Медия без
политическа реклама

Съюзниците на САЩ са шокирани от решението на Тръмп да изтегли военните си от Сирия

В същото време Русия официално приветства действията на американския президент

20 Дек. 2018
БГНЕС архив

Съюзниците на Съединените щати са шокирани от решението на президента Доналд Тръмп да изтегли американските войски от Сирия, предава Би Ти Ви. Тръмп обяви решението си вчера, като се мотивира с това, че "Ислямска държава" е победена.

Мнозина обаче възразиха, че този ход може да доведе до подем на джихадисткото движение. Сенаторът републиканец и съюзник на Тръмп Линдзи Греъм нарече изтеглянето "огромна грешка в стила на Обама". А британското външно министерство предупреди, че "остава още много работа" и не трябва да се подценява заплахата, която "Ислямска държава" все още представлява. 

"Много ми е тъжно, когато трябва да пиша или да се обаждам на родители или съпруги на войници, които са били убити, сражавайки се за страна ни. Това е голяма чест, но разбива сърцето ми. Вече победихме. Време е да се върнем у дома. Войниците се подготвят. Ще ги видим скоро. Те са велики американски герои", заяви неочаквано в сряда Тръмп.

Русия приветства решението на президента Доналд Тръмп да изтегли американските войски от Сирия, предава в същото време Нова тв. От руското външно министерство отбелязват, че това ще създаде перспективи за политическо уреждане на сирийската криза. Висш представител на американската администрация заяви, че Тръмп не е обсъждал предварително изтеглянето на американските войници от Сирия с Ердоган.

 

 

 

Още по темата