо не разбирам защо големите кораби да не се обработват на пристанище Варна изток, а трябва да се дадат едни 350 милки за удоволствието да акостират на пристанище Варна Запад?...

⚓️

майор

Боко мачка, добадобчо.

Не ти ли е достатъчно?  

momon

Парите са за пристанището на Доган.

Влез или се регистрирай за да коментираш