facebook
twitter

Горещи новини

Съдът нареди проверка на болничния на шефа на БНТ

Ден след отлагането на делото срещу него Константин Каменаров обсъждаше предизвикателствата пред аудиовизуалните медии на конференция в Брюксел
11612
БНТ
Константин Каменаров по време на конференцията

Генералният директор на БНТ Константин Каменаров участва в Брюксел в конференция за предизвикателствата пред аудиовизуалните медии във време на дигитална революция, заедно с шефове на други обществени телевизии в ЕС, както и българският еврокомисар Мария Габриел.

Участието на Каменаров е само ден, след като той не се яви на делото, водено срещу него за шофиране на автомобил в нетрезво състояние. В понеделник Софийският градски съд не даде ход на делото на втора инстанция, защото получи болничен лист от Каменаров за периода 14-22 февруари. На първа инстанция Софийският районен съд вече осъди шефа на БНТ на година и три месеца затвор условно и глоба от 600 лева. Ако градският съд потвърди присъдата, Каменаров няма да може да запази поста си.

"Ще бъде разпоредена проверка на болничния лист на Константин Каменаров, който беше внесен в съда час преди заседанието в понеделник и който стана повод за отлагането на делото", обявиха от Софийския градски съд, след като се появи информацията за участието на шефа на БНТ в Брюксел. "Сега" прати и въпроси до прокуратурата във връзка с болничния на Каменаров, но отговори все още няма.

От Брюксел болният Каменаров коментира, че живеем във време, в което всеки телефон е медия, но традиционните медии все още поддържат високо ниво на достоверност.

"Хората лесно се увличат, фалшивите новини са лесно достъпни, лесносмилаеми. Не можем да очакваме всеки човек да прецени доколко дадена новина е достоверна или проверена, така че това е истински голяма опасност. Но на тази среща ми направи впечатление, че всички сме на една позиция, което е много добра новина", каза Каменаров.

На конференцията бе изтъкнато, че европейската аудиовизуална индустрия дава работа на 12 млн. души и създава 9% от европейския брутен вътрешен продукт. Според председателя на Европейския парламент Антонио Таяни тази индустрия трябва да бъде подкрепяна, защото играе ключова роля в защитата на културното ни наследство и в осигуряването на надеждна информация. Затова, той е поканил в Брюксел тв шефове, за да разговарят за предизвикателствата, пред които те са изправени при нарастващата популярност на интернет платформите и вълната от фалшиви новини.

"Интернет гигантите не може да са над закона. Те трябва да се подчиняват на същите правила, да бъдат отговорни за съдържанието, рекламите, защитата на личните данни и интелектуалната собственост. Те трябва да бъдат справедливо таксувани, както останалите медии", заяви Таяни.

Според Мария Габриел - еврокомисар по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество, е много важно преди предстоящите избори за нов европарламент европейските граждани да имат достъп до пълна и достоверна информация, за да бъдат защитени срещу фалшивите новини.

"За първи път заедно с държавите членки имаме система за ранно предупреждение. В реално време да може много бързо за бъде обменяна информация на европейско ниво - къде в коя държава какво се появява, да бъде ясно идентифицирано дали идва извън ЕС има за цел да заплаши интегритета на европейските избори и реакцията европейската да бъде на ниво", изтъкна тя.

31

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Нова тв все по-убедено играе в отбора на официозите
Новите шефове на БНР и БНТ ще са ясни на 28 юни и 5 юли
СЕМ натрапи Кошлуков за временен шеф на БНТ

Коментари

Страници

buratinob

Сега най-справедливият съд да прати съдебна полиция на терминала като кацне да си го прибере.😂

генек

Няма как - после има коктейл... Все едно Карузо да влезе в опера и да не запее...

----

https://genekinfoblog.wordpress.com/

 

peniko

Чакайте сега, не бързайте - той е отишъл там по лекарско предисание. Ще консултира г-н Юнкер дали оная билка помага срещу ишиас и дали концентрацията нa C2HO5OH е правилно подбрана.

Памфуций
снимка на Памфуций

Съдът нищо не може да направи, но прокуратурата може да започне проверка за издадения болничен лист и евентуално да повдигне обвинение както срещу Каменаров, така и срещу лекаря издал листа.

Proculus
снимка на Proculus

Делото е в съдебна фаза и точно съдът, а не прокуратурата, следва да разпореди проверка, след което да му измени мярката за неотклонение, напр. Ако установи някакви нередности с болничния лист или други данни за престъпление от общ характер, ще изпрати материали в прокуратурата. Разбира се, прокуратурата би могла да се задейства самостоятелно, след като се самосезира /тази дума ми звучи противоестествено в българския език, ако и да е чуждица/ по инфото от медиите напр. 

Памфуций
снимка на Памфуций

А прокуратурата не е ли страна по това дело? Т.е. не би ли трябвало тя да обърне внимание на съда за несъответствието?

Гларyс

Гьонсурати, сър...

PlaNed
снимка на PlaNed

Няма такава весела територия!

urupuchi

какво сте се заяли с болничния, чуйте го само:

но традиционните медии все още поддържат високо ниво на достоверност.

 

здрав човек ще говори ли подобни глупости - явно го тресе треска човека, и на снимката изглежда бая нефелен...

Джакомо_Грели
снимка на Джакомо_Грели

Радина снощи го е разтрила с ракия и днес е свеж като репичка.

JollyRoger's

Каменарката в ясен, ама и Марийка ги е натрескала едни ишиасни мисли предизборно... Мани, мани!

Разпад и яко порно навсякъде...

fractal
Какво е това да се дава 25 години филм Дързост и красота дали в САЩ дават европейски сериали по толкова дълго време
AgentMi6kin

и там коментира, че живеем във време, в което   традиционните медии все още поддържат високо ниво на достоверност.

Тоа дали си верва?

 

Май и тука нищо няма да се случи, докато Боеко не се намеси. ма той има ногу работа, я на Западните Балкани, я в Северна Македония, по конференции за световната сигурност, навсякъде го търсят, не му остава време за такива дреболии като пияни шефове в БНТ.

ДЖОМАГА
снимка на ДЖОМАГА

а оня дет си претрепа дрогиран детето   даже отпусчица нее пуснал  щото в работно време  се лъзгал  шейна  с матор

7UP

Не виждате ли, че носи шал? Значи е болен. 😆

маргаритка2

Продължавам да недоумявам за ролята на д-р Иванова.

 

Той не отрича, че е бил пиян. Просто набляга, че с повод.

 

 

маргаритка2

А по същество - амбицията на наш'та Мара, стокиралката, да въведе цензура на интернета е направо затрогваща!

 

Ако информацията от телевизии, предпоследната форма на разпространение, беше достатъчна или достоверна, интернета просто нямаше да просъществува.

 

 

вила

Нова жертва на ГРУ - Иванова е агентката ...Медал,а не съд.

inventus

Болен...за долен!

Диагностик

Може да е болен, но вече е изтрезнял. Защо да не отиде на конференция? Може да му е за последно. 

Киро Жарта

Откъде ли ще си набавя златен корен говорителят на Мобилтел, когато другарите за европейско развитие на България закрият и планините. 😊

onzitam

Ако градският съд потвърди присъдата, Каменаров няма да може да запази поста си.

Защо? В миналия парламент имахме двама депутати, осъдени и с влезли в сила присъди за умишлено престъпление от общ характер - хулиганство и въпреки това останаха депутати, дори се кандидатираха и влязаха в следващото НС. 

ИвКо

С болничният не е толкова лесна работа, има някакви там някакви графи за режими и не знаем кой от тях е обозначен, освен това има и свобода пациента да прецени доколко да се съобразява с тези режими. В случая пациента е преценил, че в единият случай явяването му представлява някаква опасност за неговото здраве, а в другият не.

водопроводчик1
снимка на водопроводчик1

Чудя се какво ли го боли. Дали не е нещо сръпско.

cymen

Бялата мафия е много по-страшна от съдебната. Как да оборят болничния, когато експертизата пак ще я правят лекари.

JollyRoger's

На “Сан Стефано“ работят върху клип “Болен ми лЕжи Коко Каменаров“ в изпълнение на Лейди Марийка и хор “Комисари на истината“...

Звън®
снимка на Звън®

Каменаров Коко в момента лекува посттравматичен стрес. Посещението му Брюксел е частно. Коко е имал записан час за прием при проф. Авейру Мониш, пряк потомък на прочутия португалски психиатър и неврохирург Егаш Мониш. Каменаров участва в конференция за предизвикателствата пред аудиовизуалните медии във време на дигитална революция, след като е получил разрешение от лекуващия го лекар и то при условие, че непременно увие кашмирен шал около врата си. Както се вижда от снимката, той е изпълнил указанията на професора.

 

Както е известно, шефът на БНТ през 2016 г. бе  хванат да шофира с 1.6 промила алкохол в кръвта. По време на даване на кръвна проба в болница "Свл Ана", Каменаров е получава психологическа травма, която впоследствие провокира развитие на устойчив и труден за лечение посттравматичен стрес. Ситуацията, при която се е развило това събитие, бе вече описана във в-к "Сега". Поради същественото й значение за развитие на делото срещу Каменаров я публикуваме отново.

 

Коко тръгнал да прибира съпругата си преди тя да оповръща спалнята на домакина. По пътя попада на полицай, който го  праща на кръвна проба, тъй като Коко отказва да му духа. "Аз духам само на артистични натури - телевизионери, новинари, дизайнери и лобисти" - така рекъл той на старши полицай Спиридонов. След малко Коко пристига в пустееща в този час болница "Света Ана". Коридорите са почти празни - само няколко надрусали се брокери, дилъри и позастарели курви с присъпи на вертиго. Посреща го дежурния санитар Иванов - това му е професията, а иначе по призвание е травестит. Кани Коко да изчака, а той самият се шмугва с стаята на дежурните сестри. Бързо и сръчно се преоблича като лекарка-кръвосмук и кръвен анализатор. Лъскави чорапи, съблазнително стягащи и очертаващи стройните му, лека вечерна рокля, бърз грим, ярко червило върху напращелите устни, изящни обувки на тънки токчета. И ето до ушите на Коко достигат призивните им почуквания.
 
- Д-р Иванова, дежурен вампир-анализатор – представя се тя.
 
Коко е поразен! Та тази лекарка е по-съблазнителна от жена му и тъща му взети заедно и към тях добавен и калеко му! Бъдещият директор на БНТ покорно я следва с прималели нозе. Влизат в един от кабинените и тя му се нахвърля - брутално, хищничиски, без свян. В полумрака хвърчат дрехи, дочуват се похотливи стенания, устни страстно се трудят, зъбите хапят жива плът. След 20 минути Коко получава протокол от кръвната си проба. Там пише: съдържание на алкохол в кръвта - 1.6 промила. Подпис: д-р Иванова. 

JollyRoger's

👍😀

Zmeja

Каменаров почти се е жертвал за неблагодарния български народ, отивайки тежко болен в Брюксел за да защити националните медийни интереси, пък вие... Нямам думи!

Penchobre

Човекът е пренебрегнал лекарските заръки и е рискувал здравето си, пък тези - проверки! 😡

 

Ето и Змея го жали и хвали, като мен! 😉

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×