facebook
twitter

Горещи новини

Свидетели потвърдиха показанията си за убийството в Борисовата градина

2500
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Йоан Матев

Специфичната походка на Йоан Матев, подсъдим за убийството в Борисовата градина на 15-годишния Георги Игнатов през 2015 г., е причината той да бъде разпознат на кадрите от камери, показващи младеж, който бяга от района на местопрестъплението. Това стана ясно на заседанието по делото в Софийския градски съд в сряда. 

Тогава бяха призовани двама от свидетелите, които са разпознали Матев на записа от охранителна камера на сградата на БНР, на който се вижда младо момче да тича по бул. "Драган Цанков" към телевизионната кула. Те потвърдиха показанията си, дадени по време на следствието. 

"Приличаше ми на Йоан по физиката и изразителния му нос. Тренирал съм с него и познавам движенията му. Бягащият младеж тича по същия начин като Йоан - с изпънати гърди напред", свидетелства Стефан Люцканов, който е тренирал тенис с подсъдимия. Същите твърдения е направил и бивш негов съученик. "Някой показа на телефона си запис, пуснат в новините. Гледах го и момчето много ми заприлича на Йоан по походката. Всички бяхме на мнение, че на записа е заснет Йоан", гласят показанията на Денис Маноевски. Той си спомня, че подсъдимият е спрял да ходи на училище след убийството.

По делото свидетелства и бивш арестант в следствения арест на бул. "Г. М. Димитров". Той беше призован, за да даде показания за първия заподозрян за убийството в Борисовата градина. Става дума за Патрик Първев, който м.г. получи присъда от 6 г. затвор за това, че е пребил почти до смърт 3-годишно дете. 

"Патрик разказа, че е взел нож, отишъл в Борисовата градина, където видял момиче и момче да се целуват. Момчето отишло нанякъде. Той го наръгал в сърцето, след което започнал да тича и изхвърлил ножа в река", е заявил тогава пред разследващите Радослав Александров, който по това време бил съкилийник на Патрик. Той потвърди показанията си пред съда. По негови думи Патрик е написал писмо, в което признал вината си, и го предал на охраната.

На предишното заседание по делото обаче Патрик отрече да е убивал 15-годишния Георги, съобщи bTV. Той заяви, че съкилийниците го малтретирали, защото им заприличал на момчето от записа, което бяга от Борисовата градина, и той бил готов на всичко, за да спре тормоза.

Подсъдимият Йоан Матев беше задържан в началото на 2017 г., почти две години след бруталното убийство. До ареста му се стигна, след като неговият брат Марсел заведе разследващите до мястото, където е скрит ножът, с който е извършено убийството. Марсел обаче категорично отказа да свидетелства пред съда. 

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Делото за изборите в София увисна в очакване на експертиза

11.12.2019

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

85
Висш чиновник в Малта е арестуван заради убийството на журналистка

28.11.2019

206
Германия подозира руското разузнаване за убийство в Берлин

03.12.2019

951 28

Коментари

САТЪР
снимка на САТЪР

доста субективно прилича ло било...

те много убийства ги заснеха,  имаше свидетели барут отпечатаци и бийцитеса на свобода някои даже министри

Лoвkия

Точно така, мръсните гербаджии и тук ще се измъкнат сухи...

bay Dragan

Ловки, тук нещата са ясни. Ама погледни мангалите в Ърмънли утрепали женица някаква, безпомощна.

Ловки, барем 5 пъти ходя по работа в циганската ви махала. Абе зарин трябва.

Лoвkия

Те са две махалите.

В едната живеят мангали, а в другата - цигани.

При циганите ходим с Тъщата да си купуваме за София турски перилни препарати, а най-добрият магазин за месо и кайма в града го държат Желварите.

Докато мигрантският център се пукаше по шевовете от диви, нахални и нечистоплътни тарамбуки, циганите и мангалите ги страхуваха и в града царуваше някакъв ред.

bay Dragan

Ти ги делиш - аз не .

Спомням си , че Сребрина Гаджева, майката , по онова време беше над средното ниво. Сега след 20- на,  как ли е?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×