facebook
twitter

Горещи новини

САЩ се похвалиха с оръжия, които са „невероятни“

4445

САЩ разработват „невероятни нови оръжия“. Това заяви американският президент Доналд Тръмп, чиято стенограма е публикувана на сайта на Белия дом.

„Имаме такова въоръжение, което дори никой не може да си представи. Част от него показваме, а част – не“ – добавя той, като допълва, че САЩ обновяват и ядрения си потенциал.

Тръмп също така изтъкна строителството на нови подводници, за които по-рано никой дори не можел и да помисли. Президентът изразява и надежда, че страната все пак няма да се наложи  никога да употреби това оръжие.

Ключови думи:

САЩ, оръжия, Доналд Тръмп
48

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Тръмп: COVID-19 отстъпва в САЩ 

04.08.2020

Обновена

1252 4
8 морски пехотинци загинаха в инцидент с десантна амфибия в САЩ

03.08.2020

2903 29
Съд отмени смъртната присъда на атентатора от Бостън Джохар Царнаев

01.08.2020

2494 23

Коментари

Страници

ЗИП
снимка на ЗИП

Тръмп яко копира своя "Мастър"....

 

:))

Wolf ACE

Хаха, барем една „анимацийка” направете бе! Само на гола кукичка не кълват, бе!

Прабулгар

Те онез от Северна Азия са по крадените анимацийки!

Доктор УдХаус

А, едното какво пречи на другото? Погледни повечето Нобелови лауреати по медицина откъде са. Погледни повечето технологии, които използваш в ежедневието си, откъде са. Компютърните устройства и интернетът, които използваш, за да прочетеш тази статия и да напишеш тролския си коментар, къде са изобретени, според теб? Жокер: нищо от изброените не е от Русия.

Доктор УдХаус

Много ме кефите руските тролове, как, когато някой ви посочи фактите, веднага скачате с едни и същи заучени фрази: "продажник", "американски пари/центове/долари", "Козяк" и т.н. Но, това, което аз казвам, са неопровержими факти, а това, което ти врякаш, винаги е пропаганда, манипулации, лъжи и дезинформации. Лесно е да се досети човек кой наистина е продажникът, дето заработва нещо и кой просто казва истината... 

JollyRoger's

Бай Дончо напълно изкука, горкият! Мелания съвсем му изпи мозъка...?

mi6osp.

Путин се похвали, Тръмп се хвали.

Разликата е , че Русия ги има, а САЩ само се хвали.

САЩ са дълбоко деиндустриализирна държава и през последните тридесет години нямат прието на въоръжение нито едно ново оръжие.

Доктор УдХаус

Така ли пише в про-руската страница във Фейсбук, която следиш?... 

paragraph39

/:/САЩ се похвалиха с оръжия, които са „невероятни“

..........................................................................................................................

От 1970 г. насам, САЩ имат едно "изключително", "невероятно" оръжие- световният "КУХ"/без стоково или златно покритие!/ щатски долар, който САЩ си печатат безконтролно от Света, но благодарение на който контролират Света и го ограбват, оттогава и досега и сега/ засега!/!

Това "оръжие" на САЩ им дава възможност да имат САЩ най-мощната в Света и най-пръснатата по Света армия и въоръжение- благодарение на което САЩ си осигуряват, налагат и гарантират "кухият" щатски долар да е "световна валута", досега, сега и засега! Чрез това "невероятно" и "изключително"  "оръжие", САЩ безпроблемно ИЗСМУКВАТ от целия Свят човешки ресурси/високообразовани и високо квалифицирани ИМИГРАНТИ/ и материални ресурси- суровини и стоки! И всичко това със знанието, благоразположението и подкрепата на Световния Частен Капитал- който, макар и да губи в някаква степен, печели много от това, че така САЩ го пази и предпазва, като "световен жандарм", от евентуални социални/ и социалистически!/ РЕВОЛЮЦИИ по Света/ т.е., от Експроприация и Национализация на "свещената частна собственост"!/!

Отделно, че, благодарение на това "оръжие", а и на постоянно растящия Вътрешен Дълг на държавата/ над 20 трилиона щ. долара!, управляващите в САЩ почти половин век вече поддържат ИЗКУСТВЕНО висок стандарт на живот на Гражданите на САЩ/ за сметка на хората от останалия Свят!/- и  така избягват социално и революционно Напрежение в самите САЩ/нещо подобно на Гърция, преди Запада да си поиска Гърция да им върне дадените ѝ от Запада "лоши" кредити, благодарение на които, обаче, там се поддържаше с десетилетия изкуствено висок стандарт на живот, и се държаха далеч от властта традиционно силните там комунисти и "левите" в Гърция!/!

Но, всичко е до време! Светът се променя- и променещият се и променен Свят ще промени и САЩ/вече са налице и се забелязват симтоми!/! Русия и Китай поставиха Началото на тази Промяна! КАЗАХ!

3biri

Вярно, но само донякъде! От 2008 ма до 2018 делът на световните валутни резерви деноминирани в $ е намалял с 8%. Тенденцията е темпът да се ускори особено след като ЕС разработи система за разплащания с Иран заобикаляща санкциите на САЩ. Иран доставя петрол на ЕС, но купувачите превеждат парите на тези, които изнасят стоки за Иран.

dissidentbg

Прилича на момента в който си мереше бутона с Ким. Дори го показа, голям червен бутон, с който ще унищожи Северна Корея.

Хулиган

Докато има будали да плащат, големите все ще си мерят...ракетите...

http://www.drago.info/index.php/2018/02/04/kmeta-prikazva-s-voennen-dostavchik/

fractal
снимка на fractal

САЩ ги използват за световен жан дар м защото имат добро оръжие докато пиклите си правят аборти 

dissidentbg

И оръжието на САЩ е както всичко което се строи и произвежда в страната. Немците имат дума за продукция от този род - ersatz.

 

Някой знае ли американски филм в който, ако има ръчно огнестрелно оръжие, да не се показва АК47?

 

Знаете ли, че американската армия е въоръжена САМО чужди модели пистолети? Нямат НИТО един пистолет разработен в САЩ.

Wolf ACE

Имат си "The Peacemaker", .... в музея.. едно време са ги можели тия работи, ама от много поколения се оядоха и си повярваха..

маняна
снимка на маняна

Явно #великатаИнесравнима мъдрост от снощи още не го е пуснала. Ще подскача още ден-два и ако не се нашмърка пак, ще кротяса.

Hauptmann
снимка на Hauptmann

Знаете ли, че американската армия е въоръжена САМО чужди модели пистолети? 

 

знаеме, руските другари ни го казаха:

M15 General Officers Model — пистолет калибра .45 ACP разработанный Рок-Айлендским арсеналом для замены устаревших карманных пистолетов Colt Model 1903 и Model 1908. Пистолет был выпущен для высшего офицерского и генеральского состава армии США. M15 очень похож на Colt Commander и на M1911A1. Пистолет был принят на вооружение в 1972 году и производился до 1984 года. В настоящее время не производится, но его все ещё можно увидеть у офицеров, имеющих длительный срок службы.

Деянов
снимка на Деянов

Явно Тръмпи има в предвид "нашите" самолети, които вчера ни обясняваха колко са "супер"...ама ги няма и на снимка....

mongol_cosmonaut
снимка на mongol_cosmonaut

За пистолетите е отчасти верно но виж Сикрет сървиз дето вардят президентите им са въоръжени с MP5.

Повечето полицай също мъкнат Берети.

dissidentbg

"Сикрет сървиз" са толкова "добри", че Тръмп се принуди да наеме частни телохранители, сред които има и руснаци, бивши спецназ.

 

Не е "отчасти верно", а е на 100% верно. Нито един пистолет разработка на САЩ. Те са добри да произвеждат револвери. MP5 е немска разработка.

Perkele
снимка на Perkele

другите па правят 'безаналогови' оръжия

Дяд Омраз

Правилно ни напомнят прогресивно мислещите форумци: руските другари отдавна са казали, че САЩ е колос на глинени крака - "Един ритник по вратата, и цялата прогнила конструкция ще падне!"

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

Аре бе, цял живот вече го чакам този гнил капитализъм да се срути.  Изчака ми се чакането. Само един Йелоустоун ми остана да се надявам.

Дяд Омраз

Малко остана - виж как са се наредили гробокопачите да чакат. И колко хубаво обясняват колко е прогнил. ?

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

Ти май от опит знаеш какво да лапнеш.

paragraph39

КАТАНА,

/:/: За Гърция не си прав.. 

Официално върнаха  14 пенсия и 13 заплата  намалиха ДДс и още данъци  цяло Халкидики не плаща вода  и почти никакви Данъци.

Кафенетата са пълни с пеНционери както винаги  невиждано у Вулгаристан.Орат сеят жънат със свои труд и е по хубаво и по висок стандарт...

..........................................................................................................................

Ти питай гърците: кога са живеели по-добре- по времето, когато Запада охотно даваше "лоши" кредити на управляващите тогава Гърция/за да поддържат те с тях изкуствено висок стандарт на живот и, поради това, да гласуват за тези управляващи, а НЕ за комунистите и "левите"!/ или сега, когато Гърция трябва да ги връщат тези заеми и да продава на чужденци държавна собственост, за да ги връща?!

Няма лошо, ако гърците "Орат сеят жънат със свои труд и е по хубаво и по висок стандарт"! Дано!

П.П. Апропо, тезата ми беше относно "новите невероятни оръжия" на САЩ- а примерът ми с Гърция беше само онагледяващ! Аз твнърдя, че ако и когато щ. доралар престане да бъде "световна валута", държавата САЩ и Гражданите на САЩ ги чакат тежки времена- защото ще трябва да живеят само с това, което са изработили те самите, а НЕ купили от Света с безконтролно напечатаните "кухи" щ. долари/! 

 

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

Йелоустоун скоро ще изригва, ще се сбъднат мечтите ти.

Дяд Омраз

"Един ритник по вратата, и цялата прогнила конструкция ще падне!" ?

inventus

Колкото и странно да прозвучи но голямата оръжейна промишленост на САЩ е положена точно от руснаците. Между 1860 и 1890г. руснаците вече до крайност измъчени от непрестанната смяна на оръжейните системи в армията/става въпрос за лекото стрелково въоръжение/ решили да видят как стоят нещата в Америка. По него време те не са разполагали с металообработващи нито със измерителни инструменти които да осигуряват точност по добра от две десети от милиметъра. Руският цар изпраща в САЩ двама свои офицери с цел проучване. Американците ги посрещнали добре всичко което имат им показали и след няколко месеца те изпратили доклад до царя.Та написали че американците имат много добри констуктори. Имат много добри машини. Имат много добри работници. Но нито една фабрика която да осигури нужните на Русия оръжия в разумни срокове.Тогава царят им заповядал да останат там и да организират пълномащабно производство/според руските разбирания за това/ и да нямат притеснения за парите. И те изпълнили тази заповед. Организирали построяването и пускането в експлоатация на голям оръжеен завод. Първите образци произведени от него били на прословутата пехотна пушка "Мосин Нагант". Всичко произведено заминавало веднага за Русия. Заедно със съответнияте боеприпаси. На края и американците си пуснали една голяма серия от тези винтовки за тях си и натоварили церлият завод за Русия. Техните винтовки още стоят на въоръжение в складовете на Националната гвардия.По късни модели от същите винтовки е имало и в нашата армия но някъде към 90 година бяха преработени във ловни /чрез скъсяване на цевите и модификация на затвора/  под имената "Мазалат" "Ивайло" и"Ксилофор" и разпродадени на желаещите. Това е накратко което знам като история а ако тук има историци могат да потвърдят със имена и дати. Интересно е да се знае.

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Карабината Мосин-Наган е уникално оръжие.  Снайперистът с най - много потвърдени попадения - Симо Хаюха, ползва именно такава и то без никаква оптика към нея. 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш