facebook
twitter

Горещи новини

САЩ пак са изпратили свой специалист у нас заради корупцията

Русия може да повлияе на изборите в България чрез фалшиви новини, смята US посланикът Ерик Рубин
4024
Свободна Европа

Министерството на правосъдието на САЩ е изпратило отново в България свой специалист заради корупцията и върховенството на закона. Има данни за вмешателство в българската политическа система чрез разпространение на фалшиви новини и опит за манипулиране на медийната среда. Това каза американският посланик в София Ерик Рубин в интервю за Свободна Европа. “Тези фалшиви новини идват от сайтове на руското правителство. Това е притеснително, защото, както знаем, в днешно време информацията се използва за политически дивиденти. Наблюдаваме това с притеснение, защото, в крайна сметка, може да повлияе на хода на изборите”.

 

Случаят "Скрипал"

 

България не е търсила помощ от САЩ по повод информацията, че трети агент на руското ГРУ, свързан с отравянето на Сергей и Юлия Скрипал, е бил в страната ни, каза още дипломатът. “Това е преди всичко случай между България и Великобритания и знам, че сътрудничеството върви добре. Разбира се, ние ще помогнем с каквото можем, за да разберем какво се е случило", коментира Рубин.

 

София - център на руските служби за Балканите?

 

Според доклад на македонското и черногорското разузнаване агенти на руските служби координират работата си за Балканите от София. Част от усилията им били насочени към разпространение на пропаганда и провокиране на разделение.

“Имаме големи притеснения, че Русия се опитва да попречи на прогреса на Западните Балкани и интеграцията им в ЕС. Видяхме обаче присъдата от страна на хората в Черна гора и Македония спрямо руските опити да им попречат да упражнят своя избор и да се присъединят към НАТО. Черна гора вече е член, а Македония е напът”.

 

“Финансовото приключение” F-16

 

Ерик Рубин отказа да коментира изказването на българския държавен глава Румен Радев, според когото преговорите за покупка на американские изтребители F-16 ще вкарат страната ни във “финансово приключение”.

“България има нужда от самолети. Трябва да се съгласите с това, освен ако не си мислите, че България няма нужда от въздушни сили. F-16 се използва от всеки член на НАТО в региона”, отбеляза Рубин.

 

Корупцията - концепция или проблем с истински имена

 

Скоро започва третата година от мисията на сегашния посланик на САЩ. Преди 11 години американската страна изтегля от България офиса на съветниците по правните въпроси - служители от американското Министерство на правосъдието. Това се случва в навечерието на приемането на страната ни в Европейския съюз. Наскоро, заради проблемите с върховенството на закона и корупцията, в посолството в София отново пристига специалист по въпросите на правосъдието.

“Откакто съм тук засилихме сътрудничеството си по отношение на върховенството на закона." Попитан дали проблемите с корупцията в България могат да бъдат назовани с по-конкретни имена, Рубин отговори, че всяка страна сама трябва да определи размера на проблема и да го назове.

 

Тръмп, руската намеса и разследването

 

Посланикът обясни, че няма право да коментира разследването за руската намеса в американските избори през 2016 година. Относно критиките към президента Тръмп и политиката му спрямо мигрантите Рубин отбеляза, че САЩ никога не са отричали, че имат проблеми за разрешаване. “Отворени сме за критики. В момента имаме сериозен проблем с имиграцията и като страна трябва да вземем сериозни решения”, отбеляза американският посланик.

 

Цветан Василев и законът “Магнитски”

 

Посланикът отказа да коментира дали казусът на Цветан Василев покрива изискванията за задействане на закона “Магнитски. “Знам, че има подадена заявка преди около 2 години. Нямам информация, която да споделя по въпроса. Както знаете обаче, всеки може да подаде такава молба”.

 

Вчера Ерик Рубин беше в Министерския съвет, където разговаря с премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров, министъра на вътрешните работи Младен Маринов и директора на Държавна агенция "Национална сигурност" Димитър Георгиев. Поводът беше установен от САЩ превод на пари от Венецуелската петролна компания, която е санкционирана от страната му, в българска банка.

 

 

48

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Мадуро: САЩ планират да ме убият

24.03.2019

1031 25
Звездата на Косово няма да играе срещу България

21.03.2019

97
Управляваща партия в Италия разтърсена от корупционен скандал

20.03.2019

1776 3

Коментари

Страници

helendi

Държавата майка,взима колонията на ръчно управление.

цензура

не е майка, мащеха е... майката храни децата си 

La Bamba
снимка на La Bamba

Още по-точно баща е !  Баща педофил , който си ... детето.😉

Forza NATO

"Чапаев и пустота", но в отсъствието на Чапаев.

 

Толкова по информационния повод и ползата от сий праведен препечат.

Дано поне СЕ-нормативът е отметнат.

циникЪтхедонист

👍

Направо, малкият пръст на Буда. 

Само посочваш нещо с него и то изчезва завинаги.

Само остатъчната миризма напомня за случилото се. 

:) 

цензура

Нинова, ПРЕМИЕР!

 

толко по-въпроса... 

Осил

Мдааа! Щом и посланика се е предал, спасение от Русия няма.

La Bamba
снимка на La Bamba

Поживем , увидем. Щом за 30 години Щатите допуснаха България , под тяхно управление , и с контролирани от тях "елити" , да стане такъв бардак , то те наистина се провалиха. Нямат право повече да дирижират тука. С руснаците ще видим , по-лошо едва ли ще стане.

PlaNed
снимка на PlaNed

Министерството на правосъдието на САЩ е изпратило отново в България свой специалист заради корупцията и върховенството на закона. 

Льошо Седларов, льошо!

Как една правилна нЕвина разказва за други премълчани новини!  🙈🙉🙊

JollyRoger's

Ей го! Знаех си, че пак ще развърти бича... Евалла, сахиб! Плющи ибрикчиите до пълно подчинение! И не се затруднява с подробности - това ЕС, това ОТАН - кой ти гледа! Да се дават жълтиците за сахибски железа и да се реве за московска заплаха! Това е! 

През ден е на Дондуков, но рашъните мътели водата... За Дончо, обаче, стой! Млък! Заря!

Порно на МАХ!👃👅👃👅👃

Хулиган

А на този специалист дали са му дали дългосрочна входна виза?

 

http://www.drago.info/index.php/2017/12/30/usa-viz...

buratinob

Нерде корупция, нерде руски служби и скрипал.

ПосланикОт да не намеква,че и бритите са корумпета, нали и там се изявиха дистрибуторите на новичок?

Zmeja

Някой да не помисли, че това е намеса във вътрешните ни работи? Сакън! Това е братска грижа за България и българите!

Domi

Пак ни пратиха "селска пръчка" т.е Н.В.Сахибство ...само за физиономия има проблем с алкохола и сърцето...

AgentMi6kin

Министерството на истината е тука. Да му мислят хибридниците, дето подкопават сталбилността. Всичките имате папки в Атлантическия савет, да знаете, лично ми го каза един, който следял соцялките за подривни елементи, обаче Държавна Сигурнсот му беше крива за всичко.

mi6osp.

Първото предупреждение:

http://afera.bg/%D0%BD%D1%8E%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%...

 

Каква ли вест е донесъл сега пратеникът, та управляващите правят такива свирки- Ф-16, отравяне Гебрев, преводи от Венецуела ?

Прилагане на Магнитски?!

 

fierсe
снимка на fierсe

баси, заради едно „усещане“ толкова много главоболия?!?😜

dream team
снимка на dream team

Шайката съвсем е оплескала работата, щом се налага да й назначават супервайзър.

Zmeja

Явно управляващите и метрополията са силно притеснени за предстоящите избори.

цензура

Умишлен шум създават около нас, за да ни скапят и малкото отношения с Русия... изобщо не се притесняват за изборите, по скоро ние трябва да се притесняваме, че скоро няма да се отървем от марионетното им правителство. 

iLimon0ff
снимка на iLimon0ff

Двама трябваше да изпратят и пак щяха да са малко. 

helendi

И понеже „корупция„е далавера в която не учавствам,новия агент не след дълго ще „докаже„че корупция в България,НЯМА

БАСТЪР
снимка на БАСТЪР

ма серозно?че то от 91 година  на са си тръвали   пиндостанци  -посолство на стотици декари с над 3500 капута персонал.. отделно по министерства над 500 "съветника  по бази още 4000 американци...

и пак  корупция!

Ай Сик TIR

България не е търсила помощ от САЩ по повод информацията, че трети агент на руското ГРУ, свързан с отравянето на Сергей и Юлия Скрипал, е бил в страната ни, каза още дипломатът.

 Това ще да е "разкрито" от Белингкат. Никой друг няма интеректуалния потенциал да направи от фекалии торта и сам да си я изяде. Като Аферата с "химическата атака със зарин в гр. Дума, Сирия". Ама както сочи Яков Кедми, наглосаксите така са се забъркали в собствените си лъжи, че в безкрайните си анализи престават да правят разлика между истина и фейк истина. Затова и не са в състояние да разберат нищо за Русия и тя всеки път ги изненадва (отзадЕ).

AgentMi6kin

А междувременно хилъристите и неолибералните и медии от нейния обръч не могат да си намерят място защото сенатската комисия разследваща Тръмп за тайни връзки с Русия по изборите не е открила нищо. Ма тва щот Цацаров не е бил назначен за разследващ.

Доси

На Бочко па са му натегнали гайките... нема лабаво, като те държат с документи и доказателсва ще правиш каквото ти казват и хоро ще играеш! 

циникЪтхедонист

Понякога си мисля, че на него всъщност много му се заминава нанякъде, но не го пускат. 

:) 

Sine_metu

Корупцията - концепция или проблем с истински имена

Требе да е концепция, като си знаем имената

Мошеник

Физкултурника е самодостатъчен за "правилното" провеждане на предстоящите избори, "справяне" с корупцията и задушаване на "фалшивите" новини от Изток!

HBK

Забелязват се добри знаци за изстрадалите хора по Територията. Америка проявява някакъв интерес към България. Най-после. За ужас на рублофилите и надежда за Българите.

 

Не, че не го знаехме, но сега вече ни го казват право в очите:

 

1. България е Троянския кон (по точно магаре) на Путинова Русия в Европа.

 

2. Т.н. „правосъдна система” в България (по-точно прокуратурата, во главе с глав-прокурору) е неделима част от мафията „БКП/БСП/ДС” и изпълнява безропотно поръчките на Али Баба и 40-те разбойника (всинца до един отрочета на Номенклатурата болшевишка).

 

3. Частните (по-точно партийните) милюции – ГДБОП и ДАНС правят каквото могат да информират бандитите и да дезинформират масите (и Европейските партньори); да рекитират успялите и да закрилят мафиотите; да манипулират джурналята и да мимикрират работа. И да не забравя – да контролират и източват банките.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×