facebook
twitter

Горещи новини

Шойгу: 12 затвора с терористи в Сирия останаха без охрана

След началото на военната операция на Туция в Сирия, събитията тръгнаха в нежелана посока, твърди още руският министър на отбраната
1625
EПА/БГНЕС архив

 В Сирия 12 затвора с терористи-чужденци са останали без охрана заради турската операция, заяви министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу, цитиран от РИА Новости и Агенция Фокус.
„Това може да доведе до бум на т.нар. обратна миграция на терористи към историческата родина“, отбеляза той по време на изказването си на форум в Китай.
Министърът призова световната общественост да консолидира усилията си за противодействие на „предизвикателствата от терористите, тяхната идеология и пропаганда“.
„В тази сфера Министерството на отбраната на Русия има огромен опит, който сме готови да споделим с нашите партньори в Азиатско-Тихоокеанския регион“, отбеляза Шойгу.
Освен това той посочи, че след началото на военната операция на Туция в Сирия събитията са тръгнали в нежелателна посока и в тази връзка Москва. Анкара и Вашингтон трябва да увеличат нивото на сигурността в региона, предава ТАСС.
„Силно се надяваме, че мерките, които се предприемат в момента – нашето взаимодействие и с турските, и с американските ни колеги, все пак ще позволи не да се понижи, а да се увеличи нивото на сигурността и стабилността в този регион. А събитията, които се случват през последните дни, за съжаление, ни водят към не най-оптимистичните мисли“, обясни министърът.
Шойгу подчерта, че „част от лагерите и част от местата, където се държат терористи от няколко десетки държави, вече не се охраняват и терористите започнаха да се разпространяват“. „Никой не знае къде ще отидат в бъдеще“ каза той. „Но на днешния кратък, тактически етап на сътрудничество, според нас това е проблем, който трябва да бъде решен незабавно. И не само на равнище Русия-Турция-САЩ“.
 

16

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Срещата на върха в ЕС се отлага заради коронавируса

22.09.2020

Обновена

953 1
МВР отрече да използва частни охранители на протеста

09.09.2020

3583 19
Ден 55: Протестиращи и полиция се готвят за първия парламентарен ден

01.09.2020

Обновена

4299 45

Коментари

ЗИП
снимка на ЗИП

Шъ отидат навсекъде където могат.

 

Европа, други държави от Близкия Изток, Северна Африка и так далее.

 

Отново ще има работа за "фуражките", които превърнаха  "борбата с тероризма" в мноо доходен бизнес !

 

:))

 

Апропо :

 

Ливан гори. Там мое да стане нещо невероятно...

 

 

маняна
снимка на маняна

'The people are one': Lebanese unite against political elite

 

"We're here to say to our leaders: 'Leave'. We have no hope in them but we're hopeful that these protests will bring change," said Hanan Takkouche, in her 40s and among a group of women in the capital. "They came to fill their pockets. They're all crooks and thieves," she added.

 

https://www.aljazeera.com/news/2019/10/lebanon-protesters-streets-gov-leave-191020171622869.html

 

А у нас - утрепани кмецки избори с нагласен резултат. ??

seyko

Шойгу не му мисли много, ами ги натварвайте на големите самальоти

 

  и директно към Сибир. Там ще им поохладнеят джихадиските мераци.

sega_reader

Ледовете се топят, господа съдебни заседатели. Хората се борят за страните си, за живота си, за свободата на децата си. Всичко друго отива на заден план, хората вече не се лъжат по това какво им казва телевизора.

Само у нас, простотии, кметски избори, реклами вместо дискусии, уволнени разследващи журналисти, спрени телевизионни предавания неудобни за властта.

Блато !

ЗИП
снимка на ЗИП

В момента горят :

 

Испания, Чили, Еквадор, Ливан, Хонг Конг

 

Доста разнородна компания с разнородни режими и геополитически орбити.

 

Май сме свидетели на "нова 1968г " ?

ИвКо

Шойгу: 12 затвора с терористи в Сирия останаха без охрана

Чакам мнения от тези сволочи дето ни натрапваха тъпотиите, че САЩ и Курдите се борили против тероризма като умишлено пускат терористите на свобода.

Вова

Как смяташ,тия терористи доброволно ли са се оказали в кюрдски затвори? Не смяташ ли,че те са били победени и пленени от кюрдите ?

Или щом Шойгу нищо не казва за това значи ,не съществува..

dissidentbg

Разликата е, че сега ще трябва да се придвижват на свои разноски. До сега американците поемаха транспортните разходи. 

ГАМЕНЧЕТО

Защо ли усещам нотка на злорадство, всеки знае на къде ще тръгнат сърцеедите.

pbdan

На Шойгу да не му свидят 12 "Калибър"-а , а да се обади на Каспийския флот и проблема е решен.

Direktiva

Брех мама му стара, сега на всички им домъчня за американците!

След като преди четири години успя лесно да навлезе в Близкия изток, сега на Путин може да му бъде много по-трудно да се измъкне от там, запазвайки придобивките си. Сирия в момента е едно голямо рядко г.вно. Така да се каже руснаците спечелиха едно г.вно.

Когато във Виетнам навремето, американците се отеглиха, руснаци и китайци обявиха гръмка победа.

Ама Виетнам се завъртя към победените САЩ. В момента руснаците, Асад и Иран нямат икономически потенциал да се справят със завоюваното, което ги прави чисти лузъри на терена.

Direktiva

Операцията на САЩ и НАТО в Близкия изток приключи с изключителен успех. Американците се оттеглят в заслужена почивка след 18 години военни действия, като мирът за Израел е трайно гарантиран с ликвидирането и смяната на няколко местни диктатора.

Американците са умни и хитри, постигнаха планираното, успяха да се измъкнат от Сирия и да оставят Асад и Ердоган да се бият , след като вече успяха да убедят Асад да не се дърви на Израел!
Американската мисия по утвърждаване на цялостта и мирът за Израел, започнала преди 18 години , осъществена от 3-ма президенти, успешно приключи.

маняна
снимка на маняна

НВК по-слатко лаже.

navara

✌️??

paragraph39

RE:

Рамзан Кадиров: Ще осигурим места в гробищата на избягалите от Сирия терористи

21 Октомври 2019

http://www.focus-news.net/news/2019/10/21/2710506/ramzan-kadirov-shte-osigurim-mesta-v-grobishtata-na-izbyagalite-ot-siriya-teroristi.html

JollyRoger's

"Форумчето" в Китай е на порядък по-важно от текущите колхозни тлаки, изпълнени с нега и сърбеж.

Представени са маса държави от Азиатско-тихоокенския район, ама е "по-важно" да четем за Щирлиц...

Мъка и тормоз! ?

Влез или се регистрирай за да коментираш